Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Călătorie românească record în jurul lumii - World Ride 2016. Premieră absolută – un cuplu, 87 de ţări, 87 de ceremonii de căsătorie, 5 continente, peste 100.000 km, o motocicletă BMW R 1200 GS

La 100 de ani de la primul ocol al Pământului realizat de un român, Dan Dumitru, un cuplu din România a pornit în turul lumii în şaua unui BMW R 1200 GS. Florin şi Diana Moraru, fondatori ai unui club moto din România, au plecat pe 23 mai într-o călătorie ce însumează peste 100.000 de kilometri şi presupune traversarea a cinci continente, respectiv vizitarea a nu mai puţin de 87 de ţări. De-a lungul celor doi ani pe care tinerii români îi vor petrece în şaua motocicletei R 1200 GS, aceştia vor încerca doborârea unor recorduri precum: prima călătorie în cuplu pe motor în jurul lumii, cuplul cu cele mai multe căsătorii şi cele mai multe capitale si oraşe traversate în cadrul unei expediţii pe motocicletă.

BMW Motorrad
·
Mărci
·
Rider Training, Evenimente, Travel
·
Seria R
·
R 1200 GS/ GS Adventure
 

Press Contact.

Irinel Marghioala
BMW Group

Tel: +40730602199

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,17 KB)
  
Photos(7x, ~18,14 MB)

Bucureşti. La 100 de ani de la primul ocol al Pământului realizat de un român, Dan Dumitru, un cuplu din România a pornit în turul lumii în şaua unui BMW R 1200 GS.

Florin şi Diana Moraru, fondatori ai unui club moto din România, au plecat pe 23 mai într-o călătorie ce însumează peste 100.000 de kilometri şi presupune traversarea a cinci continente, respectiv vizitarea a nu mai puţin de 87 de ţări. De-a lungul celor doi ani pe care tinerii români îi vor petrece în şaua motocicletei R 1200 GS, aceştia vor încerca doborârea unor recorduri precum: prima călătorie în cuplu pe motor în jurul lumii, cuplul cu cele mai multe căsătorii şi cele mai multe capitale si oraşe traversate în cadrul unei expediţii pe motocicletă.

Cei doi nu sunt la prima expediţie de acest fel, în trecut parcurgând Turul Europei pe motocicletă, în şaua unui model R 1150 RT.

Discutând motivele unei provocări atât de complexe, cei doi au declarat: „Vrem să arătăm că se poate, că românii sunt oameni curajoşi şi aventurieri, că suntem altfel decât suntem priviţi în afara graniţelor ţării… Întreg traseul nostru va fi povestit, filmat şi postat pe blogul nostru, în română şi engleză, în speranţa că va fi citit de cât mai multă lume. Vrem ca toată lumea să afle povestea noastră, de la început până la ultimul detaliu. Să povestim pregătirile şi paşii făcuţi, părţile bune şi greutăţile cu care ne-am confruntat iar la final, şi cel mai important, ca doi români, soţ şi soţie, au avut curajul să arate lumii că românii şi România sunt unici, că am purtat şi arborat cu mândrie trei culori în jurul lumii.”

Partenerul ales de Florin şi Diana pentru această călătorie este un BMW R 1200 GS produs în 2005, special pregătit şi echipat pentru a face faţă provocării celor doi ani de călătorie.

Parcursul celor doi, precum şi poveştile (în română şi engleză) sau imagini din timpul călătoriei pot fi urmărite pe website-ul dedicat călătoriei - http://worldride2016.com/ şi pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/World-Ride-2016. Cei doi pun la dispoziţia curioşilor şi un instrument de live tracking, accesibil la următorul link - http://worldride2016.com/live-map/.

În cele trei săptămâni petrecute pe motor, Florin şi Diana au vizitat Ungaria, Austria, Slovacia, Polonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Belgia şi Olanda, respectiv următoarele capitale: Budapesta, Bratislava, Viena, Praga, Varşovia, Berlin, Luxemburg, Paris, Londra, Bruxelles şi Amsterdam.

Urmează traversarea ţărilor din Peninsula Scandinavă şi intrarea pe continentul asiatic, unde vizează Rusia, Kazahstan, India, Nepal, China, Mongolia şi din nou Rusia, de unde vor traversa spre America de Nord, pe care o vor parcurge de la nord la sud. Vor traversa Mexicul pentru a ajunge în America de Sud, unde vor vizita Panama, Columbia, Ecuador, Chile, Peru, Argentina şi Brazilia. Următorul pas va fi traversarea fie spre continentul african, fie spre Australia, în funcţie de evoluţia călătoriei până la acel moment, respectiv disponibilitatea mijloacelor de transport.

 

BMW Group
Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări

În 2015, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,247 milioane de automobile şi aproape 137.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2015 a fost de aproximativ 9,22 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 92,18 miliarde de euro. La 31 decembrie 2015, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 122.244 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

www.bmwgroup.com; http://www.bmw-motorrad.ro;
Facebook: https://www.facebook.com/BMW.Motorrad.Romania
Instagram: http://instagram.com/bmwmotorrad_ro
Site-uri de presă:
www.presa.bmw.ro
www.presa.mini.ro
www.press.bmwgroup.com
www.press.bmwgroup-sport.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANALYST AND INVESTOR CONFERENCE 2017.

Munich, 22.March. OnDemand transmission of the BMW Group Analyst and Investor Conference 2017.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Latest Facts & Figures.

Preţuri Noul MINI Countryman
Fri Nov 11 10:27:00 CET 2016
R60
MINI Countryman
Preţuri Noul BMW Seria 5
Wed Nov 09 07:45:00 CET 2016
Seria 5
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare