Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Motorrad Lac Rose Concept. O interpretare exclusivistă a legendarei motociclete de la Paris-Dakar pentru Festivalul Wheels & Waves

Motociclete custom, personaje interesante, coasta Atlanticului, artă şi muzică – aceasta este esenţa festivalului Wheels & Waves. În doar cinci ani, festivalul de lângă Biarritz a devenit simbolul unui tip unic de cultură moto. Vizitatorii se bucură de un sentiment de libertate ieşit din comun, care depăşeşte limitele unei vieţi cotidiene convenţionale. Cadrul este unul relaxat, iar atmosfera este caracterizata prin creativitate, individualitate şi respect. Pasiunea profundă pentru motociclete, atât a organizatorilor, cât şi a vizitatorilor, a transformat Wheels & Waves într-un festival legendar într-un interval de timp foarte scurt.

BMW Motorrad
·
Rider Training, Evenimente, Travel
·
Design Motorrad
 

Press Contact.

Irinel Marghioala
BMW Group

Tel: +40730602199

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,51 KB)
  
Photos(15x, ~89,99 MB)

Bucureşti/Biarritz. Motociclete custom, personaje interesante, coasta Atlanticului, artă şi muzică – aceasta este esenţa festivalului Wheels & Waves. În doar cinci ani, festivalul de lângă Biarritz a devenit simbolul unui tip unic de cultură moto. Vizitatorii se bucură de un sentiment de libertate ieşit din comun, care depăşeşte limitele unei vieţi cotidiene convenţionale. Cadrul este unul relaxat, iar atmosfera este caracterizata prin creativitate, individualitate şi respect. Pasiunea profundă pentru motociclete, atât a organizatorilor, cât şi a vizitatorilor, a transformat Wheels & Waves într-un festival legendar într-un interval de timp foarte scurt.

Inspirat de legende ale Raliului Paris-Dakar şi de către motocicletele BMW câştigătoare, BMW Motorrad prezintă o nouă interpretare a modelului R nineT în perfectă armonie cu spiritul festivalului Wheels & Waves. Numele său: BMW Motorrad Lac Rose Concept.

“Încă de la introducerea sa pe piaţă, BMW R nineT a devenit un model popular pentru artizani, după cum putem observa la Wheels & Waves. Acest fapt ne face foarte mândri şi ne-a determinat să concepem ceva special pentru acest festival, un proiect încă neîntâlnit la noi.”, a declarat Edgar Heinrich, Responsabilul cu Departamentul de Design din cadrul BMW Motorrad, explicând ideea din spatele acestui concept. “BMW Motorrad Concept Lac Rose este interpretarea noastră a unui omagiu adus motocicletei care a câştigat Raliul Paris-Dakar în 1985 – păstrând spiritul Wheels & Waves. Acesta pune modelul R nineT într-o lumină nouă şi demonstrează că pasiunea pentru istoria brandului, imaginaţia şi artizanatul pot conduce la rezultate deosebite.”

Lac Rose – ultima etapă a Raliului Paris-Dakar

Lac Rose este denumirea în limba franceză a lacului Retba, un lac cu apă sărată şi reflexii roşiatice situate la 35 kilometri Nord-Est de Dakar şi mai puţin de un kilometru de Coasta Atlanticului. Legendarul raliul s-a încheiat aici, în urma numeroaselor probe solicitante desfăşurate în deşert. Podiumul era situat chiar pe malul lacului, iar câştigătorii primeau premiile în mijlocul mulţimii de fani entuziaşti. Motocicletele BMW, modificate de compania HPN, au câştigat raliul de trei ori la mijlocul anilor ’80. Gaston Rahier şi-a adjudecat cea de-a treia victorie în 1985, pilotând motocicleta cu numărul de concurs 101.

BMW G/S se întâlneşte cu BMW R nineT

BMW Motorrad Lac Rose concept transpune particularităţile fostei câştigătoare pe o platformă modernă, orientată spre pilotajul pe stradă. Remarcabilele calităţi off-road au fost omise în mod conştient. “În esenţă, motocicleta este un roadster cu modificări minore pentru off-road, ce-ţi permit să ieşi de pe stradă şi să te aventurezi în necunoscut.”, spune Edgar Heinrich. “Combinaţia între personalizare, neconvenţional şi liniile expressive fac această motocicletă atât de specială.”

Parbrizul cu instrumentarul de bord tipic raliurilor, farul caracteristic cu apărătoarea de noroi înălţată, un rezervor mai mare şi o şa scurtă, de raliu, sunt elementele ce amintesc de legendara motocicletă campioană. Toate aceste elemente sunt responsabile pentru linia de design a motocicletelor BMW G/S ale acelor vremuri şi oferă conceptului Lac Rose proporţiile ideale. Cursa mai lungă a suspensiilor şi roţile spiţate împreună cu anvelopele off-road sunt obligatorii, precum şi schema de culori (roşu Signal, alb Alpinde) şi numărul de concurs 101.

Propulsorul boxer cu doi cilindri şi transmisie pe cardan este poziţionat în centrul motocicletei, oferind echilibru atât vizual cât şi din punct de vedere dinamic. Este fixat pe un cadru tubular vopsit în culori contrastante, care aminteşte de asemenea de modelul de raliu. Elemente precum grila de protecţie a farului, protecţia pentru radiatorul de ulei şi scutul pentru motor perforat transferă caracterul funcţional al motocicletei de raliu în elemente de design actuale. Elemente de performanţă, precum şi componente special construite, cum ar fi capacele cilindrilor demonstrează accentul pus de BMW Motorrad pe artizanat şi calitate, consolidând imaginea conceptului BMW Motorrad Lac Rose. Echipamentul special proiectat, alcătuit din costum şi cască (bazată pe casca Enduro) îi oferă conceptului o notă elegantă.

Wheels & Waves – Festival

Festivalul are loc între 8 şi 12 iunie în Biarritz, pe Coastra Atlaticului. Evenimentul a fost organizat pentru prima oară în 2012, de către Southsiders Motorcycle Club şi a devenit foarte rapid o scenă importantă pentru fenomenul custom.

Doar anul trecut, peste 10.000 de vizitatori au trecut pe la Cite l’Ocean, pe plaja din Biarritz, locul central de desfăşurare al festivalului. Pragramul include competiţii de surf, expoziţii de artă, curse de sprint şi ture organizate pe teritoriul Spaniei.

BMW Motorrad este partenerul principal al evenimentului şi în afara conceptului Lac Rose va prezenta numeroase exponate custom, precum şi declinări alte modelului R nineT, pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi.

 

BMW Group
Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări

În 2015, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,247 milioane de automobile şi aproape 137.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2015 a fost de aproximativ 9,22 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 92,18 miliarde de euro. La 31 decembrie 2015, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 122.244 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

www.bmwgroup.com; http://www.bmw-motorrad.ro;
Facebook: https://www.facebook.com/BMW.Motorrad.Romania
Instagram: http://instagram.com/bmwmotorrad_ro
Site-uri de presă:
www.presa.bmw.ro
www.presa.mini.ro
www.press.bmwgroup.com
www.press.bmwgroup-sport.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare