Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Tate Live inclus în programul de deschidere a noului Tate Modern. Noua clădire a fost inaugurată

Bucureşti/Londra. Noua clădire a Tate Modern şi-a deschis porţile publicului: deja existentă, Boiler House a primit un nou corp prin noua Switch House - cea mai importantă clădire culturală nouă din Marea Britanie în ultimii aproape 20 de ani. Ca parte a programului de deschidere, muzeul va prezenta, în perioada 17 iunie - 3 iulie 2016, trei săptămâni de artă vie.

Corporativ
·
Teme culturale
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~70,62 KB)
  
Photos(10x, ~17,06 MB)

Bucureşti/Londra. Noua clădire a Tate Modern şi-a deschis porţile publicului: deja existentă, Boiler House a primit un nou corp prin noua Switch House - cea mai importantă clădire culturală nouă din Marea Britanie în ultimii aproape 20 de ani. Ca parte a programului de deschidere, muzeul va prezenta, în perioada 17 iunie - 3 iulie 2016, trei săptămâni de artă vie. Programul gratuit se desfăşoară în cadrul BMW Tate Live, un parteneriat între BMW şi Tate, şi subliniază rolul tot mai important al acţiunilor live şi acţiunilor participative în muzeul secolului XXI. 

Tate Modern s-a deschis publicului în mai 2000. Localizat în fosta Bankside Power Station, este cel mai popular muzeu de artă modernă şi contemporană din lume. Cu aproximativ cinci milioane de vizitatori în fiecare an, numărul vizitatorilor este de peste două ori faţă de volumul pentru care clădirea a fost concepută iniţial. Clădirea Switch House, una cu 10 etaje, a fost concepută de renumiţii arhitecţi internaţionali Herzog & de Meuron şi adaugă un spaţiu cu 60% mai mare, deschizând muzeul în zona din jurul său. Cu etaje suplimentare pentru spaţiul galeriei şi o terasă care oferă publicului o panoramă de 360 de grade asupra Londrei, clădirea îşi are originile în aşa-numitele The Tanks din subteran, primele spaţii muzeale din lume dedicate artei vii, instalaţiei şi filmului. 

Programul BMW Tate Live este găzduit în săptămânile de deschidere prin întregul complex de clădiri. Din când în când, vizitatorii se vor întâlni cu lucrări care sunt realizate şi experimentate în timp real prin noile monitoare Tate Modern, precum "Tatlin’s Whisper #5" (2008) semnată de Tania Bruguera, cu ofiţeri de poliţie călare, sau "This is Propaganda" (2002) a lui Tino Sehgal, în care, brusc, un vizitator al galeriei începe să cânte. The Tanks găzduiesc trei sculpturi clasice ale anilor '60, create de Robert Morris, Rasheed Araeen şi Charlotte Posenenske, pe care vizitatorii le pot readuce la viaţă. 

În cadrul aceleiaşi expoziţii, The Tanks prezintă şi două reprezentaţii noi care rulează zilnic. Tarek Atoui prezintă un nou capitol al lucrării sale în curs de desfăşurare "The Reverse Collection", care constă din zece instrumente concepute special, la care zilnic cântă un grup de muzicieni, iar evoluţiile lor sunt procesate într-o instalaţie sonoră. În 2014, BMW, ca partener al celei de-a opta Bienale de la Berlin, a făcut posibilă "Dahlem Sessions" a lui Tarek Atoui. Alexandra Pirici şi Manuel Pelmuş îşi vor prezenta lucrarea "Public Collection Tate Modern", în care un grup de cinci dansatori interpretează o versiune live a lucrărilor familiare de artă ca ciclu repetitiv - ideea unei colecţii de opere de artă ca act efemer, temporar. 

Toate detaliile despre programul BMW Tate Live în săptămânile de deschidere pot fi găsire la: www.tate.org.uk/bmwtatelive

BMW Tate Live

Tate Live este un parteneriat pe termen lung între BMW şi Tate, care prezintă artă inovatoare în direct, atât în galerie, cât şi online. BMW Tate Live îşi propune să ajungă la o audienţă internaţională prin noi forme de artă, care se adresează nevoilor, gusturilor şi intereselor publicului privind arta, care sunt în schimbare. Iniţiativa creează un nou spaţiu pentru colaborări şi programe care cuprind spectacole, film, sunet, montaje şi studii - domenii în care artiştii îşi pot asuma riscuri mai mari şi se pot experimenta liber. Programul îşi propune să provoace dezbateri asupra modului în care arta poate afecta schimbările intelectuale, sociale şi fizice. 

Despre angajamentul cultural BMW

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În prezent, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari creează două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes. 

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie cu Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, Les Films de Cannes à Bucarest, Festivalul Dakino sau Anonimul, precum şi Bienala de Gravură Experimentală. La nivel naţional, partenerii BMW susţin o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu. 

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Preţuri MINI, valabile din aprilie 2017
Fri Apr 07 09:21:01 CEST 2017
MINI
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare