Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Week-end dificil la Tempelhof pentru MS Amlin Andretti

Etapa dublă Berlin ePrix, compusă din manşele a opta şi a noua din Campionatul FIA Formula E, a fost una frustrantă pentru MS Amlin Andretti susţinută de BMW i. Nici António Félix da Costa (Portugalia), nici Robin Frijns (Olanda) nu au marcat puncte, cea mai bună clase fiind locul al 11-lea reuşit de pilotul portughez în cursa de 46 de tururi de duminică.

BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~81,48 KB)
  
Photos(3x, ~7,71 MB)

Bucureşti/München. Etapa dublă Berlin ePrix, compusă din manşele a opta şi a noua din Campionatul FIA Formula E, a fost una frustrantă pentru MS Amlin Andretti susţinută de BMW i. Nici António Félix da Costa (Portugalia), nici Robin Frijns (Olanda) nu au marcat puncte, cea mai bună clase fiind locul al 11-lea reuşit de pilotul portughez în cursa de 46 de tururi de duminică.

Calificări: sâmbătă 10 iunie
A fost o sesiune de calificări dezamăgitoare pentru piloţii MS Amlin Andretti. Ambii au făcut parte din primul grup de calificare, un dezavantaj imediat pe un circuit murdar. Nici unul nu a avut o sesiune de care să fie mulţumit, Robin Frijns reuţind poziţia a 17-a - 1:09,630 -, în timp ce António Félix da Costa s-a chinuit şi mai mult şi a încheiat 20-lea după o eroare în turul rapid- 1:11,147.

Cursă: sâmbătă 10 iunie
Prima cursă a etapei duble de la Berlin a adus puţine lucruri pozitive pentru Frijns sau Félix da Costa. Cum amândoi nu au găsit ritmul potrivit pe un circuit care nu se potrivea monopostului Andretti ATEC-002, echipa a decis să mizeze pe eficienţă. Ambii piloţi au ales un ritm prin care să economisească energie şi să facă pit stopul mai târziu decât concurenţa. Frijns a reuşit să realizeze un prim schimb de 23 de tururi (din totalul de 44 de tururi), iar Félix da Costa a intrat la standuri un tur mai târziu. Cu toate acestea, plusul de energie economisită nu a fost suficient pentru a progresa în partea a doua a cursei. Tandemul MS Amlin Andretti a trecut linia de sosire pe poziţiile a 17-a şi a 18-a, Félix da Costa depăşindu-şi coechipierul în ultimul tur. Descalificarea unui competitor după cursă a dus la câştigarea unui loc de fiecare dintre cei doi, astfel că au ocupat locurile al 16-lea, respectiv al 17-lea în clasamentul final.

Calificări: sâmbătă 11 iunie
Sesiunea de calificări de duminică a adus o mică îmbunătăţire faţă de sâmbătă. Robin Frijns, aflat în al patrulea grup de calificare, a obţinut locul al 14-lea pe grilă, în timp ce António Félix da Costa a obţinut poziţia a 17-a, după ce a evoluat în grupa a treia. Timpul lui Frijns a fost 1:08,583, în timp ce coechipierul portughez a parcursul turul în 1:09,085.

Cursă: sâmbătă 11 iunie
A doua cursă a week-endului, ce a măsurat 46 de tururi - cu două mai mult decât sâmbătă -, a fost agonizantă pentru echipa MS Amlin Andretti. După un start haotic, ambii piloţi au câştigat poziţii, Félix da Costa ajungând al 12-lea, iar Frijns al 13-lea. Crucial, portughezul a reuşit să-şi menţină locul şi rezervele de energie până la pit stopul din turul 23. A urcat pe poziţia a 11-a şi, în ciuda numeroaselor incidente din jumătatea a doua a cursei, a încheiat acolo, frustrant pentru că a fost la limita locurilor aducătoare de puncte. Frijns nu a reuşit să se menţină pe locul al 13-lea, retrogradând în clasament şi încheind în cele din urmă al 18-lea.

Perspective
FIA Formula E traversează Atlanticul pentru etapele a noua şi a zecea ale campionatului. New York promite să fie un decor atractiv pentru un ePrix, cursa urmând a avea loc în Brooklyn, în vecinătatea Statuii Libertăţii şi a Podului Brooklyn. De asemenea, New York ePrix este prima competiţie sub egida FIA ce are loc vreodată în New York City.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare