Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Misiunea de apărare a America's Cup: BMW Motorsport a creat cârma pentru iahtul de competiţie ORACLE TEAM USA

BMW prezintă angajamentul său în America's Cup la Salonul Auto de la Detroit +++ Tehnologia BMW Motorsport utilizată pentru a optimiza iahtul America's Cup Class (AC50) al ORACLE TEAM USA (OTUSA), echipajul care deţine trofeul America's Cup +++ Membru în Consiliul de Administraţie BMW, Dr. Robertson i-a oferit cârma inovatoare skipperului OTUSA, Jimmy Spithill

Sailing
·
America's Cup
 
  • BMW prezintă angajamentul său în America's Cup la Salonul Auto de la Detroit
  • Tehnologia BMW Motorsport utilizată pentru a optimiza iahtul America's Cup Class (AC50) al ORACLE TEAM USA (OTUSA), echipajul care deţine trofeul America's Cup
  • Membru în Consiliul de Administraţie BMW, Dr. Robertson i-a oferit cârma inovatoare skipperului OTUSA, Jimmy Spithill

 

Bucureşti/Detroit. Dr. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru vânzări şi marketing BMW, a profitat de Salonul Internaţional Auto din America de Nord de la Detroit (SUA), organizat în ţara deţinătoarei trofeului, pentru a da startul numărătorii inverse pentru cea de-a 35-a ediţie a America's Cup. În cadrul America's Cup Match, care va avea loc în iunie pe coastele Bermudei, ORACLE TEAM USA va încerca să cucerească, pentru a treia oară consecutiv, cea mai importantă competiţie din lumea navigaţiei şi cel mai vechi trofeu din istoria sporturilor, cu o tradiţie începută în 1851.

BMW este partener global America's Cup şi partener tehnologic al deţinătoarei trofeului şi susţine echipa de design prin cunoştinţe de inginerie din industria auto. Dr. Robertson a predat o cârmă inovatoare care optimizează direcţia catamaranelor high-tech, ceea ce le permite să "zboare" continuu. Acesta este cel mai important factor pentru viteză în era modernă a America's Cup.

"Suntem foarte mândri pentru rolul de partener global al celei de-a 35-a ediţii a America's Cup, care, din punct de vedere tehnic, este cea mai dificilă competiţie de navigaţie din lume", a declarat Dr. Robertson. "De asemenea, BMW susţine ORACLE TEAM USA în calitate de partener tehnologic prin experienţa inginerească, inclusiv optimizarea aerodinamicii, pentru a crea «Ultimate Sailing Machine». Acum, că navele sunt capabile să «zboare», ai nevoie de un sistem de direcţie complet diferit. Aceiaşi ingineri BMW care concep volanul unui model BMW Motorsport pentru competiţie au dezvoltat şi cârma intuitivă, ultrauşoară, pentru ORACLE TEAM USA, care ajută echipa să câştige secunde preţioase în apărarea America's Cup în iunie."

Noua cârmă este rezultatul unui proiect lansat la atelierul de tehnologie ce a avut loc în timpul Louis Vuitton America's Cup World Series de la New York, în luna mai 2016. Se va regăsi la bordul noului catamaran America's Cup Class, pe care deţinătoarea trofeului îl va prezenta în februarie. "Catamaranele de clasă America's Cup sunt incredibil de rapide pe flotoare. Cu toate acestea, controlul şi direcţia acestor iahturi sunt foarte complexe", a declarat Jimmy Spithill, skipper al ORACLE TEAM USA. "Acest volan este soluţia optimă pentru ajustarea cârmei şi a flotoarelor. Sunt încântat de noul sistem dezvoltat de inginerii BMW de cursă, pentru că iahtul care poate «zbura» cel mai mult are cea mai bună şansă de a câştiga cursa."

Catamaranele AC50 par să se înalţe fără probleme deasupra apei pe flotoare. Cu toate acestea, ceea ce pare uşor este, de fapt, rezultatul ajustării constante a flotoarelor în apă. Pentru a permite iahtului să «zboare» fără pauză, timonierul trebuie să ajusteze, în fiecare secundă, unghiul derivorului de la flotor şi a cârmei flotorului în funcţie de traseu, vânt, viteză şi locul adversarului. Pentru a realiza toate acestea aproape în acelaşi timp, el are nevoie de un modul de direcţie inteligent şi intuitiv, care funcţionează cu precizie absolută, similar cu volanul unei maşini de curse. Inginerii BMW Motorsport sunt familiarizaţi cu asemenea cerinţe. Asemenea omologilor din competiţiile de navigaţie, piloţii oficiali BMW care concurează în campionate GT globale, clasice de anduranţă şi campionatul de turisme ale Germaniei (DTM) au nevoie de un sistem de direcţie high-tech, a cărui operare este intuitivă şi care permite multitasking.

Iachturile folosite în America's Cup sunt cu unele din cele mai avansate de pe planetă, cu soluţii sofisticate precum flotoarele sau o velă rigidă. Acestea permit atingerea unor viteze de până la 1,6 viteza vântului şi peste 50 de noduri, echivalentul a peste 90 km/h.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE.

Wednesday, 21. March 2018.
Here you will see the full-length live transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare