Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

VIDEO: Tehnologie de ultimă oră - tehnologia măsurării 3D pentru precizie maximă în BMW M4 DTM

• Celulă optică de măsurare, complet automatizată, la uzina principală a BMW Group din München +++ Cea mai precisă tehnologie de măsurare din istorie pentru dezvoltarea de serie şi motorsport +++ Control perfect al calităţii noului BMW M4 DTM

DTM
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~88,39 KB)
  
Photos(9x, ~24,05 MB)

Departamentul de motorsport de la BMW a avut o colaborare strânsă şi de lungă durată cu dezvoltarea de serie - iar acest lucru este valabil şi pentru controlul calităţii noului model BMW M4 DTM pentru sezonul 2017. BMW Motorsport utilizează aceeaşi tehnologie revoluţionară de măsurare 3D care este folosită la modelele de serie la uzina BMW Group din München.

Două braţe robotice lucrează în sus şi în jos la noul BMW M4 DTM, scanând şasiul şi toate componentele sale aerodinamice milimetru cu milimetru pentru a crea un model 3D perfect - totul complet automatizat. Acest sistem avansat de măsurare a fost utilizat în premieră în dezvoltarea noului BMW Seria 5. Acum a fost folosit intensiv de către inginerii de la BMW Motorsport.

Până la ultimul detaliu Celula optică de măsurare, complet automatizată - singura de acest fel - oferă controlul perfect al calităţii după asamblarea unei maşini de curse. Cu o maşină atât de sofisticată precum BMW M4 DTM, care este asamblată complet manual, este vital ca toate dimensiunile să fie respectate şi puse în aplicare corect. Prin aceasta, se asigură funcţionarea complexei activităţi aerodinamice aşa cum a fost planificată şi testată, dar şi respectarea cu stricteţe a specificaţiilor din regulamente. Celula optică de măsurare este instrumentul perfect pentru această sarcină întrucât funcţionează cu o acurateţe incredibilă şi economiseşte foarte mult timp în comparaţie cu procedurile anterioare.

În competiţii precum DTM, toate măsurătorile privind maşinile sunt reglementate cu precizie milimetrică. Orice discrepanţe de la dimensiunile specificate poate duce la sancţiuni severe precum descalificarea maşinii în cauză. Astfel există obligativitatea exactităţii măsurărilor încă din faza de dezvoltare.

Precizie de măsurare: 100 de microni Designul acestei celule de măsurare revoluţionare cuprinde două braţe robotice, care se pot mişca independent şi se pot deplasa lateral de-a lungul maşinii aflată pe şine. Acest aranjament permite utilizarea simultană a doi roboţi mici flexibili, fiecare echipat cu doi senzori, într-un spaţiu relativ mic. Comparativ cu procedurile anterioare, în care roboţii erau capabili să gestioneze doar o jumătate a maşinii o dată şi puteau utiliza un singur senzor, măsurătorile necesită acum aproape jumătate din timp şi sunt realizate în doar câteva zile.

În prima fază, senzorii înregistrează punctele de referinţă, după care scanează suprafeţe individuale, fiecare de aproximativ 80 cm x 80 cm. Ulterior, pe baza acestor măsurători, un computer realizează automat o imagine tridimensională a întregii maşini, care poate fi comparată cu planurile de design. În acest mod pot fi identificate posibilele diferenţe, toleranţe şi cele mai mici discrepanţe. Acurateţea măsurătorii este mai mică de 100 de microni, aproximativ grosimea firului de păr al omului. Pentru că celula de măsurare este complet automatizată, este posibilă şi realizarea inspecţiilor în afara orelor obişnuite de lucru, pentru a primi rezultatele cât mai rapid posibil şi pentru a putea obţine un avantaj decisiv faţă de concurenţă.

Măsurarea 3D a BMW M4 DTM înregistrată pe film Am înregistrat măsurarea 3D a noului BMW M4 DTM. Puteţi vedea videoclipul aici: https://youtu.be/ydb1By-Fy4M.

Filmul time-lapse disponibil aici: https://youtu.be/xMBW7LOawdQ.

Alte comunicate despre pregătirea BMW în DTM Teste în tunelul aerodinamic pentru BMW M4 DTM https://www.press.bmwgroup.com/romania/article/detail/T0269874RO/video-noul-bmw-m4-dtm-%C3%AEn-tunelul-aerodinamic:-adapt%C4%83ri-de-precizie-%C3%AEn-bmw-group-aero-lab

Evaluarea aerodinamică prin simulare computerizată https://www.press.bmwgroup.com/romania/article/detail/T0269472RO/rolul-supercomputerelor-%C3%AEn-dezvoltarea-bmw-m4-dtm:-o-privire-detaliat%C4%83-asupra-dinamicii-fluidelor

Perzentare BMW M4 DTM https://www.press.bmwgroup.com/romania/article/detail/T0269569RO/un-nou-challenger-%C3%AEn-bloc-start:-o-privire-detaliat%C4%83-asupra-bmw-m4-dtm-pentru-sezonul-2017

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare