Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Campionul BSB Superstock Taylor Mackenzie: „Este un sentiment incredibil atunci când un vis devine realitate.”

Pilotul Buildbase BMW Motorrad Taylor Mackenzie a sărbătorit adjudecarea titlului la clasa Superstock în Campionatul Britanic de Superbike. Acesta povesteşte într-un interviu despre sezonul de succes înregistrat în 2016 şi dominanţa modelului S 1000 RR în această competiţie.

Sport motociclete
·
Motorrad Motorsport
·
Race Trophy
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Irinel Marghioala
BMW Group

Tel: +40730602199

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~172,49 KB)
  
Photos(10x, ~13,85 MB)

Bucureşti/München. A fost cel mai mare succes al carierei sale până în acest moment: în penultima etapă a Campionatul Britanic de Superbike 2016, desfăşurată la Donington (GB), pilotul Taylor Mackenzie (GB) a sărbătorit adjudecarea titlului la clasa Superstock (BSB STK). În această competiţie, Mackenzie a obţinut şase victorii în şaua motocicletei BMW S 1000 RR a echipei Buildbase BMW Motorrad. Acesta are un avans de 32 de puncte în faţa pilotului de pe locul doi, Ian Hutchinson (GB / Tyco BMW).

BMW S 1000 RR este motocicleta care a dominat BSB STK în acest sezon. În cele 11 etape desfăşurate până acum, victoria a fost adjudecată de un pilot BMW Motorrad Motorsport de nouă ori. Mackenzie s-a plasat pe prima treaptă a podiumului de şase ori, Hutchinson de două ori, iar Joshua Elliott (GB / Tyco BMW) o dată. Mai mult de-atât, piloţii BMW au împărţit podiumul în majoritatea cazurilor şi au obţinut două clasări 1-5 şi două clasări 1-3 integral pentru motociclete S 1000 RR.

Campionul Mackenzie vine dintr-o familie dedicată motorsportului. Tatăl său, Niall Mackenzie (GB), a fost campion British Superbike de trei ori, a pilotat în Campionatul Mondial de Motociclism şi în Campionatul Mondial Superbike. În vârstă de 23 de ani, Taylor a participat în Campionatul Britanic Supersport şi a pilotat un sezon în Campionatul Britanic Superbike înainte de a se alătura echipei Buildbase BMW Motorrad pentru sezonul 2016 la clasa Superstock.

În cadrul unui interviu, Mackenzie vorbeşte despre titlul obţinut şi despre sezonul plin de succese înregistrat. El explică de ce BMW S 1000 RR este motocicleta preferată şi povesteşte despre BMW Motorrad Race Trophy.

Taylor, felicitări pentru câştigarea titlului. Ce înseamnă pentru tine să fii campionul clasei Superstock în BSB?

Taylor Mackenzie: “Sunt foarte mândru de această realizare. Motorsportul face parte din familia mea şi suntem implicaţi intens ca familie în acest fenomen. Tocmai de aceea, am trăit un sentiment incredibil atunci când visul a devenit realitate.”

Ai câştigat şase etape în acest sezon şi ai devenit campion înainte de terminarea campionatului. Care este secretul succesului? A fost un sezon foarte disputat… 

Mackenzie: “A fost un an dificil, m-am pregătit cât de bine am putut iar echipa a făcut o treabă pe cinste cu pregătirea motocicletei pentru acest sezon. Am făcut multe teste, antrenamente şi am concurat mult în acest an, lucru care s-a materializat în victorii.”

Este primul tău sezon în şaua unui BMW S 1000 RR. Cum ţi se pare motocicleta?

Mackenzie: “Este de departe motocicleta mea favorită. De la primul tur de circuit s-a simţit exact cum trebuia, am remarcat puterea, precum şi rapiditatea motocicletei, dar şi faptul că este foarte agilă şi uşor de pilotat, ceea ce o face ideală pentru circuitele din Marea Britanie.”

Sunt calităţile motocicletei un factor în dominanţa RR-ului din clasa Superstock a British Superbike?

Mackenzie: “Cu siguranţă. Cred că imediat după rezultatele din primele etape toată lumea şi-a dorit să piloteze un S 1000 RR.”

Cât de importantă este experienţa echipei tale, Buildbase BMW Motorrad şi cât de important este sprijinul BMW Motorrad Motorsport?

Mackenzie: “Experienţa este foarte importantă. În acest sezon am mers la sigur cu setările, echipa a ştiut exact ce trebuie făcut atât cu suspensia cât şi cu rapoartele din cutia de viteze în pregătirea fiecărei curse, ceea ce a uşurat mult munca noastră. Pachetul oferit de BMW Motorrad Motorsport a fost extrem de util şi ne-a oferit un mare avantaj faţă de ceilalţi constructori.”

Care a fost cel mai bun moment petrecut în şaua BMW-ului S 1000 RR?

Mackenzie: “Prima mea victorie din acest sezon a fost minunată, pentru că a fost prima mea victorie în cinci ani. De asemenea, linia de sosire care mi-a asigurat titlul de Campion a fost un moment foarte special, mai ales ca este primul meu titlu în British Superbike.”

Te afli în topul BMW Motorrad Race Trophy – şi ai asigurat deja bonusul pentru titlu atât pentru tine cât şi pentru echipă. Ce părere ai despre acest concept de competiţie lansat de BMW Motorrad?

Mackenzie: “BMW Motorrad Race Trophy este o competiţie incredibilă pentru toţi piloţii. Este un gest foarte generos din partea BMW să susţină piloţii şi echipele în atâtea moduri şi le sunt recunoscător pentru acest lucru.”

Ce planuri ai pentru viitorul tău în motorsport?

Mackenzie: “Am fost atât de concentrat pentru câştigarea titlului în acest sezon încât nu am avut timp să ma gândesc la viitor. Dar cu siguranţă mi-aş dori să fiu competitiv în clasa Superbike din British Superbike.”

BMW Group Datorită celor trei mărci ale sale - BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 30 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări

În 2015, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,247 milioane de automobile şi aproape 137.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2015 a fost de aproximativ 9,22 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 92,18 miliarde de euro. La 31 decembrie 2015, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 122.244 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

www.bmwgroup.com;

http://www.bmw-motorrad.ro;

Facebook: https://www.facebook.com/BMW.Motorrad.Romania

Instagram: http://instagram.com/bmwmotorrad_ro

Site-uri de presă:

www.presa.bmw.ro

www.presa.mini.ro

www.press.bmwgroup.com

www.press.bmwgroup-sport.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS

Here you can see the full-length transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare