Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Concentrat complet pe Formula E şi GT: aventura lui António Félix da Costa în DTM se încheie după finala sezonului de la Hockenheim

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc înainte de prima sesiune de antrenamente libere a etapei DTM de pe Hungaroring, în apropiere de Budapesta (Ungaria), pilotul oficial BMW António Félix da Costa (Portugalia) a anunţat planurile sale de viitor: în vârstă de 25 de ani, pilotul lusitan va părăsi DTM la finalul actualei stagiuni şi se va concentra pe participarea sa în Campionatul FIA Formula E, alături de echipa Andretti Formula E. Sezonul 2016/2017 al seriei începe la 9 octombrie pe circuitul stradal din Hong Kong. Suplimentar, Félix da Costa rămâne în cadrul familiei BMW Motorsport şi va avea alte apariţii în competiţiile de modele GT.

DTM
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~73,57 KB)
  
Photos(3x, ~4,44 MB)

Bucureşti/Budapesta, 27 septembrie 2016. În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc înainte de prima sesiune de antrenamente libere a etapei DTM de pe Hungaroring, în apropiere de Budapesta (Ungaria), pilotul oficial BMW António Félix da Costa (Portugalia) a anunţat planurile sale de viitor: în vârstă de 25 de ani, pilotul lusitan va părăsi DTM la finalul actualei stagiuni şi se va concentra pe participarea sa în Campionatul FIA Formula E, alături de echipa Andretti Formula E. Sezonul 2016/2017 al seriei începe la 9 octombrie pe circuitul stradal din Hong Kong. Suplimentar, Félix da Costa rămâne în cadrul familiei BMW Motorsport şi va avea alte apariţii în competiţiile de modele GT.

Portughezul şi-a făcut debutul în DTM pentru BMW Motorsport în 2014, fiind totodată şi pilot de teste şi rezervă pentru echipa de Formula 1 Red Bull Racing. Félix da Costa a concurat în Campionatul FIA Formula E încă din sezonul inaugural 2014/2015.

Cel mai important succes al său în DTM a venit la 12 iulie 2015, la Zandvoort (Olanda), unde a condus cursa de la start până la sosire, obţinând victoria în manşa a doua a week-endului respectiv. Anterior, el obţinuse primul şi singurul său pole position din cariera în DTM în ceea ce a fost duminica perfectă pentru portughez.

"Fără îndoială, fanii îi vor simţi lipsa lui António. El a atras atenţia prin stilul său spectaculos de pilotaj", a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "Poată că aventura lui António alături de BMW în DTM ajunge la final, dar vom continua să lucrăm cu el. Sunt foarte fericit pentru acest lucru, pentru că este foarte talentat şi este unul dintre cei mai buni piloţi pe care îi ştiu. În timpul scurtei sale participări în DTM, el a reuşit să câştige o cursă - nu mulţi piloţi au reuşit aşa ceva. Sunt sigur că el ne va oferi nouă şi fanilor BMW Motorsport numeroase motive de bucurie şi în viitor."

"Sunt foarte fericit că am putut reprezenta BMW în DTM de-a lungul ultimelor trei sezoane, într-un campionat care este foarte competitiv şi necesită o serie de aptitudini", a declarat Félix da Costa. "Cu toate acestea, am fost extrem de încrezător încă de la startul stagiunii 2014, unde am avut unul dintre cele mai bune rezultate în calificări din istorie pentru un debutant. Am avut multe momente bune în DTM, cu un pole position şi o victorie de etapă, şi mi-a plăcut enorm să lucrez cu coechipierii mei. Cu toate acestea, acest campionat necesită o concentrare deplină, aşa că am decis ca toate eforturile mele să fie direcţionate spre Formula E şi sunt fericit să fac parte dintr-un viitor proiect internaţional pentru BMW, ceea ce mă face să fiu interesat şi va necesita o mare parte din timpul meu. Privesc cu mare încredere spre noile mele experienţe, sunt mulţumit de decizia mea, dar sunt foarte fericit şi pentru că voi continua ca pilot oficial BMW."

Félix da Costa va participa cu BMW până la finalul acestui sezon DTM. În 2016, el a acumulat şi prima experienţă cu BMW în competiţiile destinate modelelor GT, inclusiv la volanul unui BMW M6 GT3 în ADAC GT Masters şi cu BMW M235i Racing în campionatul de anduranţă VLN, pe legendara buclă Nordschleife de la Nürburgring (Germania).

Cariera lui António Félix da Costa în DTM:

Debut în DTM: Hockenheim 2014 Curse în DTM: 42 (46 la finalul sezonului) Victorii: 1 (Zandvoort 2015, duminică) Podiumuri: 4 (Zandvoort 2015, sâmbătă şi duminică, Oschersleben 2015, duminică, Budapest 2016, duminică) Pole positions: 1 (Zandvoort 2015, duminică) Cel mai rapid tur: 1 (Zandvoort 2015, duminică) Puncte: 106 Tururi ca lider: 31 Cel mai bun loc în clasamentul piloţilor: 11 (2015)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS

Here you can see the full-length transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare