Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Instalaţia MINI LIVING – Breathe MINI creează un concept sustenabil de locuinţă, pe amprentă minimă

Locuinţele atractive sunt disponibile din ce în ce mai puţin în oraşele prezentului. Iar când vine vorba de aceste spaţii de locuit, utilizarea responsabilă a resurselor este o problemă de maximă importanţă. MINI colaborează cu arhitecţii SO - IL din New York pentru a prezenta o soluţie vizionară a acestei provocări pe două direcţii. Instalaţia MINI LIVING - Breathe este o interpretare de avangardă a locuinţei urbane partajate, care ţine cont de resurse, pe o amprentă compactă.

MINI
·
Brands
·
Lifestyle
·
Evenimente lifestyle
·
Corporativ
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~116,3 KB)
  
Photos(41x, ~265,5 MB)

Bucureşti/Milano. Locuinţele atractive sunt disponibile din ce în ce mai puţin în oraşele prezentului. Iar când vine vorba de aceste spaţii de locuit, utilizarea responsabilă a resurselor este o problemă de maximă importanţă. MINI colaborează cu arhitecţii SO - IL din New York pentru a prezenta o soluţie vizionară a acestei provocări pe două direcţii. Instalaţia MINI LIVING - Breathe este o interpretare de avangardă a locuinţei urbane partajate, care ţine cont de resurse, pe o amprentă compactă. "MINI LIVING - Breathe aduce în discuţie conceptele convenţionale de locuinţe şi introduce o abordare creativă de rezolvare a problemei pentru provocările viitoare din zonele urbane", explică Esther Bahne, director pentru strategie de brand şi inovaţie business MINI. "Instalaţia demonstrează ce se întâmplă când vedem casele nu doar ca un spaţiu de locuit, ci şi ca parte activă a mediului nostru - una care joacă un rol pozitiv pentru mediu şi oameni care locuiesc acolo."

 

MINI LIVING - Breathe: traiul reinventat

În conformitate cu adeziunea MINI la principiile "Utilizarea creativă a spaţiului" şi "Amprentă minimă", instalaţia creează o zonă de locuit atractivă pentru până la trei persoane pe un teren urban de 50 de metri pătraţi, anterior nefolosit. Un cadru metalic modular formează structura de bază a MINI LIVING - Breathe, iar un strat exterior flexibil şi permeabilă pentru lumină creează graniţa dintre interior şi exterior. În total, şase camere potenţiale şi un grădină pe acoperiş oferă spaţiu pentru realizarea personală.

 

La parter, o zonă de bucătărie joacă rolul de interfaţă spaţială şi socială cu zona din jurul instalaţiei - cum ar fi lumea exterioară. Primeşte oaspeţii, reuneşte oamenii şi în încurajează să relaţioneze unii cu alţii. Deasupra sunt diferite spaţii de locuit, repartizate pe trei niveluri, care oferă un loc primitor pentru relaxare şi lucru. Zonele de dormit şi o grădină pe acoperiş se concretizează în partea superioară a instalaţiei. Spaţiile individuale de locuit sunt separate prin pereţi textili semitransparenți. Această transluciditate permite oamenilor din celelalte camere să facă siluete şi mişcări şi să creeze un sentiment de conexiune şi comuniune. De asemenea, garantează rezidenţilor un sentiment de intimitate, dacă se doreşte.

 

MINI LIVING - Breathe: casa ca ecosistem activ

Cu toate acestea, instalaţia oferă mai mult decât un spaţiu de locuit atractiv: "Abordarea noastră în cazul MINI LIVING - Breathe se extinde dincolo de un concept de locuit pur", spune Oke Hauser, director de creaţie MINI LIVING. "Vedem instalaţia ca ecosistem activ, ceea ce are o contribuţie pozitivă la vieţile şi experienţele oamenilor care trăiesc acolo şi la microclimatul urban, descris aici de utilizarea inteligentă a resurselor esenţiale vieţii - aerul, apa şi lumina."

 

Instalaţia MINI LIVING - Breathe îmbunătăţeşte microclimatul în zonele urbane. Stratul exterior flexibil are o acoperire specială care filtrează şi neutralizează aerul. În plus, grădina de pe acoperiş utilizează plante producătoare de oxigen pentru îmbunătăţirea suplimentară a calităţii aerului şi a microclimatului urban.

 

Stratul exterior este şi translucid. Inundă instalaţia cu lumină naturală, asigurând o atmosferă luminoasă şi plăcută în interior. O construcţie inteligentă de pe acoperiş colectează apa de ploaie pentru a fi folosită ulterior şi, de exemplu, luată de la robinet. Structura este mobilă şi adaptabilă. Este concepută să fie dezasamblată şi instalată într-o altă locaţie. Ţesătura este interschimbabilă şi poate fi înlocuită cu una care performează în mod corespunzător în climate diferite.

 

"MINI LIVING - Breathe aduce rezidenţii în contact direct cu mediul lor. Prin faptul că face locuitul o experienţă activă, instalaţia încurajează vizitatorii să se confrunte cu tendinţa noastră de a considera că ni se cuvin resursele", adaugă Ilias Papageorgiou, director executiv SO - IL.

 

MINI LIVING - Breathe: Salone del Mobile 2017

Vizitatorii Salone del Mobile de pe Via Tortona 32, din Milano (Italia), pot experimenta MINI LIVING - Breathe în perioada 4-9 aprilie 2017. Programul neconvenţional pentru instalaţie a fost conceput de platforma de cercetare şi design a mărcii, A/D/O. La sediul său din Greenpoint (Brooklyn), A/D/O oferă designerilor, arhitecţilor, oamenilor de creaţie şi companiilor start-up un spaţiu de 2.000 de metri pătraţi pentru a imagina produse inovatoare - în cadrul unui program ambiţios - care răspund celor mai presante probleme sociale cu care ne confruntăm.

 

În a doua jumătate a anului 2017, MINI va prezenta o altă instalaţie MINI LIVING la A/D/O în New York.

 

MINI LIVING

MINI LIVING este o iniţiativă lansată în 2016 ca platformă de creaţie pentru MINI pentru a dezvolta soluţii arhitecturale pentru viitoarele spaţii de locuit. Anul trecut, MINI LIVING a prezentat concepte vizionare pentru locuit/lifestyle/lucru în comun şi colaborare în zone urbane prin instalaţiile MINI LIVING - Do Disturb (la Salone del Mobile de la Milano) şi MINI LIVING - Forests (la Festivalul de Design de la Londra). MINI LIVING - Breathe este a treia instalaţie creată în cadrul acestei iniţiative.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare