Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group Japan and KYOTOGRAPHIE.

Parteneriat pe termen lung cu unul din cele mai importante festivaluri de fotografie din lume, KYOTOGRAPHIE, BMW i componentă importantă a parteneriatului. Modelul BMW Art Car creat de Andy Warhol expus la Castelul Nijo şi la BMW Group Tokyo Bay.

Corporativ
·
Teme culturale
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~102,13 KB)
  
Photos(16x, ~41,16 MB)

Bucureşti/Kyoto. Demonstrându-şi încă o dată susţinerea continuă a proiectelor cu implicare culturală, BMW Group Japonia s-a angajat într-o colaborare majoră pe termen lung cu KYOTOGRAPHIE, Festivalul Internaţional de Fotografie de la Kyoto. Ca susţinător principal, BMW Group Japonia va colabora cu KYOTOGRAPHIE pentru a încuraja interesul faţă de arta şi cultura japoneză şi pentru a promova soluţiile de mobilitate sustenabilă în Kyoto şi prin Japonia. Cu participarea unei game largi de artişti şi colecţii din întreaga lume, KYOTOGRAPHIE sărbătoreşte a cincea aniversare în aprilie 2017, tema fiind "LOVE". Acesta este al doilea mare festival de fotografie unde BMW este partner principal, după Paris Photo.

 

Anul acesta, BMW colaborează cu KYOTOGRAPHIE pentru a găzdui prima expoziţie retrospectivă post-mortem din Japonia cu lucrări ale lui Arnold Newman. Cunoscut ca maestru al fotografiei de portret, Arnold Newman este faimos pentru că a fotografiat celebrităţi precum Marilyn Monroe, Pablo Picasso şi Igor Stravinsky, alături de câţiva colaboratori BMW Art Car. Încă din 1975, BMW a lucrat cu artişti din lumea întreagă pentru a crea BMW Art Cars în cadrul angajamentului său faţă de implicarea culturală. Posibil, cel mai faimos dintre acestea este al patrulea BMW Art Car, BMW M1 decorat de Andy Warhol, un simbol al culturii pop art şi unul dintre subiectele lui Arnold Newman. Acest Art Car şi portretul lui Andy Warhol realizat de Arnold Newman sunt prezentate acum la expoziţia KYOTOGRAPHIE de la Castelul Nijo, aflat în patrimoniul mondial.

 

De asemenea, este expus şi faimosul model electric BMW i3, înfăşurat în Toilet Paper, o publicaţie de fotografie şi un brand de avangardă create de artistul italian Maurizio Cattelan împreună cu fotograful Pierpaolo Ferrari. Acest exemplar al originalului "Spaghetti Car" a lui Cattelan poate fi văzut în Japonia pentru o scurtă perioadă. Totodată, o flotă de modele BMW i3 va fi disponibilă de-a lungul lunii în care are loc evenimentul ca shuttle gratuit şi pentru un program de car-sharing.

 

În plus, un automobil BMW i3 a fost împrumutat oraşului Kyoto, coorganizator al KYOTOGRAPHIE. Preşedintele şi directorul executiv al BMW Group Japonia, Peter Kronschabl, a înmânat personal automobilului primarului din Kyoto, Daisaku Kadokawa, ca simbol al armoniei dintre obiectivele comune ale oraşului Kyoto şi BMW Group: sustenabilitate şi responsabilitate faţă de mediu.

 

Referitor la colaborare, Kronschnabl a comentat: "Toată lumea cunoaşte Kyoto ca locul de pornire al Protocolului Kyoto. Ca şi BMW, acest oraş este faimos pentru cultură şi sustenabilitate, pentru tradiţie şi inovaţie. Suntem mândri să susţinem KYOTOGRAPHIE şi suntem onoraţi că oraşul Kyoto va folosi BMW i3, singurul automobil din lume produs în proporţie de 95% din materiale reciclate".

 

Festivalul Internaţional de Fotografie KYOTOGRAPHIE este organizat anual la Kyoto, timp de patru săptămâni în timpul sezonului turistic de primăvară, într-un stil care este unic în Asia. Expoziţiile sunt răspândite prin oraş, sunt organizate în mod creativ în diferite moduri tradiţionale şi contemporane. Expoziţiile şi evenimentele creează oportunităţi şi reunesc oameni de toate vârstele, culturile şi mediile. Recunoscut acum ca unul dintre cele mai importante evenimente de fotografie din lume, Kyotographie a atras, cu începere din 2013, aproximativ 250.000 de vizitatori din Japonia şi de pe mapamond.

 

La încheierea KYOTOGRAPHIE 2017 şi pentru a aduce festivalul către iubitorii de artă din Tokyo, o expoziţie specială va fi organizată la BMW Group Tokyo Bay, noul centru pentru experienţă de brand aflat în districtul Odaiba din Tokyo. Cu numeroase evenimente planificate pentru clienţi, "BMW Art Beat Week" va include o petrecere de final, la 31 mai, şi o expoziţie-satelit a "Arnold Newman by BMW", cu câteva lucrări ale renumitului fotograf, precum şi portretul pe care i l-a făcut lui Andy Warhol. Vizitatorii vor avea şi şansa unică de a vedea modelul BMW Art Car al lui Andy Warhol, precum şi o înregistrare exclusivă a modului în care a fost creată această operă de artă. Considerată la nivel global ca fiind una dintre cele mai valoroase automobile din lume, acest BMW Art Car a fost pictat de Andy Warhol în mai puţin de jumătate de oră, după care a obţinut locul al doilea în clasa lui la ediţia din 1979 a cursei de 24 de ore de la Le Mans. 2017 este un moment foarte important pentru valoroasa colecţie BMW Art Cars, după o pauză de 7 ani în acest an fiind programată lansarea a două modele. Art Car-ul creat de John Baldessari a debutat deja la cursa de 24h de la Daytona, în ianuarie, iar până la sfârşitul anului vpm asista la lansarea unui nou model, creat de artista chineză Cao Fei.

 

Localizat în centrul oraşului Tokyo, BMW Group Tokyo Bay dispune de două showroomuri cu o gamă completă a celor mai noi modele BMW şi MINI. Întinsă pe un spaţiu larg din zona golfului, acest centru modern include şi o zonă de pilotaj la standarde BMW M, o cafenea şi o sală de conferinţe, un atelier de service şi un magazin lifestyle. Pentru a experimenta complet "Plăcerea de a conduce" a BMW, vizitatorii se pot bucura de un drive test virtual cu BMW i3 sau o experienţă reală cu unul dintre cele aproape 100 de modele diferite.

 

Despre angajamentul cultural al BMW Group

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În prezent, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari creează două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

 

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, precum cel cu Festivalul de muzică de cameră SoNoRo. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

 

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview

Facebook: https://www.facebook.com/BMW-Group-Culture-925330854231870

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare