Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Aur din nou pentru Alessandro Zanardi: echipa de handbike a Italiei a câştigat proba de ştafetă la Jocurile Paralimpice* de la Rio de Janeiro

Alessandro Zanardi (Italia) şi-a adăugat o nouă medalie de aur la colecţia sa de succese în paraciclism: vineri, el a câştigat proba de ştafetă a concursului de handbike din cadrul Jocurilor Paralimpice* de la Rio de Janeiro (Brazilia), alături de echipa naţională a Italiei. Zanardi şi coechipierii lui, Vittorio Podesta (Italia) şi Luca Mazzone (Italia), au luat un avantaj iniţial şi, după 32 de minute şi 34 de secunde, Zanardi a trecut linia de sosire - sărbătorind deja pe ultimii metri. El a avut un avantaj clar de 47 de secunde faţă de echipa SUA, care şi-a asigurat medaliile de argint, în ciuda faptului că, în ultimul tur, a trebuit să se confrunte cu un obstacol neaşteptat - un câine. Bronzul a revenit Belgiei.

Altele
·
Automotive
·
Alessandro Zanardi
·
More Sports
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~64,59 KB)
  
Photos(9x, ~13,25 MB)

Bucureşti/Rio de Janeiro, 19 septembrie 2016. Alessandro Zanardi (Italia) şi-a adăugat o nouă medalie de aur la colecţia sa de succese în paraciclism: vineri, el a câştigat proba de ştafetă a concursului de handbike din cadrul Jocurilor Paralimpice* de la Rio de Janeiro (Brazilia), alături de echipa naţională a Italiei. Zanardi şi coechipierii lui, Vittorio Podesta (Italia) şi Luca Mazzone (Italia), au luat un avantaj iniţial şi, după 32 de minute şi 34 de secunde, Zanardi a trecut linia de sosire - sărbătorind deja pe ultimii metri. El a avut un avantaj clar de 47 de secunde faţă de echipa SUA, care şi-a asigurat medaliile de argint, în ciuda faptului că, în ultimul tur, a trebuit să se confrunte cu un obstacol neaşteptat - un câine. Bronzul a revenit Belgiei.

Pentru Zanardi, ştafeta echipelor a marcat finalul strălucitor al zilelor de succes de la Rio. Trei curse în tot atâtea zile, două medalii de aur şi una de argint: acesta este bilanţul său. Miercuri, sportivul în vârstă de 49 de ani a câştigat contratimpul la categoria H5 a probei de handbike, joi a terminat pe locul al doilea în cursa de fond pe şosea la aceeaşi clasă, iar acum a triumfat cu echipa naţională în competiţia ştafetelor. În total, Zanardi a câştigat şase medalii la Jocurile Paralimpice* de la Londra 2012 şi Rio 2016: patru de aur şi două de argint.

"Aceasta a fost ultima zi în periplul meu la Jocurile Paralimpice din Brazilia şi să-l închei în acest fel, cu echipa mea, cu coechipierii mei, a fost ceva foarte special. Pentru că împărtăşirea face bucuria şi mai mare", a declarat Zanardi. "Am avut o performanţă deosebită, toţi trei, şi efectiv am dominat proba de ştafetă, învingând SUA cu un avantaj mare. Cursa a început foarte bine, cu Vittorio care a reuşit imediat să se detaşeze, după care avansul a fost extins de Luca. Apoi a fost rândul meu şi am avut atât de multă dorinţă de a performa în ultima noastră zi de aventură. Am reuşit o performanţă bună şi am extins avansul la peste 40 de secunde. Dar, în ultimul tur, am avut de trecut peste cel mai mare risc al zilei: un câine at traversat traseul chiar după un viraj, care era aproape orb. Nu am lovit câinele, dar a trebuit să-i dau o palmă pentru a-l expedia din drumul meu. A fost chiar amuzant pentru că ar fi fost singurul fel în care puteam pierde victoria, atât am fost de puternici."

"Să duc acasă încă o medalie de aur este ceva foarte special şi cu siguranţă avem toate motivele să sărbătorim", a completat Zanardi. "Suntem foarte mândri de victoria noastră, iar eu personal sunt extrem de mândru de cele două medalii de aur şi de cea de argint pe care le-am cucerit. Din acest motiv, am egalat rezultat pe care îl obţinusem acum patru ani la Londra. Să fiu capabil de acest lucru, în ciuda vârstei mele, este ceva foarte special. Trebuie să admit că am fost un pic norocos să câştig contratimpul pentru doar două secunde. Nu poţi spune că am fost clar mai bun - dar am fost mai norocos, iar la vârsta mea este chiar o realizare. Privind spre cursa de fond: în altă situaţie aş fi putut să o câştig, dar trebuie să recunosc că poate nu am fost pe de-a întregul Zanardi care am fost în alte zile. Dar am reuşit să închei pe locul al doilea şi să înving sportivi fantastici, foarte determinaţi şi mai tineri decât mine. În proba de ştafetă, am reuşit o performanţă foarte solidă, ca echipă am fost într-o formă dominantă. Să câştigăm încă o medalie de aur a fost cel mai bun mod de a încheia această aventură, pentru toţi trei. Mă întorc acasă foarte fericit şi sunt profund recunoscător tuturor celor care m-au susţinut în această călătorie."

Zanardi este unul dintre cei mai de succes paraciclişti din lume. Pe lângă cele şase medalii cucerit la Jocurile Paralimpice*, el a câştigat opt titluri la Campionatele Mondiale.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

THE BMW GROUP AT AUTO SHANGHAI 2017.

Shanghai. Wednesday, 19. April.
Here you will see the live transmission of the BMW Group press conference once again.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Latest Facts & Figures.

BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Preţuri MINI, valabile din aprilie 2017
Fri Apr 07 09:21:01 CEST 2017
MINI
Liste de preţuri BMW, aprilie 2017
Fri Apr 07 09:14:00 CEST 2017
BMW
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare