Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Iarnă extremă şi drumuri îngheţate de munte – cu BMW X6 în căutarea filmării perfecte

Condiţii extreme de iarnă, drumuri de munte acoperite de zăpadă, castele şi BMW X6 – acestea au fost ingredientele pentru un scurt metraj despre România acoperită de zăpadă.

F16
·
X6
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~76,59 KB)
  
Photos(14x, ~20,01 MB)

Related Links.

Bucureşti. Cele mai grele zile de iarnă din an: peste 50 cm de ninsoare în numai 24 de ore şi temperaturi sub -20 °C. Acesta însă poate fi şi momentul perfect de filmare. Stanislav Cociorva şi Ecaterina Cernei, cunoscuţi ca „neat.graphics” sau, mai simplu, Stanly & Katya, au înfruntat aceste condiţii dificile de iarnă în explorarea peisajelor îngheţate ale munţilor din România. Eroul proiectului a fost un BMW X6 M50d xDrive, care a cucerit drumurile de munte acoperite de zăpadă şi a purtat echipa către locaţiile perfecte de filmare. Rezultatul este un scurt metraj deosebit de spectaculos – „Frozen Romania”.

“După ce am filmat în România în timpul verii, ne-am dorit mult să facem un nou proiect iarna. Am folosit experienţa obţinută din călătoriile anterioare şi am selectat locaţii care arată diversitatea naturii şi repere culturale din România”, explică Katya.

Proiectul a presupus o călătorie de 2500 km şi două săptămâni şi a inclus 10 locaţii. Printre acestea s-a numărat şi faimosul Transfăgărăşan, într-o prezentare impresionantă, complet acoperit de zăpadă. Faimoasele castele Bran şi Peleş, precum şi Cetatea Râşnov au fost de asemenea o prezenţă spectaculoasă în film.

“Vremea a fost cea mai mare provocare în timpul călătoriilor noastre. În special serpentinele acoperite de zăpadă şi gheaţă. BMW X6 M50d nu este doar o prezenţă impresionantă în film, dar ne-a şi purtat către locaţii aproape inaccesibile şi ne-a ajutat să realizăm proiectul fără niciun compromis. Indiferent de cât de extreme au fost condiţiile de iarnă sau cât de dificile au fost drumurile de munte, mereu am ajuns la destinaţie”, a continuat Stanly.

Rezultatul final al proiectului, scurt metrajul “Frozen Romania”, poate fi vizionat aici:
https://vimeo.com/206027365

 

Despre BMW X6 M50d

De la lansare, BMW X6 M50d este liderul absolut al motoarelor de trei litri diesel în acest segment. Motorul oferă o putere maximă de 280 kW/ 381 CP şi un cuplu de 740 Nm. Secretul acestei performanţe este un sistem inovator cu trei turbine – două de dimensiuni mici şi una mare asigură cu precizie răspunsul optim şi putere impresionantă indiferent de situaţie. Turbinele mici, cu inerţie redusă, asigură un răspuns prompt, în timp ce turbina mare asigură un surplus de putere în regim de sarcină.

BMW X6 M50d accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde şi asigură rezerve impresionante de putere în orice moment, chiar şi la viteze mari. În acelaşi timp, consumul măsurat conform standardelor EU pentru acest model unic BMW M Performance este de numai 6,6 litri la 100 km, echivalentul unei emisii de numai 174g per km.

Locaţii de filmare:
Parcul Natural Bucegi: Cheile Zănoagei, Cheile Tătarul Mare, Lacul Bolboci, Drumul Naţional 713.

Făgăraş: Transfăgărăşan şi drumuri învecinate, vârful Vânătoarea lui Buteanu, şaua Caprei, vârful Iezer.

Castele: Castelul Peleş, Castelul Bran, Cetatea Râşnov.

Altele: râul Olt, cheile Bicazului

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare