Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Victorie senzaţională la Spa-Francorchamps: BMW M6 GT3 a sărbătorit succesul în clasamentul general la debutul său în clasica de 24 de ore din Ardeni

BMW M6 GT3 a repetat succesul reuşit anul trecut de predecesorul său, BMW Z4 GT3, prin câştigarea cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). După 531 de tururi, maşina #99 ROWE Racing, pilotată de Maxime Martin (Belgia), Philipp Eng (Austria) şi Alexander Sims (Marea Britanie), a trecut linia de sosire pe primul loc. Cei trei au reuşit a 23-a victorie pentru BMW în clasamentul general al clasicei de anduranţă ce se desfăşoară pe "Circuit de Spa-Francorchamps".

BMW Motorsport
·
24h Races
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~76,46 KB)
  
Photos(14x, ~22,12 MB)

Bucureşti/Spa-Francorchamps, 1 august 2016. BMW M6 GT3 a repetat succesul reuşit anul trecut de predecesorul său, BMW Z4 GT3, prin câştigarea cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). După 531 de tururi, maşina #99 ROWE Racing, pilotată de Maxime Martin (Belgia), Philipp Eng (Austria) şi Alexander Sims (Marea Britanie), a trecut linia de sosire pe primul loc. Cei trei au reuşit a 23-a victorie pentru BMW în clasamentul general al clasicei de anduranţă ce se desfăşoară pe "Circuit de Spa-Francorchamps".

În 1965, eroii locali Pascal Ickx şi Gérard Langlois au asigurat primul triumf pentru BMW în maratonul din Ardeni, cu un BMW 1800 TI/SA. Anul trecut, Nicky Catsburg (Olanda), Lucas Luhr (Germania) şi Markus Palttala (Finlanda) au obţinut victoria cu BMW Z4 GT3, în anul de retragere al acestui model. Acum, succesorul acestuia, BMW M6 GT3, şi-a adăugat numele pe lista câştigătorilor cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia) - iar aceasta la prima sa apariţie.

A fost o cursă cu multe provocări şi un final perfect pentru modelul învingător #99 BMW M6 GT3. În special în faza iniţială a cursei, neutralizările cu steaguri galbene, dar şi o fază cu Safety Car ce a durat aproape o oră, precum şi traficul de la standuri au complicat situaţia din pluton. La un moment dat, Martin, Sims şi Eng erau clasaţi în afara Top 30. Pe măsură ce cursa s-a dezvoltat, cei trei au putut să-şi facă loc prin pluton. La căderea nopţii, BMW M6 GT3 s-a impus ca unul din modelele ce fac parte din plutonul fruntaş şi a fost lider al competiţiei. În timpul unei neutralizări cu steaguri galbene, maşina a intrat la standuri pentru un pit stop obligatoriu de cinci minute pe parcursul căruia i s-au schimbat frânele. După aceea, Sims, Martin şi Eng au continuat să se menţină în poziţiile de top şi se aflau pe locul al patrulea la jumătatea cursei. La primele ore ale dimineţii, cei trei au revenit pe primul loc. Fără să fie perturbată de condiţiile schimbătoare de vreme, echipa ROWE Racing a reuşit să obţină victoria. Triumful a fost o experienţă cu totul specială pentru pilotul belgian Maxime Martin, aflat la cursa de casă la Spa-Francorchamps. Este o performanţă specială pentru Maxime Martin, având în vedere că vine după ce tatăl lui, Jean-Michel Martin, a obţinut patru victorii în cursa de 24h de la Spa, în 1979, 1980, 1987 şi 1992, ultimele două dintre acestea fiind obţinute pilotând un BMW M3.

Învingătorul de anul trecut Nick Catsburg (Olanda), alături de Stef Dusseldorp (Olanda) şi Dirk Werner (Germania), a făcut o cursă fantastică la volanul #98. Cel de-al doilea BMW M6 GT3 al ROWE Racing s-a aflat în Top 10 pentru o lungă perioadă de timp şi au fost tururi în care a ocupat prima poziţie. Asemenea coechipierilor lor, Catsburg, Dusseldorp şi Werner au trecut de orele nopţii fără vreun incident. La jumătatea cursei, ei se aflau pe locul al 16-lea, au revenit în Top 10 printr-o evoluţie remarcabilă şi se aflau pe o poziţie bună la primele ore ale dimineţii. Apoi, cu o oră şi jumătate înainte de finalul cursei, #98 BMW M6 GT3 a suferit o problemă cu ambreiajul. Prin urmare, Catsburg, Dusseldorp şi Werner au fost obligaţi să abandoneze.

Pilot BMW în DTM, Martin Tomczyk (Germania) a fost ghinionist la comenzile #15 BMW M6 GT3. Ca pilot al BMW Team Italia, germanul a participat pentru prima dată la cursa de 24 de ore de pe "Circuit de Spa-Francorchamps". Tomczyk, care a pilotat în startul cursei, a dovedit un ritm impresionant chiar de la început. Pilotul oficial BMW a plecat de pe locul al 47-lea al grilei şi a reuşit o recuperare impresionantă. La finalul unui stint dublu, el a predat BMW M6 GT3 - înscris la categoria Pro-Am - lui Stefano Colombo (Italia) pe locul al 16-lea. Din păcate, performanţa lui Tomczyk nu a fost recompensată: echipa a fost obligată să readucă maşina la standuri după un accident în faza iniţială a cursei. De asemenea, maratonul din Ardeni s-a încheiat prematur şi pentru Boutsen Ginion Racing; imediat după ora 6.00 a dimineţii, un defect tehnic a forţat echipa să se retragă.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): "Anul trecut,  ne-am luat adio de la BMW Z4 GT3 cu o victorie la Spa-Francorchamps. Faptul că succesorul acestuia, BMW M6 GT3, a reuşit să repete acest succes magnific în primul său an competiţional este un lucru fantastic. Felicitări întregii echipe ROWE Racing pentru senzaţionalul succes de la Spa. Echipa a făcut o treabă perfectă, la fel şi piloţii Maxime Martin, Philipp Eng şi Alexander Sims în cockpit - ei şi-au câştigat pe drept primul loc. Cu acest succes la debutul său în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps, BMW M6 GT3 şi-a dovedit potenţialul enorm şi a demonstrat să este pe deplin fiabil şi competitiv. Îmi pare foarte rău pentru Nick Catsburg, Stef Dusseldorp şi Dirk Werner. Au avut o cursă foarte bună înainte să fie obligaţi să abandoneze cu o oră şi jumătate înainte de finalul cursei. Aş vrea să evidenţiez evoluţia incredibilă a lui Martin Tomczyk, el a făcut o treabă fantastică alături de BMW Team Italia. Martin a reuşit o urmărire impresionantă la prima sa apariţie la Spa; el şi echipa lui meritau mai mult. Îmi pare rău şi pentru Boutsen Ginion Racing, care nu a fost recompensată pentru eforturile sale în această cursă."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Preţuri MINI, valabile din aprilie 2017
Fri Apr 07 09:21:01 CEST 2017
MINI
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare