Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Hungarian Baja 2017 - Cupa Mondială FIA de Raliul Cross-Country, etapa a opta

• Două MINI John Cooper Works Rally au încheiat în Top 3 la Hungarian Baja 2017 • Mikko Hirvonen şi navigatorul Andreas Schulz au ocupat locul al doilea • Jakub Przygonski şi Tom Colsoul au obţinut poziţia a treia pentru MINI • Conrad Rautenbach a fost al şaselea la prima sa participare în cadrul familiei MINI

Sport
·
Automotive
·
MINI Motorsport
·
Cross Country Rallies
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~95,85 KB)
  
Photos(9x, ~6,68 MB)

Bucureşti/München. Hungarian Baja 2017 s-a dovedit a fi o competiţie cross-country interesantă încă din momentul în care sportivii s-au aliniat la startul superspecialei cu o lungime de 11,41 km, în seara de deschidere, vineri 11 august. Săritoarele, virajele şi ochiurile de apă ale acestei etape scurte au fost gândite să-i mulţumească şi pe sportivi, dar şi să stabilească ordinea de start a etapei a doua ce urma a doua zi.

Mikko Hirvonen (Finlanda) şi navigatorul Andreas Schulz (Germania), aflaţi în #4 MINI John Cooper Works Rally, au încheiat superspeciala pe locul al treilea, dar, cu cei clasaţi în Top 10 alegându-şi poziţia de start în etapa a doua şi cu ploile anunţate peste noapte, tactica a avut un rol important - astfel, sâmbătă, "Finlandezul Zburător" a luat startul al zecelea. Jakub Przygonski (Polonia) şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia), şi ei aflaţi la comenzile unui MINI John Cooper Works Rally, au încheiat superspeciala 1 pe poziţia a şasea, în timp ce nou-venitul în familia MINI, Conrad Rautenbach (Zimbabwe), şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia) au fost pe locul al optulea.

A doua etapă, desfăşurată sâmbătă a fost o cursă rapidă, cu un traseu plin cu apă, care a transformat unele viraje şi intersecţii în zone foarte alunecoase. Cu toate acestea, echipajul Hirvonen - Schulz a trecut cu bine peste impedimentele de pe traseu şi a încheiat etapa pe locul al doilea, urmat imediat de Przygonski şi Tom Colsoul. Chiar dacă aceasta a fost prima evoluţie a lui Rautenbach cu MINI şi partenerul său în motorsport, X-raid Team, el a încheiat pe locul al şaptelea.

Etapa finală de duminică s-a desfăşurat pe acelaşi traseu ca şi a doua etapă, dar în sens invers. Cu primii şase clasaţi având toţi şansa de a se clasa în Top 3, ritmul a fost foarte rapid pe fiecare probă specială individuală. La finalul zilei, Hirvonen şi Schulz au urcat pe podium, ocupând locul al doilea în clasamentul general, unde au fost urmaţi de Przygonski şi Tom Colsoul, cei aflaţi pe treapta a treia a podiumului. Cu o clasare în Top 10 a fost răsplătit şi Conrad Rautenbach. Pilotul din Zimbabwe a obţinut maximum de la MINI ALL4 Racing şi abilităţile de navigator ale copilotului Filipe Palmeiro, încheind prima sa cursă cu familia MINI pe locul al şaselea.

Mikko Hirvonen: "Primii 40 de kilometri ai sesiunii de dimineaţă (duminică) am forţat la limită, dar ulterior am avut un moment dificil, aşa că m-am liniştit un pic pentru că am simţit că, dacă nu o fac, ne vom răsturna. Locul al doilea nu este chiar aşa de rău. Este a doua cursă cu Andy şi lucrăm din ce în ce mai bine."

Următoarea etapă din Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country este etapa a noua, Baja Poland 2017, între 24 şi 27 august.

Hungarian Baja 2017: clasări finale MINI

Loc

Pilot

Navigator

#

Maşină

Echipă

2

Mikko Hirvonen (Finlanda)

Andreas Schulz (Germania)

4

MINI John Cooper Works Rally

X-raid Team

3

Jakub Przygonski (Polonia)

Tom Colsoul (Belgia)

2

MINI John Cooper Works Rally

Orlen Team

6

Conrad Rautenbach (Zimbabwe)

Filipe Palmeiro (Portugalia)

23

MINI ALL4 Racing

X-raid Team

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare