Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Motorsport News - Numărul 07/16

Succese pentru Catsburg şi Félix da Costa în Macao - Wittmann şi Glock concurează în cursa de 12 ore de la Bathurst

Motorsport Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~74,25 KB)
  
Photos(6x, ~9,45 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

Cupa Mondială FIA GT: Debut bun în Macao pentru Catsburg
Nicky Catsburg (Olanda), pilotul ROWE Racing Team, a obţinut locul al şaptelea în Cupa Mondială FIA GT pe legendarul "Guia Circuit" din Macao (China). La comenzile BMW M6 GT3, el obţinuse acelaşi rezultat şi în cursa de calificare de sâmbătă. Şi totuşi, cursa de duminică din fosta colonie portugheză a fost departe de a fi normală pentru Catsburg şi echipa lui. La startul cursei, Ricky Capo (Australia), aflat la volanul unui BMW Z4 GT3 înscris de Team Modena Racing, a lovit glisierele de protecţie, ceea ce a necesitat o întrerupere lungă pentru a fi executate reparaţiile la "Guia Circuit". Capo a încheiat al 16-lea în manşa de sâmbătă. Imediat după restart, Laurens Vanthoor (Belgia / Audi) a suferit un incident teribil, după ce a lovit zidul, iar maşina a fost catapultată în aer şi a aterizat pe asfalt, răsturnată. Cursa a fost oprită - dar victoria i-a revenit tot lui Vanthoor, clasamentul fiind realizat pe baza celui din turul anterior incidentului. "Întregul week-end a fost o experienţă incredibilă", a declarat Catsburg, care a obţinut şi locul al doilea în clasamentul "Independence". "Acest circuit este unic şi extrem de dificil. A fost prima dată când atât eu, cât şi echipa am evoluat aici, aşa că a fost o provocare majoră. Am fost tot mai rapizi cu fiecare sesiune. Dar cursa principală a fost o nebunie. Principalul lucru este că Laurens este în regulă după accident. Cursa nu a fost interesantă pentru noi, pentru că pilotajul a fost limitat. Dar a fost o experienţă senzaţională să concurez cu BMW M6 GT3 la viteză mare, atât de aproape de glisiere."

Cupa Mondială FIA F3: revenire fantastică la Macao pentru Félix da Costa
Pilotul oficial BMW António Félix da Costa a fost urmărit cu atenţie la revenire sa în cel mai important concurs de Formula 3 al anului, după ce a câştigat Grand Prix de la Macao în 2012 - iar pilotul portughez a dovedit din nou de ce este unul dintre cei mai buni piloţi din lume. Datorită experienţei, el s-a descurcat cu bine încă de la începutul Cupei Mondiale FIA F3 pe provocatorul circuit stradal din Macao (China), iar performanţa sa dominantă a fost recompensată cu victoria în cursa de calificare. Duminică, la start, el a pierdut primul lor în favoarea lui Sérgio Sette Câmara (Brazilia), dar a redevenit lider pe măsură ce cursa a progresat. În cele din urmă, Félix da Costa a trecut primul linia de sosire şi a obţinut victoria în Cupa Mondială FIA F3, repetând succesul din urmă cu patru ani. Pilotul oficial BMW Alexander Sims (Marea Britanie) a concurat şi el în Macao, încheind pe locul al zecelea în cursa principală. Juniorul BMW Motorsport Joel Eriksson (Suedia) nu a terminat cursa.

Curse de client BMW: Wittmann şi Glock vor debuta la Bathurst
Campionul DTM Marco Wittmann (Germania) şi coechipierul său de la BMW, Timo Glock (Germania), vor concura în legendara cursă de 12 ore de la Bathurst, în Australia, în 2017. Ei vor susţine BMW Team SRM, care participă la întregul sezon 2016 al campionatului GT al Australiei cu BMW M6 GT3. Wittmann se va afla în cockpitul maşinii #100 alături de şeful echipei, Steve Richards (Noua Zeelandă), şi campionul en-titre V8 Supercars, Mark Winterbottom (Australia). Glock va participa la clasica de anduranţă în maşina #7. Alături de el se vor afla legendele motorsportului din Australia, Mark Skaife, Russell Ingall şi Tony Longhurst (toţi din Australia). Atât pentru Wittmann, cât şi pentru Glock va fi debutul pe Mount Panorama Circuit (Australia). "Este foarte interesant să concurezi în cursa de 12 ore de la Bathurst", a declarat Wittmann. "Nu am mai fost niciodată în Australia, aşa că mă aşteaptă numeroase impresii noi, motiv pentru care sunt foarte nerăbdător. Pentru moment, ştiu circuitul doar dintr-un joc video. Este legendar şi fără îndoială va fi distractiv să pilotez acolo. Abia aştept să parcurg primele mele tururi acolo cu BMW M6 GT3." Glock a completat: "Este fantastic să revin în cursele din Australia după câţiva ani de pauză. Îmi plac ţara şi oamenii şi mereu am venit cu o săptămână înainte de cursele din Formula 1 pentru a şi vedea ceva ca turist. Grand Prix-ul Australiei de la Melbourne a fost cursa mea favorită. Nu am pilotat la Bathurst, dar circuitul din Blue Mountains este legendar. Abia aştept provocarea şi prima mea cursă cu BMW M6 GT3".

DTM: Wittmann a intrat în două "Cărţi de Aur"
O mare onoare pentru Marco Wittmann: la o lună de la câştigarea celui de-al doilea titlu DTM, el a fost onorat pentru performanţa sa excepţională pe circuit la primăria din Fürth (Germania). La recepţia din camera istorică, Wittmann a fost inclus în "Cartea de Aur" a oraşului Fürth, dar şi în cea a comunei natale, Markt Erlbach (Germania). "Includerea în «Cartea de Aur» este o mare onoare pentru mine", a spus campionul DTM. "Dintre toate trofeele şi premiile pe care le-am primit, acesta este ceva foarte special. Nu în fiecare zi ai ocazia de a fi inclus în două «Cărţi de Aur». Din moment ce sunt foarte ataşat de originile mele, această zi înseamnă foarte mult pentru mine."

DTM: noul BMW M4 DTM acumulează kilometri suplimentari în teste
Pregătirile pentru sezonul DTM 2017 se desfăşoară la turaţie maximă. Săptămâna trecută, Portimão (Portugalia) a găzduit, de luni până joi, al doilea test pentru noua generaţie BMW M4 DTM. Maşina, echipată cu numeroase componente de generaţie 2017, a parcurs primii kilometri pe circuitul din "Motorsport Arena Oschersleben" (Germania), la finalul lunii octombrie. Augusto Farfus (Brazilia) şi Bruno Spengler (Canada) au fost în acţiune pentru BMW pe pista portugheză cu o lungime de 4,692 kilometri. Împreună, ei au parcurs 414 tururi. BMW M4 DTM va avea următoarea apariţie la testul DTM pentru tinerii piloţi de la Jerez de la Frontera (Spania), care are loc între 29 noiembrie şi 2 decembrie.

IWSC: BMW M6 GTLM şi BMW M6 GT3 au fost testate la Daytona
Sezonul 2017 din IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) se anunţă deja foarte interesant. Modelul BMW M6 GTLM a fost testat timp de două zile pe "Daytona International Speedway" (SUA) la mijlocul săptămânii trecute. Într-un program intensiv, BMW Team RLL a pregătit maşina pentru prima sa apariţie competiţională din 2017, cursa de 24 de ore de la Daytona (SUA). Şi echipa Turner Motorsport a fost prezentă pe circuit, testând BMW M6 GT3 în Florida.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare