Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Riders in the Storm. BMW Motorrad prezintă primul roman de benzi desenate la Comic Con Germania

Începând cu această lună, BMW nu străbate doar drumuri din lumea reală, ci porneşte şi într-o aventură în universul poveştilor animate. În colaborare cu publisher-ul Panini Verlags GmbH, un roman de benzi desenate botezat “Riders in the Storm” a prins contur, având ca dată de publicare luna Octombrie 2016.

Brands
·
BMW Motorrad
 

Press Contact.

Irinel Marghioala
BMW Group

Tel: +40730602199

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~70,26 KB)
  
Photos(1x, ~8,36 MB)

Bucureşti. Începând cu această lună, BMW nu străbate doar drumuri din lumea reală, ci porneşte şi într-o aventură în universul poveştilor animate. În colaborare cu publisher-ul Panini Verlags GmbH, un roman de benzi desenate botezat “Riders in the Storm” a prins contur, având ca dată de publicare luna Octombrie 2016.

Textul şi imaginile sunt furnizate de către autorul şi graficianul croat Darko Macan. Pentru ilustrarea acestui proiect a fost posibilă cooptarea artistului italian Riccardo Burchielli, cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul benzilor desenate, acesta lucrând în trecut cu publisher-i din Statele Unite ale Americii precum DC Comics, Marvel şi Dark Horse. “Mulţi dintre noi suntem familiarizaţi cu benzile desenate din copilărie şi acolo am văzut pentru prima dată supereroi şi lumi fantastice, ulterior adaptate pentru marele ecran. Oamenii din spatele acestor poveşti sunt la fel de fascinanţi. Riccardo Burchielli este un pasionat de motociclete şi cu ajutorul lui avem posibilitatea să aflăm cum prinde contur o poveste de benzi desenate. Bineînţeles, ne asigurăm ca eroii din poveştile lui să aibă la îndemână motocicletele adecvate,” a declarant Dr. Ralf Rodepeter, responsabilul cu Marketing şi Product Management din cadrul BMW Motorrad.

Aşadar, cine sunt eroii care luptă din şaua motocicletei împotriva răului? Makani – inspirat de un model de tatuaje din viaţa reală – Makani Terror – este o poliţistă. Partenerii ei sunt un lup cu puteri excepţionale, motociclista Eve - pasionată de curse de motociclete şi artistul stradal Nikki Animah. De asemenea, mai sunt misterioşii membri Black Riders – la rândul lor inspiraţi din viaţa reală. “Acesta este un proiect foarte special pentru noi şi este o mare onoare şi plăcere să putem colabora cu BMW Motorrad,” spune Hermann Paul, director al Panini Verlags GmbH. “Artistul şi desenatorul se distrează de minune, iar noi aşteptăm cu nerăbdare să vedem rezultatul extravagant al acestui mix de fantezie, aventură şi mister. Seria de benzi desenate este concepută ca o ediţie limitată, aşa că va fi un obiect foarte dorit de colecţionarii din întreaga lume,” a continuat Paul Hermann.

“Riders in the Storm” este un proiect special pentru Riccardo Burchielli pe plan personal, de asemenea: suplimentar faţă de pasiunea lui pentru desene şi benzi desenate, italianul este un un motociclist fanatic. Hobby-ul îi aduce de multe ori inspiraţie pentru poveştile sale, care au loc într-un format neobişnuit, în care eroii se confruntă cu forţele întunericului, ca mai apoi să revină ca o pasăre Phoenix din propria cenuşă. După cum însuşi Burchielli mărturiseşte, motociclismul este despre “felul în care interacţionezi cu mediu din jurul tău şi cu peisajele pe care le traversezi. Este un sentiment de libertate care vine din abilitatea de a te mişca fără constrângeri, asemenea unui cowboy. De asemenea, este influenţat de legătura ta cu motocicleta, care întotdeauna îţi este un prieten loial. Şi nu în ultimul rând, este vorba de relaxare totală. Când pilotezi o motocicletă, doar la asta te concentrezi. Nu te mai poţi gândi la altceva – eşti cu adevărat liber în acel moment.” În “Riders in the Storm”, el reuşeşte să îmbine două mari pasiuni ale sale: desenatul şi motocicletele.

BMW Motorrad şi Panini au prezentat proiectul pentru prima data în cadrul Comic Con Germania şi alături de Riccardo Burchielli vor fi prezenţi şi la BMW Motorrad Days, în weekendul 1-3 iulie, la Garmisch-Partenkirchen.

Puteţi vizualiza mai multe imagini din "Riders in the Storm" aici.

BMW Group
Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări

În 2015, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,247 milioane de automobile şi aproape 137.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2015 a fost de aproximativ 9,22 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 92,18 miliarde de euro. La 31 decembrie 2015, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 122.244 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

www.bmwgroup.com; http://www.bmw-motorrad.ro;
Facebook: https://www.facebook.com/BMW.Motorrad.Romania
Instagram: http://instagram.com/bmwmotorrad_ro
Site-uri de presă:
www.presa.bmw.ro
www.presa.mini.ro
www.press.bmwgroup.com
www.press.bmwgroup-sport.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Preţuri MINI, valabile din aprilie 2017
Fri Apr 07 09:21:01 CEST 2017
MINI
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare