Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Welt Jazz Award 2017

Al nouălea sezon BMW Welt Jazz Award se desfăşoară sub tema "Amazing Bass!"

Corporativ
·
Teme culturale
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~151,92 KB)
  
Photos(7x, ~46,04 MB)

Bucureşti/München. BMW Welt Jazz Award va intra în cel de-al nouălea sezon în ianuarie 2017. Având la bază motto-ul "Amazing Bass!", o serie de ansambluri internaţionale vor evolua în clădirea Double Cone a BMW Welt pe parcursul a şase matinee duminicale gratuite în perioada ianuarie-martie 2017. Muzicienii prezenţi provin din Danemarca, Suedia, Elveţia, Franţa, SUA şi Germania. Concertul final al BMW Welt Jazz Award şi competiţia cu premii ce totalizează 15.000 de euro vor avea loc la 6 mai 2017 în auditoriul BMW Welt.

 

Bassul va ocupa scena principală a acestei ediţii - un instrument care joacă un rol important şi semnificativ în jazz. Pe parcursul reprezentaţiilor live, artiştii vor demonstra cât de versatil este acest instrument. După cel de-al şaselea şi ultimul matineu, un juriu de specialitate va nominaliza două dintre ansamblurile participante pentru a evolua în cadrul concertului final din auditoriul BMW Welt. Pe lângă un premiu de 10.000 de euro, câştigătorul va primi un trofeu conceput special de BMW Design; finalistul va primi 5.000 de euro. Ansamblul cu cea mai bună medie a tuturor concertelor va primi Premiul Publicului, care include o apariţie la Jazz Classica Festival 2017 din staţiunea Schloss Elmau.

 

Maximilian Schöberl, director de comunicare al BMW Group, a declarat: "An după an, BMW Welt Jazz Award oferă o experienţă unică. Este o platformă pentru artişti pe care să se prezinte ei şi creativitatea lor artistică atât publicului amator, cât şi membrilor renumiţi ai juriului. Sunt convins că audienţa noastră va fi foarte încântată şi de această dată. Am dori să mulţumim nu doar muzicienilor, ci şi oraşului München şi partenerilor noştri pentru colaborarea îndelungată".

 

"Matineele BMW Welt Jazz Award sunt legendare şi an după an îşi consolidează reputaţia remarcabilă în calitate de prezentatori ai unor muzicieni renumiţi la nivel internaţional. Sunt încântat să văd că bassul va fi piesa centrală a ediţiei din acest an - un instrument care, datorită expresiilor sale diverse, oferă baza muzicală a multor ansambluri. Atât BMW Welt Jazz Award, cât şi BMW Welt Young Artist Jazz Award, decernat din 2016 tinerelor talente din München, sunt un semnal sonor şi vizual al angajamentului remarcabil pe care BMW Group îl are faţă de viaţa culturală a oraşului nostru şi este o necesitate absolută a calendarului nostru de evenimente", a adăugat Dieter Reiter, primarul oraşului München, capitala landului Bavaria.

 

Tot anul viitor este programat şi a doua ediţie BMW Welt Young Artist Jazz Award, cu un premiu acordat împreună cu municipalitatea din München. Pe lângă premiul în bani, câştigătorului îi va fi oferită ocazia de a susţine un concert la Unterfahrt Jazzclub, precum şi o apariţie la festivalul Jazztage de la Leipzig.

 

Programul BMW Welt Jazz Award 2017

 

Matinee: între orele 11.00 şi 13.30, în clădirea Double Cone a BMW Welt:

22 ianuarie 2017          Chris Minh Doky & New Nordic Jazz

5 februarie 2017          Lars Danielsson interpretează Liberetto feat. Grégory Privat

12 februarie 2017        Henning Sieverts: Symmethree

19 februarie 2017        Rauned Garcia-Fons: Revoir Paris

5 martie 2017              Linda Oh: Sun Pictures

12 martie 2017            Eva Kruse: On the Mo

 

Intrarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Biletele se acordă în funcţie de numărul de locuri disponibile. Accesul se face de la ora 10.30.

 

Marea finală la auditoriul BMW Welt, de la ora 19.00

6 mai 2016                   Concertul final, cu cei doi finalişti desemnaţi

 

Biletele pentru marea finală din data de 7 mai 2017 vor fi disponibile cu începere din 22 ianuarie 2017, la BMW Welt şi München Ticket.

 

Ca şi în anii anterior, programul va fi găzduit de Beate Sampson, specialist în jazz şi editor al postului de radio german BR-KLASSIK.

 

Juriul

Grupul de specialişti reputaţi, condus de Oliver Hochkeppel (jurnalist de muzică şi evenimente culturale la cotidianul german Süddeutsche Zeitung), este compus din:

Roland Spiegel, editor de muzică, specializat în jazz, la Bayerischer Rundfunk (radioul public din Bavaria) BR-KLASSIK;

Andreas Kolb, redactor-şef al revistelor JazzZeitung şi neue musikzeitung şi copublisher al noii reviste de muzică SILBERHORN;

Heike Lies, muzicolog, divizia de muzică şi teatru muzical a Departamentului de Afaceri Culturale al oraşului München;

Christiane Böhnke-Geisse, director artistic al festivalului internaţional de jazz "Bingen swingt".

 

Artişti şi ansambluri

22 ianuarie 2017: Chris Minh Doky & New Nordic Jazz

În jazzul danez, basiştii au o lungă tradiţie ca lideri de trupă. Un continuator al acestei tradiţii într-o manieră convingătoare şi unică este Chris Minh Doky, fiului unei cântăreţe pop din Danemarca şi a unui doctor şi chitarist vietnamez. Ca adolescent, el a studiat pianul la Academia Regală de Muzică din Danemarca, după care s-a orientat către bass la vârsta de 15 ani. El a plecat în SUA, unde a devenit parte integrantă a tinerei scene muzicale din New York la începutul anilor '90. Atunci când cântă alături de Larry Goldings, Mike Stern sau Randy Brecker ori împreună cu fratele lui, pianistul Niels Lan Doky, în cadrul Doky Brothers, interpretările lui combină întotdeauna acustica de pe Coasta de Est cu sunetele lirice ale Scandinaviei. Cu actualul său trio, New Nordic Jazz, Chris Minh Doky dă, o dată în plus, savoare acestei combinaţii speciale.

 


 

5 februarie 2017: Lars Danielsson - Liberetto feat. Grégory Privat

De mai mulţi ani, basistul suedez Lars Danielsson a fost una din vocile importante ale jazului european. Iniţial violoncelist, el produce un sunet mai cald şi mai melodic decât mulţi dintre colegii săi. La această combinaţie trebuie adăugat "Nordic sound" cu care Danielsson s-a alăturat, în stilul său propriu, jazzului european modern şi deschis care încorporează atât muzica clasică, cât şi cea pop. Cu cvartetul care îi include pe David Liebman, Bobo Stenson şi Jon Christensen, el a înregistrat zece albume. Pe lângă proiectele pe care le dezvoltă cu soţia sa, cântăreaţa Cæcilie Norby, a pus mai târziu accentul pe colaborările cu pianişti - a înregistrat mai multe albume cu muzicianul polonez Leszek Mozder, iar pentru "Libretto" I şi II a format un duet extrem de armonios cu muzicianul armean Tigran Hamasyan. Pasionaţii îl reţin pe Grégory Privat, un tânăr muzician foarte apreciat din Martinica, cu care Danielsson va cânta în premieră la BMW Welt.

 

12 februarie 2017: Henning Sieverts - Symmethree

Acest rezident în München ocupă un loc special printre cei mai buni basişti ai Europei, are o diplomă la Şcoala de Jurnalism a Germaniei şi lucrează ca prezentator radio. Este prezent pe mai mult de 120 de albume şi, în mod constant, are apariţii cu propriile proiecte remarcabile. Simetria joacă un rol important în universul muzical al lui Sieverts: uneori exclusiv sub formă de compoziţii în oglindă, uneori cu jocuri de numere intrigante, armonioase şi ritmice. Astfel, acest muzician născut în Berlin îşi transformă pasiunea pentru şah, Sudoku, Scrabble şi ghicitori de tot felul în muzică. Împreună cu trioul său, care îi include pe renumitul trombonist Nils Wogram - câştigător al BMW Welt Jazz Award în 2011, şi chitaristul Ronny Graupe, Henning Sieverts va prezenta, în cadrul "Amazing Bass!", cel de-a doilea proiect al său, noul "Symmethree".

 

19 februarie 2017: Renaud Garcia-Fons - Revoir Paris

Hispano-francezul Renaud Garcia-Fons ar putea fi cel mai mare virtuoz dintre basişti de jazz. La 53 de ani, el transformă ceea ce deseori este redus la o banală ritmică de clopot metronom într-un corn al abundenţei lirice, muzicale şi polifonice de măsuri staccato şi legato în cele mai înalte game, altfel cunoscute doar din interpretările la vioară sau chitară. De mai mulţi ani, Garcia-Fons a utilizat acest ton unic pentru programul său, care include jazz mediteranean influenţat de muzica folk italiană, spaniolă, arabă, din sudul Franţei şi Europa de Sud-Est. În noul său trio, împreună cu acordeonistul David Ventucci şi xilofonistul şi percuţionistul Stephen Caracci, el revine la mediul urban al Parisului în care s-a născut. Această reuniune, botezată "Revoir Paris", acoperă un spectru larg - de la Musette la hot jazz, de la melodii în stilul lui Charles Trenet la folclor imaginar, de la "Montmartre en courant" la "Rue du Dragon".

 

5 martie 2017: Linda Oh - Sun Pictures

Basista Linda Oh a crescut în Australia de Vest, fiind fiica unor emigranţi din Malaysia şi trăieşte la New York - Mecca jazzului - din 2008. Pentru spectatorii fideli ai BMW Welt Jazz Award, ea nu este o necunoscută - în 2015, a acompaniat-o pe chitarista şi solista Camila Meza într-o manieră atât de impresionantă încât toată lumea a înţeles de ce câştigătoarea a numeroase competiţii (inclusiv ASCAP Young Jazz Composer‘s Award 2008) şi burse pentru debutanţi în SUA este, în prezent, una dintre cele mai apreciate basiste. Ea interpretează alături de o serie de muzicieni, printre care Joe Lovano, Vijay Iyer, Dave Douglas şi Kenny Barron, şi tocmai a devenit membră a noului cvartet al lui Pat Metheny. Şi-a făcut un nume nu doar ca instrumentistă, ci şi în calitate de compozitoare pentru o gamă largă de ansambluri şi proiecte de scurtmetraje. La BMW Welt, Oh va cânta în cadrul unui cvartet, alături de saxofonistul Ben Wendel, chitaristul Matthew Stevens şi bateristul Justin Brown - împreună, ei vor prezenta cel de-al treilea album al ei, "Sun Pictures".

 

12 martie 2017: Eva Kruse - On the Mo

De obicei, basiştii şi bateriştii acţionează ca susţinere a actului de jazz. Acesta este motivul pentru este şi mai remarcabil când cariera unei basiste este legată de un singur ansamblu, aşa cum este cazul pentru Eva Kruse şi Trio [em]. Încă din primii ani ai acestui mileniu, ea a simbolizat noul început al jazului german tânăr, alături de Michael Wollny şi Eric Schaefer (de asemenea câştigători ai primului BMW Welt Jazz Award în 2009). După concediul maternal, Kruse a schimbat direcţia, s-a mutat în Suedia, a cântat cu trombonistul Nils Landgren şi în cele din urmă şi-a lansat propriile proiecte. După "In Water", care a câştigat Echo Jazz, ea va prezenta "On the Mo", următorul ei program fascinant, la BMW Welt. Aranjat pentru un cvintet, calităţile sale remarcabile sunt rezultatul unei orchestraţii oarecum neobişnuită: Eric Schaefer la tobe, Christian Jormin la pian, Uwe Steinmetz la saxofon şi Tjadina Wake-Walker la oboi.

 

Această ediţie a BMW Welt Jazz Award se va bucura încă o dată de susţinerea generoasă din partea BR-KLASSIK, noua revistă de muzică SILBERHORN, staţiunea Schloss Elmau şi Departamentul de Afaceri Culturale al oraşului München.

 

Fotografii sunt disponibile în BMW PressClub (www.press.bmwgroup.com)

şi prin intermediul LoeschHundLiepold Kommunikation GmbH

în numele departamentului de relaţii publice al BMW Welt.

Telephone: +49-89-720187-15

Email: bmw-welt@lhlk.de

 

Despre angajamentul cultural BMW

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În prezent, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari creează două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

 

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie cu Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, Les Films de Cannes à Bucarest, Festivalul Dakino sau Anonimul, precum şi Bienala de Gravură Experimentală. La nivel naţional, partenerii BMW susţin o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

 

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview.

Facebook: https://www.facebook.com/BMW-Group-Culture-925330854231870

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

 

BMW Welt

Cu peste trei milioane de vizitatori în 2015, BMW Welt din München este cea mai populară atracţie a Bavariei şi a devenit un adevărat magnet pentru vizitatori de la inaugurarea sa în 2007. Cu arhitectura sa de avangardă, BMW Welt este punctul central al tuturor mărcilor din BMW Group - BMW, subbrandurile BMW M şi BMW i, MINI, Rolls-Royce Motor Cars şi BMW Motorrad -, care sunt prezentate într-o manieră impresionantă în propriile universuri de experienţă. Dar BMW Welt nu înseamnă doar expoziţiile şi preluările noilor automobile, care sunt puncte de atracţie pentru pasionaţii de maşini de pretutindeni. Vizitatorii se pot bucura, de-a lungul întregului an, de programe variate de cultură, artă şi entertainment, precum şi de delicii culinare la numeroase restaurante. Indiferent că sunt concerte de jazz, clubbing, premiere de film, evenimente de gală sau discuţii de grup - BMW Welt este platforma perfectă pentru evenimente inovatoare. În BMW Welt Junior Campus, copiii şi tinerii se pot bucura de tururi cu ghizi şi ateliere pe tema mobilităţii şi a dezvoltării durabile.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare