Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Puncte duble pentru MS Amlin Andretti în New York City

Pilotul MS Amlin Andretti, Robin Frijns (Olanda), a reuşit să puncteze în ambele manşe ale primei ediţii New York City ePrix (SUA), cursă la care au asistat celebrităţi printre care s-au numărat Chris Hemsworth, Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas. Pilotul olandez a ocupat locul al nouălea în fiecare dintre cele două curse, gestionând perfect utilizarea energiei.

BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~89,17 KB)
  
Photos(14x, ~37,21 MB)

Bucureşti/München. Pilotul MS Amlin Andretti, Robin Frijns (Olanda), a reuşit să puncteze în ambele manşe ale primei ediţii New York City ePrix (SUA), cursă la care au asistat celebrităţi printre care s-au numărat Chris Hemsworth, Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas. Pilotul olandez a ocupat locul al nouălea în fiecare dintre cele două curse, gestionând perfect utilizarea energiei. António Félix da Costa (Portugalia) a avut ghinion şi nu s-a clasat în puncte, în ciuda faptului că a avut un ritm bun şi a rulat în Top 10 pentru o bună perioadă de timp. El s-a clasat al 12-lea în prima manşă - în cea de-a doua cursă New Yor City ePrix a fost al 15-lea, după ce a primit o penalizare drive-through.

Cursa de sâmbătă
Prima cursă de motorsport sub egida FIA desfăşurată în "Big Apple" a fost un thriller, cu multă acţiune în pluton în fiecare tur. Plecaţi de pe poziţiile a 16-a, respectiv a 18-a, piloţii MS Amlin Andretti - Robin Frijns şi António Félix da Costa - s-au descurcat foarte bine într-un prim tur haotic şi erau la limita Top 10. Frijns a putut să parcurgă un tur suplimentar în primul stint, iar strategia adat rezultate. El se afla pe un loc bun spre finalul întrecerii când Qualcomm Safety Car BMW i8 a fost trimis pe circuit pentru a permite comisarilor să îndepărteze o maşină staţionată pe pistă. Plutonul a fost compactat şi, în ultimul tur, Frijns a recuperat două locuri, ajungând pe poziţia a noua pentru care a obţinut puncte preţioase pentru echipa Andretti în cursa ei de casă. Félix da Costa, ajuns al 11-lea înainte de jumătatea cursei, s-a acroşat cu un alt concurent şi a fost obligat să efectueze pit stopul două tururi înainte de momentul programat. El şi-a forţat rezervele de energie şi a încheiat pe locul al 12-ela.

Cursa de duminică
După un accident în antrenamente, echipa MS Amlin Andretti a schimbat cutia de viteze a maşinii lui Frijns. Calificat al 11-lea, el a primit o penalizare de 10 locuri pe grila de start - şi un pit stop de cinci secunde -, astfel că, în cea de-a doua cursă din Brooklyn, a luat startul de la coada plutonului. Félix da Costa a pornit al 16-lea. Frijns a reuşit să extindă foarte mult durata de întrebuinţare a bateriei în primul stin al cursei de 40 de tururi, intrând la standuri în turul 28 - al doilea cel mai lung stint din istoria FIA Formula E, 54,516 km. Datorită imensului avantaj de energie de care a beneficiat în cea de-a doua maşină, el a depăşit mai mulţi piloţi în ultimul tur şi, pentru prima dată în acest sezon, echipa a obţinut clasări în puncte în două curse consecutive. Félix da Costa a avut o cursă cu suişuri şi coborâşuri - cel mai bun loc al său a fost al optulea şi în mod constant s-a duelat pentru urcarea în clasament. Din păcate, el s-a acroşat cu Loïc Duval (Franţa) şi l-a făcut ca maşina francezului să efectueze un tête-à-queue. Pentru aceasta, Félix da Costa a primit o penalizare drive-through şi cursa lui a fost compromisă. În cele din urmă, a trecut linai de sosire pe locul al 15-lea. Sam Bird (Marea Britanie) a fost învingător în ambele curse pentru DS Virgin Racing.

Perspective
MS Amlin Andretti va încheia sezonul cu o altă etapă dublă în America de Nord, Montreal ePrix, ce va avea loc la 29-30 iulie. Oraşul canadian are o lungă tradiţie în motorsport, dar evenimentul marchează prima vizită a FIA Formula E în "Ţara Frunzei de Arţar". Cursele vor avea loc în centrul metropolei Montreal, pe un circuit unic în Formula E.

În România, cursele din Campionatul FIA Formula E pot fi urmărite la Dolce Sport.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LIVE - AUTO CHINA 2018.

Beijing, 25. April 2018.
10:00 CST / 04:00 CEST.
Here you can see the full-length transmission of the BMW Group press conference.

 

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare