Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Trei milioane MINI - uzina din Oxford atinge un nou reper important al producţiei

- Uzina MINI din Oxford a construit trei milioane MINI din 2001 - Automobilul aniversar este un model MINI John Cooper Works Clubman - 80% din producţia MINI de la Oxford este exportată în lume - Reperul vine în anul centenar al BMW şi în al 15-lea an de producţie MINI

MINI
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,15 KB)
  
Photos(4x, ~44,26 MB)

Bucureşti/München/Oxford. Astăzi, uzina din Oxford sărbătoreşte trei milioane de unităţi MINI ce au ieşit de pe linia de asamblare de începerea producţiei în 2001. Automobilul MINI cu numărul trei milioane ce a fost produs la Oxford este un model John Cooper Works Clubman - primul model care combină cele mai noi îmbunătăţiri de performanţă John Cooper Works şi noul sistem de tracţiune integrală ALL4.

De la aproximativ 300 de maşini pe zi în 2001 la o producţie zilnică de circa 1.000 de unităţi în prezent - forţa de muncă de 4.500 de angajaţi la Oxford produce un nou MINI la fiecare aproape un minut. 80% din automobilele MINI produse aici sunt exportate în peste 110 de pieţe din lumea întreagă. De la începerea producţiei MINI la această fabrică în 2001, automobilul s-a dovedit extrem de popular în rândul clienţilor de pe mapamond. Pasiunea şi angajamentul pe care toţi cei de la uzină le au pentru construcţia unui produs de calitate înaltă reprezintă cheia acestui succes. Producţia la Oxford a trei milioane de automobile MINI este o realizare remarcabilă. 

Vânzările MINI - atât în Marea Britanie, cât şi la nivel internaţional - s-au îmbunătăţit continuu de-a lungul ultimilor 15 ani. În primul său an, aproximativ 40.000 de MINI au fost vândute în lume. În 2015, acest număr a crescut până la aproape 340.000 de unităţi. Trei uzine din Marea Britanie contribuie la această producţie - Hams Hall din apropiere de Birmingham produce motoarele, Swindon produce presarea caroseriilor şi subansamblele pentru MINI, ia acestea sunt reunite la Oxford cu producţia caroseriilor, vopsirea şi asamblarea finală. Împreună, aceste uzine au contribuit, direct şi indirect, la generarea şi susţinerea locurilor de muncă pentru mii de oameni prin lanţul tot mai vast de furnizori şi retaileri. 

Din 2000, BMW Group a investit în total 1,75 miliarde de lire sterline la cele trei uzine, iar investiţia de la Oxford a inclus un atelier de vopsitorie ultramodern, o facilitate high-tech de construcţie a caroseriilor, o nouă zonă de asamblare finală, un nou centru de logistică, Centrul de Calitate şi Inginerie şi MINIcademy, unde ucenicii uzinei sunt instruiţi. 

Oxford, sufletul şi baza producţiei MINI, are o bogată istorie în producţia auto. Aici se produc automobile încă din 1913, când marele designer, antreprenor şi filantrop William Morris (ulterior Lord Nuffield) a produs prima lui maşină, "Bullnose" Morris, în apropiere de actuala facilitate de producţie MINI de ultimă oră. 

Versiunea clasică Mini, concepută de Sir Alec Issigonis şi lansată în 1959, a revoluţionat lumea automobilului şi a fost produsă la Oxford până în 1968, cu un vârf al producţiei de 94.889 de unităţi în perioada 1966-1967. 

Modelele construite în prezent la Oxford includ MINI Hatch cu trei şi cu cinci uşi, MINI Clubman şi primul său modelul model cu tracţiune integrală ALL4 - dar şi foarte performantul MINI John Cooper Works. 

Cele mai noi ştiri şi informaţii despre uzină pot fi aflate pe contul de Instagram @miniplantoxford, care poate fi accesat la următoarea adresă: https://www.instagram.com/miniplantoxford.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare