Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Clasare în top 10 pentru Lukoil BMW Motorrad CSEU în cea de-a doua etapă a Campionatului Mondial de Anduranţă FIM

Echipa Lukoil BMW Motorrad CSEU, susţinută de BMW Motorrad Europa Centrală şi de Est, a înregistrat un rezultat notabil în cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Mondial de Anduranţă FIM, desfăşurate la Portimao, clasându-se pe locul 10 la general şi locul 6 în clasa EWC. Sezonul de debut pentru Lukoil BMW Motorrad CSEU este unul presărat cu numeroase provocări, cea de-a doua etapă a Campionatului Mondial de Anduranţă dovedindu-se a fi la fel de solicitantă ca legendara Cursă de 24 ore de la Le Mans, în ciuda unei durate de doar 12 ore.

K46
·
BMW Motorrad
·
Brands
·
Rider Training, Evenimente, Travel
·
Seria S
·
S 1000 RR
·
Sports
·
Sport motociclete
·
Motorrad Motorsport
·
Race Trophy
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Irinel Marghioala
BMW Group

Tel: +40730602199

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~68,71 KB)

Portimao / Bucureşti. Echipa Lukoil BMW Motorrad CSEU, susţinută de BMW Motorrad Europa Centrală şi de Est, a înregistrat un rezultat notabil în cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Mondial de Anduranţă FIM, desfăşurate la Portimao, clasându-se pe locul 10 la general şi locul 6 în clasa EWC.

Sezonul de debut pentru Lukoil BMW Motorrad CSEU este unul presărat cu numeroase provocări, cea de-a doua etapă a Campionatului Mondial de Anduranţă dovedindu-se a fi la fel de solicitantă ca legendara Cursă de 24 ore de la Le Mans, în ciuda unei durate de doar 12 ore.

În urma calificărilor, trio-ul Lukas Pesek - Roland Resch - Martin Choy a obţinut locul 16 la prima participare pe acest circuit, însă pilotul bulgar a suferit o accidentare, fracturându-şi câteva coaste. Choy s-a remarcat iniţial în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, unde a acoperit aproximativ două treimi din timpul total petrecut de echipă pe circuit, după ce ceilalţi piloţi se retrăseseră din motive medicale. La această performanţă s-a adăugat şi faptul că etapa de la Le Mans s-a desfăşurat pe temperaturi foarte scăzute şi, parţial, pe ploaie. Continuând în stilul eroic demonstrat pe circuitul La Sarthe, Choy a hotărât să participe la cursă, parcurgând două stint-uri sub medicaţie anti-durere, aducându-şi aportul la rezultatul echipei cu 40 de tururi petrecute în şaua motocicletei S 1000 RR.

Restul cursei de 12 ore a fost asigurat de piloţii Lukas Pesek şi Roland Resch, aceştia reuşind un ritm susţinut, care alături de fiabilitatea motocicletei S 1000 RR şi eficienţa mecanicilor de la boxe, a condus la rezultatul final foarte bun pentru o echipă aflată la debut, având ca obiectiv terminarea cursei – poziţia 10 la general, poziţia 6 în clasa EWC.

Motocicleta pregătită de echipa Lukoil BMW Motorrad CSEU a funcţionat perfect pe parcursul celor 12 ore petrecute pe asfaltul portughez, singurele opriri la boxe fiind cele standard, pentru mentenanţă sau schimb de pneuri şi/sau alimentare.

“Pentru mine a fost o cursă foarte dificilă, având în vedere faptul că a trebuit să alternez stint-urile în mare parte doar cu Roland. Dincolo de asta, cursa a fost un antrenament foarte bun, fiindcă am reuşit să menţin un ritm susţinut, de 1:48, 1:49 minute. La final ne-am clasat pe locul 10 şi locul 6 în clasa EWC, un rezultat fantastic pentru o echipă privată aflată la debutul în Campionatul Mondial de Anduranţă. Sunt foarte fericit pentru toată echipa. S 1000 RR-ul nostru a funcţionat perfect pe toată durata cursei”, a declarat Lukas Pesek.

“Ultimele două stint-uri au fost extrem de obositoare, acest circuit fiind un monstru care solicită 120% efort fizic în regim de cursă. Cu toate acestea, am reuşit să terminăm cursa, iar echipa s-a mişcat perfect -  atât la boxe, cât şi în timpul stint-urilor. Sunt foarte fericit cu acest rezultat şi mă bucură faptul că fac parte dintr-o echipă minunată”, a completat pilotul austriac Roland Resch.

Martin Choy, eroul echipei din cursa de la Le Mans a continuat: “A fost o cursă cu adevărat bună şi consider că echipa a făcut încă o dată o treabă excelentă. Am încheiat cursa fără nicio defecţiune tehnică, ceea ce spune multe despre calitatea motocicletei şi a echipei. Am încercat să ajut cât mai mult, dar dupa cel de-al doilea stint durerea a devenit foarte intensă şi n-am mai vrut să riscăm inutil, atât în această cursă, cât şi o eventuală accidentare mai gravă, aşa că m-am retras până la final. Aştept cu nerăbdare următoarea cursă şi voi trage tare ca să fiu apt 100%.”

BMW Group
Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări

În 2015, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,247 milioane de automobile şi aproape 137.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2015 a fost de aproximativ 9,22 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 92,18 miliarde de euro. La 31 decembrie 2015, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 122.244 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

www.bmwgroup.com; http://www.bmw-motorrad.ro;
Facebook: https://www.facebook.com/BMW.Motorrad.Romania
Instagram: http://instagram.com/bmwmotorrad_ro
Site-uri de presă:
www.presa.bmw.ro
www.presa.mini.ro
www.press.bmwgroup.com
www.press.bmwgroup-sport.com

Article Offline Attachments.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Preţuri MINI, valabile din aprilie 2017
Fri Apr 07 09:21:01 CEST 2017
MINI
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare