Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Puncte duble pentru MS Amlin Andretti în New York City

Pilotul MS Amlin Andretti, Robin Frijns (Olanda), a reuşit să puncteze în ambele manşe ale primei ediţii New York City ePrix (SUA), cursă la care au asistat celebrităţi printre care s-au numărat Chris Hemsworth, Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas. Pilotul olandez a ocupat locul al nouălea în fiecare dintre cele două curse, gestionând perfect utilizarea energiei.

BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~89,17 KB)
  
Photos(14x, ~37,21 MB)

Bucureşti/München. Pilotul MS Amlin Andretti, Robin Frijns (Olanda), a reuşit să puncteze în ambele manşe ale primei ediţii New York City ePrix (SUA), cursă la care au asistat celebrităţi printre care s-au numărat Chris Hemsworth, Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas. Pilotul olandez a ocupat locul al nouălea în fiecare dintre cele două curse, gestionând perfect utilizarea energiei. António Félix da Costa (Portugalia) a avut ghinion şi nu s-a clasat în puncte, în ciuda faptului că a avut un ritm bun şi a rulat în Top 10 pentru o bună perioadă de timp. El s-a clasat al 12-lea în prima manşă - în cea de-a doua cursă New Yor City ePrix a fost al 15-lea, după ce a primit o penalizare drive-through.

Cursa de sâmbătă
Prima cursă de motorsport sub egida FIA desfăşurată în "Big Apple" a fost un thriller, cu multă acţiune în pluton în fiecare tur. Plecaţi de pe poziţiile a 16-a, respectiv a 18-a, piloţii MS Amlin Andretti - Robin Frijns şi António Félix da Costa - s-au descurcat foarte bine într-un prim tur haotic şi erau la limita Top 10. Frijns a putut să parcurgă un tur suplimentar în primul stint, iar strategia adat rezultate. El se afla pe un loc bun spre finalul întrecerii când Qualcomm Safety Car BMW i8 a fost trimis pe circuit pentru a permite comisarilor să îndepărteze o maşină staţionată pe pistă. Plutonul a fost compactat şi, în ultimul tur, Frijns a recuperat două locuri, ajungând pe poziţia a noua pentru care a obţinut puncte preţioase pentru echipa Andretti în cursa ei de casă. Félix da Costa, ajuns al 11-lea înainte de jumătatea cursei, s-a acroşat cu un alt concurent şi a fost obligat să efectueze pit stopul două tururi înainte de momentul programat. El şi-a forţat rezervele de energie şi a încheiat pe locul al 12-ela.

Cursa de duminică
După un accident în antrenamente, echipa MS Amlin Andretti a schimbat cutia de viteze a maşinii lui Frijns. Calificat al 11-lea, el a primit o penalizare de 10 locuri pe grila de start - şi un pit stop de cinci secunde -, astfel că, în cea de-a doua cursă din Brooklyn, a luat startul de la coada plutonului. Félix da Costa a pornit al 16-lea. Frijns a reuşit să extindă foarte mult durata de întrebuinţare a bateriei în primul stin al cursei de 40 de tururi, intrând la standuri în turul 28 - al doilea cel mai lung stint din istoria FIA Formula E, 54,516 km. Datorită imensului avantaj de energie de care a beneficiat în cea de-a doua maşină, el a depăşit mai mulţi piloţi în ultimul tur şi, pentru prima dată în acest sezon, echipa a obţinut clasări în puncte în două curse consecutive. Félix da Costa a avut o cursă cu suişuri şi coborâşuri - cel mai bun loc al său a fost al optulea şi în mod constant s-a duelat pentru urcarea în clasament. Din păcate, el s-a acroşat cu Loïc Duval (Franţa) şi l-a făcut ca maşina francezului să efectueze un tête-à-queue. Pentru aceasta, Félix da Costa a primit o penalizare drive-through şi cursa lui a fost compromisă. În cele din urmă, a trecut linai de sosire pe locul al 15-lea. Sam Bird (Marea Britanie) a fost învingător în ambele curse pentru DS Virgin Racing.

Perspective
MS Amlin Andretti va încheia sezonul cu o altă etapă dublă în America de Nord, Montreal ePrix, ce va avea loc la 29-30 iulie. Oraşul canadian are o lungă tradiţie în motorsport, dar evenimentul marchează prima vizită a FIA Formula E în "Ţara Frunzei de Arţar". Cursele vor avea loc în centrul metropolei Montreal, pe un circuit unic în Formula E.

În România, cursele din Campionatul FIA Formula E pot fi urmărite la Dolce Sport.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare