Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Motorsport News - Numărul 03/16

Prima victorie pentru BMW M6 GT3 în campionatul Super GT al Japoniei - Juniorii BMW Motorsport în acţiune la Nürburgring

Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~73,55 KB)
  
Photos(10x, ~14,13 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

Campionatul Super GT al Japoniei: victorie pentru BMW M6 GT3 la Fuji
Noul BMW M6 GT3 a obţinut prima sa victorie în campionatul Super GT al Japoniei: Autobacs Racing Team Aguri s-a dovedit de neînvins în etapa a patra a sezonului ce a avut loc la Fuji (Japonia). Shinichi Takagi (Japonia) şi Takashi Kobayashi (Japonia) au obţinut pole position pentru #55 BMW M6 GT3 în sesiunea desfăşurată sâmbătă. Apoi, cei doi au trecut primii linia de sosire după cele 62 de tururi ale cursei de duminică. Anterior, echipa a cunoscut succes la Fuji în luna mai, atunci când echipajul a pornit din pole position, după care a încheiat pe poziţia secundă a celei de-a doua etape a stagiunii. Acum, ei au prima lor victorie în campionat. "După ce am obţinut pole position aici, în primăvară, am ştiut că acest circuit este potrivit pentru noi. Din acest motiv, am fost determinaţi să câştigăm cursa din acest week-end. Sunt foarte fericit pentru tot ceea ce am reuşit, în special pentru victorie", a declarat Takagi. Jörg Müller (Germania) şi Seji Ara (Japonia) au încheiat pe locul al 20-lea cu BMW M6 GT3 înscris de BMW Team Studie.

Juniorii BMW Motorsport: ADAC GT Masters la Nürburgring
În acest week-end, juniorii BMW Motorsport, Jesse Krohn (Finlanda) şi Louis Delétraz (Elveţia), au participat la etapa ADAC GT Masters de la Nürburgring (Germania). Cei doi au fost încă o dată colegi în cockpitul modelului BMW M6 GT3 înscris de Schubert Motorsport la cel de-al cincilea week-end de cursă al sezonului. În cursa de sâmbătă, o pană l-a obligat pe Krohn, pilotul aflat în cockpit la start, să efectueze un pit stop neprevăzut după 12 minute. El a revenit pe circuit pe locul al 27-lea. Apoi, Krohn şi Delétraz au lansat o recuperare impresionantă, care le-a permis să revină până pe locul al 12-lea. Cu toate acestea, Delétraz a fost victima unei noi pene de cauciuc în partea finală a cursei şi, după contactul cu o altă maşină, a ieşit de pe circuit şi a fost obligat să abandoneze. Juniorii BMW Motorsport au reuşit o recuperare spectaculoasă şi în cursa de duminică. Pornit de pe poziţia a 23-a, Delétraz a recuperat imediat cinci locuri la start. De-a lungul restului cursei, el şi Krohn au urcat până pe locul al 12-lea. Finlandezul avea ca obiectiv o clasare în puncte, dar a fost scos de pe circuit şi ulterior nu a mai putut recupera poziţii în clasament. În cele din urmă, echipajul a încheiat pe locul al 12-lea. "Sâmbătă am fost extrem de ghinionişti. Am avut două pene şi în final am fost obligaţi să abandonăm. A fost o zi cu mult ghinion, dar am revenit duminică. Echipa şi Louis au făcut o treabă bună. El mi-a predat maşina pe o poziţie bună şi am putut să mai câştig câteva locuri", a spus Krohn. Delétraz a explicat: "În ceea ce priveşte performanţa, am îmbunătăţit continuu - şi maşina, şi noi ca piloţi. Am avut două pene sâmbătă, dar încă eram în disputa pentru o clasare în puncte, doar că a trebuit să abandonăm. Am obţinut cel mai bun rezultat posibil în cursa de duminică. Dacă Jesse nu era scos de pe circuit, am fi putu viza din nou obţinerea unor puncte. Suntem acolo şi vom continua să muncim serios". Al şaselea week-end de cursă din sezonul 2016 al ADAC GT Masters are loc la Zandvoort (Olanda), între 19 şi 21 august.

IWSC: a fost anunţat calendarul sezonului 2017
Cu ocazia celei de-a opta etape din sezonul 2016 al IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC), care s-a desfăşurat pe Road America (SUA), a fost prezentat calendarul stagiunii viitoare. Şi anul viitor, programul va cuprinde 12 curse pe aceleaşi circuite ca şi în 2016. Cu toate acestea, există două schimbări majore în calendar. Cursa de pe Circuit of The Americas (COTA) din Austin (SUA), care iniţial a avut loc în septembrie, va avea loc la începutul lunii mai. Data cursei de la Laguna Seca (SUA) a fost mutată din primăvară în toamnă: în 2017, Laguna Seca va fi penultima etapă a stagiunii, în septembrie. Conform tradiţiei, sezonul începe cu cursa de 24 de ore de la Daytona (27-29 ianuarie) şi se încheie, ca de obicei, cu Petit Le Mans de pe Road Atlanta (5-7 octombrie). Categoria GTLM va figura în programul a 11 din totalul de 12 curse, în timp ce clasa GTD va fi prezentă la întregul sezon.

IWSC: locul al treilea pentru #100 BMW M6 GTLM în etapa de la Road America
După ce au luat startul de la coada plutonului de 41 de maşini, cele două modele BMW M6 GTLM înscrise de BMW Team RLL au ocupat locurile al treilea, respectiv al optulea în etapa Continental Tire Road Race Showcase ce a avut loc pe Road America. John Edwards şi Lucas Luhr, piloţii #100 BMW M6 GTLM, au avut o zi bună şi au ocupat locul al treilea, ceea ce a reprezentat primul lor podium din acest an şi al 60-lea pentru BMW Team RLL din 2009. Coechipierii lor, Bill Auberlen şi Dirk Werner - #25 BMW M6 GTLM -, au încheiat pe poziţia a opta. La capătul cursei cu o durată de două ore şi 40 de minute, ambele maşini au parcurs 70 de tururi pe circuitul cu o lungime de 6,51 kilometri. Victoria la categoria GTLM a revenit #4 Corvette.

Campionatul GT al Marii Britanii: clasare pe podium pentru BMW Z4 GT3 la Snetterton
Cu ocazia penultimei etape din sezonul 2016 al campionatului GT al Marii Britanii, desfăşurată la Snetterton (Marea Britanie), team AMDtuning.com a obţinut o nouă clasare pe podium. În a doua cursă, Lee Mowle (Marea Britanie) şi Joe Osborne (Marea Britanie) au ocupat locul al treilea cu #7 BMW Z4 GT3. În prima manşă, cei doi s-au clasat pe poziţia a cincea.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL GENERAL MEETING 2017.

Munich. Here you can see the transmission of the Annual General Meeting of the BMW Group.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Latest Facts & Figures.

BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Preţuri MINI, valabile din aprilie 2017
Fri Apr 07 09:21:01 CEST 2017
MINI
Liste de preţuri BMW, aprilie 2017
Fri Apr 07 09:14:00 CEST 2017
BMW
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare