Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Scurtmetrajul BMW Films The Escape a rulat în avanpremieră europeană în România, în cadrul „Les Films de Cannes à Bucarest”

Premieră în Europa la Bucureşti – scurtmetrajul The Escape a fost prezentat înaintea filmului de închidere al festivalului Les Films de Cannes à Bucarest +++ Filmul este regizat de Neill Blomkamp, nominalizat la Academy Award, şi îi are în distribuţie pe Clive Owen, protagonistul seriei originale BMW Films, Dakota Fanning, Jon Bernthal şi Vera Farmiga +++ Noul BMW Seria 5, 540i, în rol principal alături de Clive Owen.

BMW
·
Brands
·
Seria 5
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~252,11 KB)
  
Photos(43x, ~277,07 MB)

Related Links.

Bucureşti. Duminică, 23 octombrie, cu doar câteva ore înainte de lansarea oficială pe BMWFilms.com, The Escape, cel mai nou scurtmetraj din seria The Hire, a beneficiat de o proiecţie în avanpremieră europeană în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest. Regizat de Neill Blomkamp (District 9, Elysium), scurtmetrajul plin de acţiune îi are în prim-plan pe starul seriei originale BMW Films, Clive Owen (Closer, Children of Men), care şi-a reluat rolul The Driver, pe Dakota Fanning (War of the Worlds, I am Sam), pe Jon Bernthal (The Punisher, Daredevil) şi pe actriţa nominalizată la Oscar, Vera Farmiga (The Departed, Up in the Air).

Noul BMW Seria 5 Sedan a fost şi el în rolul principal. Un BMW 540i a fost automobilul condus de Owen. Noul model a fost anunţat cu numai 10 zile înainte şi urmează să intre pe pieţele din întreaga lume în luna martie a anului viitor.

Seria BMW Films are o legătură specială cu Festivalul de Film de la Cannes. În 2001 şi 2003, în cadrul Festivalului de la Cannes, au avut proiecţii ale scurtmetrajelor din seria The Hire, regizate de celebrităţi ale industriei cinematografice ca Ang Lee, Wong Kar-wai, Guy Ritchie, Alejandro González Iñárritu sau John Woo. Proiecţia din România a fost singurul eveniment european dedicat noului proiect BMW Films.

„The Escape” a închis la Bucureşti oficial festivalul „Le Film de Cannes a Bucarest”, alături de documentarul lui Jim Jarmusch, „Gimme Danger”, o poveste plină de energie despre formaţia rock The Stooges.

„Seria de scurt metraje BMW Films The Hire este cu adevărat un fenomen pop-culture. Dincolo de premii, de prezentări în festivaluri sau muzee, este prima serie de gen care a devenit virală pe internet şi a devenit o sursă de inspiraţie pentru mulţi, inclusiv alţi producători auto de prestigiu. Suntem singura ţară din Europa care a organizat o proiecţie oficială a noului film din serie, The Escape, şi aceasta înainte de lansarea oficială on-line. Acesta este un motiv de mare mândrie pentru echipa BMW România! Arată aprecierea de care se bucură festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, dar şi interesul deosebit pe care îl arătăm pentru noul BMW Seria 5, modelul prezentat în film. Un debut mai spectaculos nu puteam pregăti pentru acest automobil”, explică Wolfgang Schulz, director general BMW Group România.

The Escape este un omagiu adus la a 15-a aniversare a seriei originale The Hire, una extrem de apreciată de critici şi de fani, care a inclus opt scurtmetraje lansate pe parcursul a două sezoane, 2001 şi 2002. Fiecare proiect original BMW Films a fost regizat de unele dintre cele mai buni şi mai strălucitoare talente de la Hollywood şi l-a avut ca protagonist pe Clive Owen, pe atunci un star în devenire, în rolul misteriosului Driver angajat pentru a îndeplini diferite misiuni.

Alături de Owen, BMW l-a readus ca director de creaţie pe Bruce Bildsten, pe Brian DiLorenzo ca producător executiv şi pe David Carter, care a fost şi consultant de creaţie, în rol de co-scenarist împreună cu Blomkamp. The Escape i-a avut ca producători executivi pe creatorii seriei originale BMW Films, Steve Golin şi Eric Stern de la Anonymous Content.

The Hire - opt scurtmetraje BMW originale
Prin The Escape, Blomkamp se alătură unei liste prestigioase de regizori ai producţiilor BMW Films originale, de la câştigătorii Academy Award, Alejandro G. Iñárritu şi Ang Lee, şi continuând cu Joe Carnahan, Wong Kar-wai, Guy Ritchie, John Woo şi regretaţii John Frankenheimer şi Tony Scott. De asemenea, scurtmetrajele seriei The Hire au beneficiat şi de o distribuţie de excepţie: Gary Oldman, Stellan Skarsgård, Forest Whitaker, Mickey Rourke, James Brown, Don Cheadle, Madonna, Adriana Lima, Danny Trejo, Kathryn Morris, Marilyn Manson, Ray Liotta, Robert Patrick şi Dennis Haysbert.

The Hire a fost lansat exclusiv online pe BMWFilms.com şi a strâns peste 100 de milioane de vizualizări înainte de apariţia internetului de mare viteză şi lansarea YouTube. Seria a inspirat Festivalul Internaţional de Publicitate de la Cannes, care în 2003 a creat Titanium Lion pentru a onora ideile creative care duc într-o nouă direcţie pentru industrie şi redefinesc peisajul creativ. Pe lângă faptul că a cucerit primul Titanium Lion, filmul a cucerit premiul cel mare în aproape orice competiţie de creaţie. În 2011, seriile au fost desemnate "The Best of the Digital Decade" de către The One Show, după ce în 2009 au fost primite în Clios Hall of Fame. În 2003, seriile "The Hire" au fost introduse în colecţia permanentă a Muzeului de Artă Modernă New York (MOMA).

Despre Le Film de Cannes a Bucarest
Les Films de Cannes à Bucarest, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, a devenit unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale din Capitală. Pentru prima dată, festivalul s-a întins pe durata a 10 zile şi s-a extins cu ediţii de week-end la Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Programul Les Films de Cannes à Bucarest a cuprins zeci de filme din selecţia Festivalului de la Cannes, aduse în premieră absolută în România, întâlniri cu invitaţi speciali, masterclass-uri, mese rotunde, retrospective şi alte evenimente speciale. Anul acesta, festivalul a avut loc la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului şi Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă. Site oficial: www.filmedefestival.ro.

Despre Gimme Danger
Documentarul regizat de Jim Jarmusch, Gimme Danger, a închis oficial Les Films de Cannes á Bucarest, pe 23 octombrie, la CinemaPRO, de la ora 21.00. Gimme Danger, proiectat anul acesta la Cannes, în secțiunea Midnight Screenings, reface epopeea The Stooges, una dintre cele mai mari formații rock ale tuturor timpurilor.

Apărut pentru prima dată la Ann Arbor, Michigan, în timpul revoluției contra-culturale, stilul rock’n’roll puternic și agresiv al celor de la The Stooges a avut efectul unei bombe în peisajul muzical de la finalul anilor ‘60. Energizând publicul cu un amestec de rock, blues, R&B și free jazz, trupa în care a debutat Iggy Pop a pus bazele a ceea ce numim azi punk și rock alternativ. La Cannes, starul rock a luat parte la premieră, alături de Jim Jarmusch.

Date tehnice BMW Seria 5 540i
BMW 540i/: Motor pe benzină, cu şase cilindri, transmisie Steptronic cu opt trepte. Capacitate: 2.998 cmc. Putere: 250 kW/340 CP între 5.500 şi 6.500 rpm. Cuplu maxim: 450 Nm între 1.380 şi 5.200 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 5,1s. Consum mediu mixt de combustibil: 6,5 l/100 km, emisii CO2 mixte: 150 g/km.

Referinţe:
BMW Films – www.bmwfilms.com
Filmul „The Escape” poate fi vizionat pe youtube aici: https://youtu.be/jzUFCQ-P1Zg
Behind the scenes 1: https://youtu.be/RuxPGNbZoeM 
Behind the scenes 2: https://youtu.be/-LQwD2_h4p4

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE.

Wednesday, 21. March 2018.
Here you will see the full-length live transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare