Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW i câştigă încă o dată International Engine of the Year Award

În cea mai importantă competiţie de motoare din lume , sistemul de propulsie hybrid plug-in de la BMW i8 a fost liderul clasei sale pentru al treilea an consecutiv

I12
·
Coupé
·
Comunicare de design, concept cars
·
BMW i8 Coupé
·
BMW i Automobiles
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~63,58 KB)
  
Photos(3x, ~10,53 MB)

Bucureşti/München/Stuttgart. Pentru al treilea an consecutiv, sistemul de propulsie ce echipează BMW i8 (consum mediu mixt: 2,1 l/100 km*; emisii CO2 combinate: 49,0 g/km*) a triumfat la categoria lui - motoare cu capacitatea între 1,4 şi 1,8 litri - în cadrul International Engine of the Year Awards. Acest premiu oferă o nouă dovadă a potenţialului de performanţă de care dispune pachetul de tehnologii Efficient Dynamics, care, cu începere din 2007, a permis o îmbunătăţire continuă a plăcerii condusului şi, în acelaşi timp, o reduce a consumului şi a emisiilor.

Trenul de rulare hybrid plug-in ce propulsează BMW i8 combină performanţele unui automobil sport cu economia de combustibil a unui model mult mai mic. Motorul electric cu trei cilindri de la BMW i8 dezvoltă 170 kW/231 CP şi propulsează roţile spate, în timp ce motorul electric de 96 kW/131 CP este alimentat de o baterie litiu-ion, care poate fi încărcată de la o sursă domestică de energie electrică şi îşi transferă puterea spre puntea faţă. Acest sistem hybrid plug-in special, dezvoltat şi produs de BMW Group, permite o autonomie electrică de până la 37 de kilometri în ciclul de testare EU şi o viteză maximă de 120 km/h, însoţite de o experienţă a condusului cu tracţiune integrală ce este caracterizată de acceleraţia puternică şi distribuţia dinamică a puterii la abordarea virajelor.

Dintre cele două surse, cea cu putere mai mare acţionează puntea spate şi utilizează un boost electric din partea sistemului hybrid pentru a oferi plăcerea condusului specifică BMW - în acelaşi timp, oferă niveluri revoluţionare de eficienţă. Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 4,4 secunde, astfel că se înregistrează un consum mediu mixt - calculat în ciclul de testare EU pentru automobil hybrid plug-in - de 2,1 l/100 km şi 11,9 kWh de energie electrică. Aceasta echivalează cu emisii CO2 de 49 g/km.

Competiţia International Engine of the Year a fost lansată în 1999 şi, de atunci, 68 de victorii de clasă şi la general au revenit unor motoare dezvoltate pentru modele BMW. În fiecare an, un juriul de specialitate - compus acum din 58 de jurnalişti auto din 31 de ţări - selectează cele mai bune exemplare din numeroase categorii. Câştigătorii îşi primesc premiile miercuri, 21 iunie 2017, în cadrul Engine Expo de la Stuttgart.

* Consumul de combustibil şi emisiile CO2 sunt calculate pe baza ciclului de testare EU.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare