Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Debut fantastic cu BMW M6 GT3: Alessandro Zanardi a câştigat la Mugello

Emoţiile au fost copleşitoare când Alessandro Zanardi (Italia) a trecut linia de sosire în calitate de învingător la Mugello (Italia). În week-endul său de debut cu noul BMW M6 GT3, pilotul oficial BMW şi ambasadorul mărcii BMW a fost victorios în ultima cursă din sezonul 2016 al campionatului GT al Italiei. După ce s-a clasat al şaselea în cursa de sâmbătă, el a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în manşa de duminică, fiind sărbătorit de fani şi de toate echipele din paddock.

Motorsport Drivers
·
Automotive
·
Alessandro Zanardi
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~63,39 KB)
  
Photos(51x, ~117,2 MB)

Bucureşti/Mugello, 17 octombrie 2016. Emoţiile au fost copleşitoare când Alessandro Zanardi (Italia) a trecut linia de sosire în calitate de învingător la Mugello (Italia). În week-endul său de debut cu noul BMW M6 GT3, pilotul oficial BMW şi ambasadorul mărcii BMW a fost victorios în ultima cursă din sezonul 2016 al campionatului GT al Italiei. După ce s-a clasat al şaselea în cursa de sâmbătă, el a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în manşa de duminică, fiind sărbătorit de fani şi de toate echipele din paddock.

După o pauză de peste un an în motorsport (ultima cursă fiind cea de 24h de la Spa din 2015) şi după ce a câştigat două medalii de aur şi o medalie de argint în competiţiile de paraciclism de la Rio de Janeiro (Brazilia), Mugello a reprezentat revenirea lui Zanardi în cockpitul de curse. Modelul său BMW M6 GT3 pentru finala sezonului din campionatul GT al Italiei a fost înscris de BMW Team Italia şi ROAL Motorsport, fiind modificat special de BMW Motorsport.

Pentru cursa de duminică, Zanardi s-a calificat al treilea, dar a fost promovat pe poziţia a doua după ce maşina unui alt sportiv a fost distrusă într-un accident petrecut sâmbătă şi nu a putut participa la a doua cursă. Italianul a fost pe locul al treilea după primul tur, dar a preluat conducerea în momentul în care s-a deschis fereastra pentru pit stopuri. Apoi, când a revenit pe circuit după oprirea obligatorie la standuri, el s-a menţinut tot pe primul loc. Zanardi a reuşit să-şi creeze un avans de câteva secunde şi a pilotat sigur spre prima sa victorie din carieră cu BMW M6 GT3.

"Nu există cuvinte să descriu ceea ce simt. Astăzi am văzut soarele la apus şi parcă niciodată nu a fost atât de frumos. Ce an, nu doar ce zi. Încă o dată, m-am bucurat de momente frumoase la Rio de Janeiro, iar acum, să mă aflu în această maşină frumoasă, a fost magnific", a declarat Zanardi vizibil entuziasmat. "Dar să câştig cursa este altceva. Nu am avut startul pe care mi-l doream, dar am avut o maşină foarte bună la dispoziţie. Aşa că ştiam era doar o chestiune de a reuşi câteva tururi bune în momentul în care cei din faţă intră la standuri şi acest lucru am şi făcut. Aşa că, atunci când am revenit pe circuit, m-am găsit în postura de a avea un avans foarte confortabil şi am avut şi viteza necesară pentru a sta departe de cei din urmă, astfel încât să închei învingător. A fost incredibil. Vreau să le mulţumesc tuturor celor din München, care au făcut un efort deosebit pentru ca acest frumos BMW M6 GT3 să fie gata pentru mine cu tot ceea ce am nevoie, să mulţumesc BMW Italia şi ROAL Motorsport pentru cum au reglat maşina şi au făcut-o să fie pregătită pentru mine - totul într-o manieră minunată. De asemenea, vreau să transmit felicitările mele întregii familii BMW de la Hockenheim, în special lui Marco Wittmann pentru câştigarea titlului DTM. Este un tânăr pilot foarte bun şi foarte rapid. El şi întreaga echipă BMW DTM, cu toţi piloţii, pot fi mândri de ceea ce au realizat în acest sezon."

Participarea lui Zanardi la finala stagiunii din campionatul GT al Italiei a fost un triplu motiv de sărbătorire: în week-endul care urmează, la 23 octombrie, pilotul oficial BMW va sărbători a 50-a aniversare. În plus, BMW Italia sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare, iar BMW Group îşi sărbătoreşte anul centenar. Maşina a avut un design special, care a omagiat aceste aniversări, precum şi medaliile de aur şi argint câştigate de Zanardi la Rio de Janeiro, în septembrie.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS

Here you can see the full-length transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare