Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Motorsport News - Numărul 02/16

Clasare pe podium pentru BMW M6 GT3 la Silverstone - Pilotul DTM Augusto Farfus concurează la Suzuka 1000 de kilometri

Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~82,59 KB)
  
Photos(3x, ~3,74 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

International GT Open: BMW Team Téo Martin, de două ori pe podium la Silverstone
BMW Team Téo Martin şi-a extins seria de succese în International GT Open: în cel de-al patrulea week-end de cursă din acest sezon, echipa a sărbătorit o clasare pe podium pe legendarul circuit din Silverstone, "Home of British Motor Racing". Pieter Schothorst (Olanda) a reuşit o performanţă bună la debutul său cu #1 BMW M6 GT3. Pilotul olandez a fost prezentat echipei cu puţin timp înainte de startul competiţiei. Împreună cu Miguel Ramos (Portugalia), el a încheia prima cursă a week-endului pe locul al treilea. În cea de-a doua manşă, care a avut loc duminică, cei doi au ocupat locul al şaselea. Coechipierii lor, Gustavo Yacaman (Columbia) şi Fernando Monje (Spania), s-au bucurat de şi mai mult succes. După locul al şaselea reuşit în cursa de sâmbătă, cei doi piloţi au urcat pe podium în manşa de duminică, atunci când au ocupat locul al doilea. Următoarele curse din International GT Open au loc la Red Bull Ring (Austria), la 10 şi 11 septembrie.

Campionatul Super GT al Japoniei: Augusto Farfus completează BMW Team Studie la Suzuka
Este nu doar punctul culminant al sezonului din campionatul Super GT al Japoniei, dar şi cea mai veche cursă din Japonia: a 45-a ediţie International Suzuka 1000 km promite să fie o afacere interesantă şi în acest an. Când BMW M6 GT3 va evolua pe circuitul cu o lungime de 5,807 kilometri, la 27-28 august, la comenzile modelului se vor afla doi piloţi oficiali BMW. Augusto Farfus (Brazilia) va completa echipajul BMW Team Studie în categoria GT300 la cea de-a şasea etapă din Japanese Super GT Championship, unde va fi coleg în cockpitul BMW M6 GT3 cu un alt pilot oficial BMW, Jörg Müller (Germania), şi cu Seiji Ara (Japonia). Suzuka nu este un teritoriu nou pentru Farfus: el a participat la cursa de 1.000 de kilometri din 2014 ca pilot invitat pentru BMW Team Studie. Sportivul din DTM a încheiat pe locul al treilea cu BMW Z4 GT3, reuşind astfel o clasare pe podium. Şi atunci, alături de el au fost aceiaşi doi coechipieri, Jörg Müller şi Seiji Ara.

Campionatul Super GT al Japoniei: cursa de recuperare recompensată cu locul al zecelea
După ce etapa a treia din Japanese Super GT Championship 2016 a fost anulată ca urmare a unui cutremur, pauza forţată s-a încheiat în week-endul trecut, atunci când stagiunea s-a reluat la "Sportsland Sugo". Jörg Müller (Germania) şi Seji Ara (Japonia) au concurat cu BMW M6 GT3 în categoria GT300. După încheierea unei sesiuni de calificări dificilă pe locul al 17-lea, cei doi piloţi BMW Team Studie au dovedit mult spirit de luptă şi au terminat cursa pe locul al zecelea. Shinichi Takagi (Japonia) şi Takashi Kobayashi (Japonia), echipajul Autobacs Racing Team Aguri aflat pe al doilea BMW M6 GT3, au fost obligaţi să abandoneze devreme. Impozantul Munte Fuji (Japonia) va reprezenta fundalul pe care se va desfăşura următoarea cursă din campionatul Super GT al Japoniei, la 7 august.

ADAC GT Masters: António Félix da Costa în ritm la prima participare cu BMW M6 GT3
Premieră pentru António Félix da Costa (Portugalia), pilot BMW în DTM: el şi-a făcut debutul pe un model GT în cursa de pe Red Bull Ring, la Spielberg (Austria). Félix da Costa a concurat în ADAC GT Masters ca pilot invitat, împărţind cockpitul modelului BMW M6 GT3, înscris de Schubert Motorsport, cu juniorul BMW Motorsport Jesse Krohn (Finlanda). Félix da Costa s-a simţit imediat confortabil în maşina pentru competiţii GT şi a dovedit acest lucru prin performanţele constant bune. La prima sa sesiune de calificări cu un model GT, el a ocupat locul al patrulea. Din păcate, el şi Krohn au fost ghinionişti: nu au putut transforma performanţele într-un rezultat bun, fiind obligaţi să abandoneze în ambele curse şi în nici un caz nu au fost ei cei vinovaţi pentru incident.

IWSC: Turner Motorsport pe locurile al şaselea, respectiv al şaptelea la Lime Rock
Acum două săptămâni, Bret Curtis (SUA) şi pilotul oficial BMW Jens Klingmann (Germania) au sărbătorit prima victorie în afara Europei pentru BMW M6 GT3, la categoria GTD din IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC). Sâmbătă, cei doi piloţi Turner Motorsport au luat startul în cea de-a şaptea cursă a anului, desfăşurată la Lime Rock Park (SUA). După 161 de tururi, ei au ocupat locul al şaselea cu #96 BMW M6 GT3. Coechipierii lor, Markus Palttala (Finlanda) şi Michael Marsal (SUA), au încheiat pe poziţia a şaptea. Pe de altă parte, BMW Team RLL nu a avut noroc la revenirea sa în categoria GTLM la Lime Rock Park: ambele BMW M6 GTLM au fost obligate să abandoneze după incidente de cursă. Următoarea etapă IWSC este programată la 7 august, pe Road America (SUA).

ICTSC: Locul al şaselea pentru Clay şi Cooke
În cursa de două ore şi jumătate ce a avut loc sâmbătă în Continental Tire SportsCar Challenge, la Lime Rock Park (SUA), #84 BimmerWorld Racing BMW 328i pilotat de James Clay (SUA) şi Tyler Cooke (SUA) a fost cel mai bine clasat BMW din pluton, pe locul al şaselea la categoria Street Tuner (ST). Locul al 11-lea a fost ocupat de #65 Murillo Racing 328i al tripletei formată din Brent Mosing (SUA), Justin Piscitell (SUA) şi Tim Probert (SUA). Alte două modele BMW au completat ierarhia clasei ST, încheind pe poziţiile a 14-a, respectiv a 17-a. Categoria a fost câştigată de #25 Mazda.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Preţuri MINI, valabile din aprilie 2017
Fri Apr 07 09:21:01 CEST 2017
MINI
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare