Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Indra Rios-Moore a câştigat BMW Welt Jazz Award 2016

Seria de concerte va continua în 2017 sub motto-ul "Amazing bass!"

Corporativ
·
Teme culturale
·
BMW Welt
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~96,07 KB)
  
Photos(6x, ~3,68 MB)

Bucureşti/München. Ansamblul americano-danez al solistei Indra Rios-Moore a câştigat ediţia 2016 a BMW Welt Jazz Award, după o finală palpitantă cu grupul americano-elveţian Stucky-Doran-Studer-Tacuma, care a avut loc sâmbătă, 7 mai. Premiul a fost decernat de Dr. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG.

 

Cu lucrări influenţate de moto-ul sub care s-a desfăşurat evenimentul în acest an - Inspired by Legends (Inspirat de legende) - , ambele ansambluri au captivat publicul prezent în sala de spectacole a BMW Welt, ocupată la capacitate maximă. În cele din urmă, combinaţia între piesele folk faimoase şi vocea distinctivă de blues şi jazz a Indra Rios-Moore a fost cea care a convins juriul de specialitate.

 

Membrii juriului de specialitate au explicat astfel decizia finală: "Cu două performanţe care au fost remarcabile - una mia extrovertită, una mai introvertită -, juriul a făcut o alegere foarte subiectivă, optând pentru candidatul mai matur şi mai introspectiv. Am fost sensibilizaţi de vocea extraordinară de Indra Rios-Moore şi am fost convinşi de conceptul de contrabalansare a tradiţiei muzicale americane cu sunetul scandinav foarte redus. Indra Rios-Moore aparţine unui grup de solişti noi extraordinari, care au deplină încredere în expresia lor individuală. Juriul crede cu tărie că vom mai auzi multe despre ea în viitor".

 

Ansamblul câştigător condus de Indra Rios-Moore a primit un premiu de 10.000 de euro şi un trofeu conceput de BMW Design, în timp ce finaliştii, Stucky-Doran-Studer-Tacuma, au primit 5.000 de euro.

 

Ansamblul Stucky-Doran-Studer-Tacuma a câştigat premiul publicului şi urmează să se bucure de o vacanţă în staţiunea Schloss Elmau şi de o apariţie la Festivalul Jazz Classica, din luna iulie 2016, care se organizează anual în staţiune.

 

În timpul concertului final, Dr. Ian Robertson a anunţat şi tema pentru sezonul 2017. Anul viitor, seria de concerte care se bucură de o mare popularitate se va desfăşura sub tema "Amazing bass!", în care accentul principal va fi pus asupra a ceea ce este instrumentul emblematic al genului jazz.

 

La finala de la München, Dr. Ian Robertson a declarat: "Anul acesta, BMW Group sărbătoreşte centenarul, astfel că punem accentul pe «The Next 100 Years» şi privim spre viitor. Acesta este motivul pentru care facem un nou pas cu BMW Welt Jazz Award şi lansăm BMW Welt Young Artist Jazz Award. Un ansamblu format din artişti în devenire, cu sediul în München, va avea ocazia unei reprezentaţii la Leipziger Jazztage, un festival pe care BMW Group îl susţine de mulţi ani. Aceasta arată angajamentul nostru faţă de scena jazzului - vreau să le mulţumesc şi fanilor BMW Welt Jazz Award, care au contribuit la transformarea concertelor din matineele duminicale într-un veritabil succes încă de la începutul premiului în 2009. Vreau să mulţumesc şi numeroaselor ansambluri care au călătorit la München de pretutindeni pentru a participa. Astăzi îmi face o deosebită plăcere să o felicit pe Indra Rios-Moore pentru evoluţia deosebită şi succes meritat".

 

Dieter Reiter, primarul oraşului München, a spus: "Vreau să mulţumesc încă o dată BMW pentru angajamentul său faţă de evenimentele culturale ale oraşului nostru. Prin nivelul internaţional ridicat şi popularitatea deosebită în rândul publicului şi al specialiştilor, BMW Welt Jazz Award a devenit o parte integrantă a scenei culturale din München. Nou înfiinţatul BMW Welt Young Artist Jazz Award este o oportunitate deosebită pentru tinerii noştri artişti".

 

BMW Welt Jazz Award a sărbătorit a opt ediţie în 2016. Din ianuarie până în martie, şase ansambluri renumite la nivel internaţional au încântat audienţa pe parcursul matineelor duminicale ce au avut loc în Double Cone de la BMW Welt. Pe lângă cele două finaliste, alte ansambluri participante au fost: Dieter Ilg: My Beethoven (Germania), Oded Tzur Quartet (Israel/SUA), Stefano Battaglia Trio (Italia), Latham-Carniaux-Egan: Constellations (SUA).

 

Juriul de specialitate a inclus renumiţi experţi din lumea jazzului şi specialişti ai scenei jazzului, aceştia legând câştigătorul BMW Welt Jazz Award 2016. Condus de Oliver Hochkeppel jurnalist de muzică şi afaceri culturale la cotidianul german "Süddeutsche Zeitung"), juriul a inclus următorii membri: Andreas Kolb (redactor-şef al revistelor "JazzZeitung.de" şi "neue musikzeitung" şi co-editor al noii reviste de muzică "SILBERHORN"), Roland Spiegel (redactor al secţiei de muzică şi specialist în jazz la postul german de radio "BR-KLASSIK" din cadrul Bayerischer Rundfunk), Heike Lies (muzicolog, divizia de muzică şi teatru muzical a Departamentului de Afaceri Culturale al oraşului München) şi Christiane Böhnke-Geisse (director artistic al festivalului internaţional de jazz "Bingen swingt").

 

Ediţia 2016 a BMW Welt Jazz Award a fost susţinută cu generozitate de partenerii săi BR-KLASSIK, revista de jazz SILBERHORN, staţiunea Schloss Elmau şi Departamentul de Afaceri Culturale al oraşului München.

 

Despre angajamentul cultural BMW

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În prezent, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari creează două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

 

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie cu Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, Les Films de Cannes à Bucarest, Festivalul Dakino sau Anonimul, precum şi Bienala de Gravură Experimentală. La nivel naţional, partenerii BMW susţin o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

 

BMW Welt - Inima mărcilor ia pulsul oraşului

Cu peste trei milioane de vizitatori în 2015, BMW Welt din München este cea mai populară atracţie a Bavariei şi a devenit un adevărat magnet pentru vizitatori de la inaugurarea sa în 2007. Cu arhitectura sa de avangardă, BMW Welt este punctul central al tuturor mărcilor din BMW Group - BMW, subbrandurile BMW M şi BMW i, MINI, Rolls-Royce Motor Cars şi BMW Motorrad -, care sunt prezentate într-o manieră impresionantă în propriile universuri de experienţă. Dar BMW Welt nu înseamnă doar expoziţiile şi preluările noilor automobile, care sunt puncte de atracţie pentru pasionaţii de maşini de pretutindeni. Vizitatorii se pot bucura, de-a lungul întregului an, de programe variate de cultură, artă şi entertainment, precum şi de delicii culinare la numeroase restaurante. Indiferent că sunt concerte de jazz, clubbing, premiere de film, evenimente de gală sau discuţii de grup - BMW Welt este platforma perfectă pentru evenimente inovatoare. În BMW Welt Junior Campus, copiii şi tinerii se pot bucura de tururi cu ghizi şi ateliere pe tema mobilităţii şi a dezvoltării durabile.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare