Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW i Ventures anunţă o investiţie strategică în Desktop Metal pentru soluţii de printare 3D de avangardă

BMW i Ventures a anunţat o investiţie strategică în Desktop Metal, o companie start-up în dezvoltare, pentru a face imprimarea 3D mai accesibilă pentru de design şi producţie. În 2016, BMW Group aniversa 25 de ani de folosire a tehnologiilor 3D. Anul trecut compania a produs deja peste 100 000 de componente cu aplicaţii în realizarea de prototipuri, modele de serie Rolls-Royce sau unelte speciale pentru angajaţi.

Printare 3D
·
BMW i Ventures
·
Tehnologie
·
Producţie, reciclare
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,43 KB)
  
Photos(4x, ~9,75 MB)

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures a anunţat o investiţie strategică în Desktop Metal, o companie start-up în dezvoltare, pentru a face imprimarea 3D mai accesibilă pentru de design şi producţie. Desktop Metal se angajează să accelereze adoptarea imprimării 3D în metal în producţie prin crearea unei tehnologii inovatoare care să ducă la realizarea de componentele complexe. Ei fac acest lucru cu o echipă de 75 de ingineri de talie mondială în domenii precum ştiinţa materialelor, ingineri şi software. "La fel cum plasticul a redefinit realizarea rapidă a prototipurilor, imprimarea 3D în metal va avea un impact profund, în toate industriile majore, asupra modului în care companiile realizează rapid prototipuri şi produc componente în serie mare", a declarat Ric Fulop, director executiv şi cofondator al Desktop Metal. "Suntem norocoşi să avem sprijinul unui grup major de investitori strategici, care susţine atât viziunea noastră, cât şi tehnologia noastră şi care este esenţial în propulsarea companiei noastre în momentul în care ne pregătim pentru intrarea în producţie în 2017."

"Evoluţiile în imprimarea 3D în metal reprezintă inovaţii importante într-o gamă largă de aplicaţii auto şi suntem încântaţi să colaborăm cu Desktop Metal ca parte a viziunii noastre de adoptare a producţiei aditive la BMW", a declarat Uwe Higgen, director executiv al BMW i Ventures. "De la realizarea rapidă a prototipurilor şi imprimarea componentelor la o calitate excepţională pentru producţia finală până la libertatea designului şi personalizarea în masă, Desktop Metal modelează modul în care automobilele vor fi gândite, concepute şi produse."

BMW Group şi printarea 3D
De la sfârşitului anului 2015, BMW Group adăuga în portofoliul de soluţii tehnologice, metoda CLIP (Continuous Liquid Interface Production) de printare 3D. Această metodă scurtează considerabil timpii de producţie, din moment ce funcţionează cu expunere plană de la un fascicul. Pentru prima dată, BMW Group a utilizat procesul pentru producţia semnalizatoarelor personalizate pentru flota de car-sharing "DriveNow". Într-o campanie în social media, clienţii germani au votat numele pentru un total de 100 de automobile MINI din flotă. Apoi, tehnologia CLIP a fost utilizată pentru a integra numele în corpul semnalizatoarelor laterale ale automobilelor ce urmau a fi folosite în flota germană.

Cu numele „Un MINI care îţi poartă numele”, găsiţi un film de prezentare aici cu procesul de printare 3D: https://www.youtube.com/watch?time_continue=49&v=pLaRJGKvSMs

În 2016, BMW Group aniversa 25 de ani de folosire a tehnologiilor 3D. Anul trecut compania a produs peste 100 000 de componente. Alături de realizarea de prototipuri, tehnologia 3D este folosită şi în producţia de serie pentru modelele Rolls-Royce. Suporturile de plastic pentru luminile de avarie, butoanele de închidere centralizată, butonul pentru frâna electronică şi prizele pentru Rolls-Royce Phantom au fost realizate în acest mod încă de la startul producţiei în 2012. Suporturile de fixare pentru cablurile de fibră optică utilizate la Rolls-Royce Dawn au fost şi ele produse cu imprimante 3D încă de la începutul lui 2016, iar compania va instala câteva mii de asemenea cleme de-a lungul ciclului de viaţă al modelului.

O altă aplicaţie 3D la BMW Group este în programul Industry 4.0, pentru soluţii avansate de susţinere a proceselor de producţie. Folosind soluţii avnasate de scanare şi printare 3D, se realizează un „degetar” special adaptat pentru fiecare angajat, care protejează lucrătorii împotriva solicitării excesive a articulaţiilor degetului mare atunci când efectuează anumite operaţii de asamblare. Proiectul a făcut parte dintr-o disertaţie realizată în cooperare cu departamentul de ergonomie al Universităţii Tehnice din München şi este una dintre soluţiile prin care BMW Group abordează şi răspunde la diferitele cerinţe ale producţiei ergonomice.

Despre BMW i Ventures
Având sediul la Mountain View, BMW i Ventures - un fond de investiţii corporate înfiinţat de BMW Group în 2011 - oferă finanţare cu capital propriu afacerilor start-up cu potenţial şi companiilor cu rată mare de creştere ce sunt dedicate modelării viitorului mobilităţii globale. Ca investitor strategic, i Ventures intenţionează să realizeze parteneriate puternice cu start-up-uri tinere cu un mare potenţial de a face mobilitatea urbană mai inteligentă, mai eficientă şi mai flexibilă. Proiectele de colaborare intenţionează să creeze valoare sustenabilă pentru afacere de ambele părţi. Companiile din portofoliu beneficiază de experienţa pe termen lung a BMW i Ventures, influenţa puternică şi reţeaua vastă a unui brand celebru. Prin investiţiile sale anterioare în domeniile electromobilităţii, navigaţiei, parcării, car sharing şi intermodalităţii, BMW i Ventures a intrat deja în parteneriate strategice cu furnizori inovatori precum Carbon3D, Nauto, Scoop, Stratim, Chargepoint, Life360, Moovit, JustPark, Chargemaster şi Zendrive. www.bmwiventures.com

Despre Desktop Metal
Desktop Metal, având sediul în Burlington (statul Massachusetts), îşi propune să facă accesibile soluţii de printrare 3D a metalului pentru toate echipele de inginerie şi design din lumea întreagă. Aflată în continuă expansiune, echipa companiei, formată din ingineri hardware şi software, specialişti în materiale şi designeri, abordează problemele nerezolvate în ceea ce priveşte viteza, costul, calitatea şi confortul de a face imprimarea 3D în metal un instrument esenţial pentru inovaţie. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.desktopmetal.com.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare