Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Spre apărarea titlului cu experienţa BMW: ORACLE TEAM USA a prezentat iahtul "17" pentru America's Cup

• Noul iaht pentru clasa America's Cup atinge viteze de până la 100 km/h +++ Partenerul BMW a furnizat tehnologie valoroasă în domeniile aerodinamici, designului ultraşor şi sistemelor de direcţie +++ ORACLE TEAM USA (OTUSA) îşi propune obţinerea celei de-a treia victorii în America's Cup

Sailing
·
America's Cup
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,34 KB)
  
Photos(5x, ~29,28 MB)

Bucureşti/Hamilton (Bermuda). Cu mai puţin de 100 de zile rămase până la startul celei de-a 35-a ediţii a regatelor America's Cup, deţinătoarea titlului, ORACLE TEAM USA, a prezentat iahtul de clasă America's Cup, cu care, în această vară, speră să obţină a treia victorie consecutivă. Peste 15 designeri şi 50 de constructori de bărci au contribuit la designul şi construcţia ambarcaţiunii capabile să atingă viteze de până la 100 km/h, cu peste 85.000 de ore-om de lucru acumulate până în prezent. Şi partenerul tehnologic BMW a fost implicat în dezvoltare, punând în aplicare experienţa sa în domeniile aerodinamicii şi construcţiei ultrauşoare. De asemenea, a conceput o cârmă inovatoare prin utilizarea tehnologiei transferată din lumea sporturilor cu motor.

"Aceasta este nava cu care concurăm pentru victoria în America's Cup", a declarat skipperul Jimmy Spithill, adresându-se publicului format din familie, prieteni, parteneri ai echipei şi oficialităţi. Noul iaht de clasă America's Cup are o lungime de 15 metri, este echipat cu velă şi poate "zbura" la viteze de până la 100 km/h pe flotoare. De asemenea, catamaranul este foarte manevrabil, ceea ce îl face să fie o platformă excelentă pentru competiţia în format „match racing”.

Capacitatea catamaranelor de America's Cup de a pluti deasupra apei pe derivoare a făcut ca aerodinamică să fie mai relevantă ca niciodată. În dezvoltarea de soluţii aerodinamice ORACLE TEAM USA poate miza pe BMW care aduce cunoştinţe valoroase, o experienţă bogată şi o infrastructură ultramodernă din lumea designului auto.

Pentru a permite iahtului să «zboare» fără pauză, timonierul trebuie să ajusteze, în fiecare secundă, unghiul derivorului de la flotor şi a cârmei flotorului în funcţie de traseu, vânt, viteză şi poziţionarea faţă de adversar. Pentru a realiza toate acestea aproape în acelaşi timp, el are nevoie de un modul de direcţie inteligent şi ergonomic, care funcţionează cu precizie absolută, similar cu volanul unui automobil de curse. Aceiaşi ingineri BMW care concep volanele pentru maşinile de curse BMW Motorsport au dezvoltat şi o cârmă uşoară şi intuitivă pentru ORACLE TEAM USA.

"Săptămâna aceasta «17» este lansat, iar etapa de testare şi dezvoltare va începe cât mai curând posibil şi nu ne vom opri până la ultima cursă din America's Cup. Multe dintre deciziile majore de design au fost luate şi au fost utilizate în ceea ce vedeţi deja", a declarat Scott Ferguson, coordonatorul de design pentru ORACLE TEAM USA. "Dar procesul de rafinare şi optimizare nu se opreşte niciodată. Ştim că încă mai putem câştiga viteză între momentul acesta şi 26 mai, data la care încep cursele pentru calificările Louis Vuitton America's Cup. Acesta este obiectivul nostru pentru săptămânile care urmează."

"Acesta este un reper important în campania noastră de a câştiga America's Cup pentru a treia oară", a spus Grant Simmer, director executiv de operaţiuni al ORACLE TEAM USA. "Aceste iahturi sunt foarte avansate, cu sisteme complexe, şi sunt construite să evolueze în condiţii extreme. Este o realizare deosebită a designerilor, constructorilor şi inginerilor noştri, care ne-au adus în punctul în care iahtul de cursă este livrat navigatorilor."

"Sunt foarte mândru de echipă şi de ceea ce a realizat până acum", a declarat Spithill. "Aş vrea să mulţumesc echipei de design, celei de ingineri, celei de la ţărm şi întregii noastre echipe de construcţie a iahtului. Au făcut o maşinărie incredibilă."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare