Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Motorsport News - Numărul 05/16

Încă o clasare pe podium pentru BMW Team Teo Martín - Final de sezon în Blancpain GT Series, BTCC şi IWSC.

Sport
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~80,59 KB)
  
Photos(2x, ~3,9 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

Programul BMW Motorsport Junior: Menzel va debuta cu BMW M6 GT3 Week-endul viitor, juniorul BMW Motorsport Nico Menzel (Germania) va sărbători debutul competiţional cu BMW M6 GT3. În cea de-a noua etapă din campionatul de anduranţă VLN ce se desfăşoară la Nürburgring (Germania), el va împărţi cockpitul BMW M6 GT3 cu pilotul oficial BMW Jens Klingmann (Germania). Menzel a făcut cunoştinţă cu vârful de lance al BMW Motorsport pe parcursul săptămânii trecute când a participat la un test al ROWE Racing.

VLN: încă un BMW M6 GT3 pe Nordschleife Lista de înscrieri a penultimei curse din sezonul 2016 al campionatului de anduranţă VLN, ce se va desfăşura la Nürburgring (Germania) pe 8 octombrie, va include încă un model BMW M6 GT3. Participarea pe legendara Nordschleife cu BMW M6 GT3 este o situaţie unică pentru FALKEN Motorsport. Pilotul oficial BMW Philipp Eng (Austria) şi Alexandre Imperatori (Elveţia) vor împărţi cockpitul de-a lungul cursei de patru ore din "Infernul Verde".

IWSC: finală cu multă acţiune la Road Atlanta Asfalt spart, maşini în flăcări şi numeroase neutralizări cu Safety Car: o dată în plus, ultima etapă din IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC), desfăşurată pe Road Atlanta (SUA), a oferit fanilor americani o dispută aprinsă în categoria GT, cu numeroase incidente. Din păcate, BMW Team RLL a fost prinsă în haosul din a 11-a şi ultima cursă a anului. John Edwards (SUA), Lucas Luhr (Germania) şi Kuno Wittmer (Canada) au încheiat pe locul al şaselea în "Petit Le Mans" - în ciuda faptului că tripleta a fost la mai multe tururi de lideri ca urmare a unui accident şi a unui alternator cu probleme. O problemă cu direcţia a fost momentul în care cursa de 10 ore s-a încheiat prematur pentru Dirk Werner (Germania), Bill Auberlen (SUA) şi August Farfus (Brazilia). Markus Palttala (Finlanda), Michael Marsal (SUA) şi Cameron Lawrence (SUA) au ocupat locul al patrulea în categoria GTD.

International GT Open: podium pentru BMW Team Teo Martín BMW Team Teo Martín a încheiat din nou pe podium la penultimul week-end de cursă din sezon 2016 al International GT Open, desfăşurat la Monza (Italia). Gustavo Yacaman (Columbia) şi Fernando Monje (Spania), aflaţi în #2 BMW M6 GT3, au ocupat locul al doilea în cursa secundă, cea de duminică. Coechipierii lor, Pieter Schothorst (Olanda) şi Miguel Ramos (Portugalia), au abandonat din cauza unei probleme tehnice. Yacaman/Monje s-au clasat pe poziţia a cincea în cursa de sâmbătă, chiar înaintea tandemului Schothorst/Ramos. Aceste rezultate au făcut ca echipa să rateze la limită asigurarea titlului în competiţia echipelor, înainte de ultimele curse. Cu toate acestea, gruparea a reuşit să-şi mărească avansul. Cursa pentru titlu va fi decisă în finala sezonului, care va ave loc la Barcelona (Spania), în zilele de 5 şi 6 noiembrie.

BTCC: Tordoff a ratat la limită victoria în clasamentul general Finală palpitantă în British Touring Car Championship: cursa pentru titlul piloţilor a fost decisă abia după ultima dintre cele trei curse ale finalei sezonului, ce a avut loc la Brands Hatch (Marea Britanie). Sam Tordoff (Marea Britanie), care a reuşit performanţe constant bune de-a lungul întregului sezon cu BMW 125i M Sport, a încheiat la doar două puncte în urma britanicului Gordon Shedden. Echipa lui Tordoff, JCT600 with GardX, a ratat la limită şi obţinerea trofeului în competiţia echipelor. Tordoff s-a clasat al şaptelea, al cincilea, respectiv al doilea în cele trei curse. Coechipierul Rob Collard (Marea Britanie) a fost al optulea, al şaselea, respectiv al patrulea, astfel că a ocupat poziţia a cincea în clasamentul final al stagiunii. Jack Goff (Marea Britanie), care a fost al nouălea şi de două ori al şaptelea la Brands Hatch, s-a clasat al 11-lea în ierarhia campionatului.

Blancpain GT Series: final de sezon pentru ROWE Racing la Barcelona Sezonul 2016 din Blancpain GT Series a ajuns la final odată cu etapa de la Barcelona (Spania) ce a avut loc în week-end, fiind a cincea manşă a Sprint Cup. Cu toate acestea, finala de pe "Circuit de Catalunya" (Spania), din apropiere de Barcelona (Spania), nu a mers conform planului pentru echipa ROWE Racing. După ce Philipp Eng (Austria) şi Alexander Sims (Marea Britanie) au obţinut o poziţie bună pe grilă prin locul al optulea din cursa de calificare, un pit stop nereuşit şi o penalizare "drive-through" în cursa de duminică a făcut ca echipajul #99 BMW M6 GT3 să încheie doar pe poziţia a 24-a. Nick Catsburg (Olanda) şi Stef Dusseldorp (Olanda) au ocupat locul al 15-lea cu maşina #98. Anterior, Catsburg şi Dusseldorp au revenit spectaculos de la coada plutonului pentru a încheia pe poziţia a 18-a în cursa de calificare. Şi ei au pierdut timp preţios la pit stop. Cu toate acestea, directorul echipei, Hans-Peter Naundorf, a fost pozitiv în aprecierile privind sezonul: "Ar fi putut fi un final bun de sezon, dar, din păcate, am făcut câteva greşeli în cursă şi la standuri, ceea ce ne-a costat rezultate mai bune. În ciuda acestora, sezonul 2016 din Blancpain GT Series, primul pentru noi cu BMW M6 GT3, a fost de succes şi a produs un punct culminant special, sub forma victoriei în cursa de 24 de ore de la Spa".

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare