Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Ambasadorul mărcii BMW Alessandro Zanardi şi-a apărat titlul mondial la paraciclism în proba de contratimp

Elita mondială de paraciclism şi-a dat întâlnire la Pietermaritzburg (Africa de Sud) pentru Campionatul Mondial UCI de Paraciclism pe Şosea 2017 - iar Alessandro Zanardi (Italia) îşi păstrează rolul de favorit. Joi, ambasadorul mărcii BMW a câştigat contratimpul categoriei MH5 (handcycling masculin), apărându-şi titlul mondial în această probă.

Motorsport Drivers
·
Automotive
·
More Sports
·
BMW Ambassadors
·
Alessandro Zanardi
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~85,47 KB)
  
Photos(37x, ~125,06 MB)

Bucureşti/Pietermaritzburg. Elita mondială de paraciclism şi-a dat întâlnire la Pietermaritzburg (Africa de Sud) pentru Campionatul Mondial UCI de Paraciclism pe Şosea 2017 - iar Alessandro Zanardi (Italia) îşi păstrează rolul de favorit. Joi, ambasadorul mărcii BMW a câştigat contratimpul categoriei MH5 (handcycling masculin), apărându-şi titlul mondial în această probă. Per total, este cel de-al nouălea titlu mondial pe care Zanardi la câştigat până în prezent în cariera sa de paraciclism.

Contratimpul a fost prima din cele trei competiţii la care participă Zanardi la Campionatul Mondial de la Pietermaritzburg. Sportivii cu dizabilităţi au parcurs trei tururi pe un circuit cu o lungime de 7,75 kilometri, pentru o distanţă totală de 23,3 kilometri. Zanardi a continuat ceea ce a încheiat la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, desfăşurată în Elveţia acum doi ani - să fie un câştigător. El a parcurs distanţa în 37:47,96 minute şi a fost mai rapid cu 2,6 secunde faţă de rivalul şi prietenul său, Tim de Vries (Olanda), clasat pe locul secund. Astfel, Zanardi şi-a asigurat al patrulea titlu mondial consecutiv în această disciplină.

"Sunt foarte mândru de acest rezultat şi doresc să mulţumesc tuturor celor din echipa mea, inclusiv soţiei mele, Daniela, care a contribuit la acest lucru", a spus Zanardi. "A fost o cursă foarte lungă, destul de tehnică, iar interpretarea modului în care s-a desfăşurat cursa a fost cheia pentru a încheia fericit şi bucuros. În primul tur am fost al patrulea, apoi al doilea în turul secund, iar în turul trei am fost primul. Cred că am avut nu doar ceea ce a fost necesar pentru a câştiga medalia de aur, dar am şi folosit acest lucru în cel mai bun mod posibil".

"Când câştigi cu avans de doar două secunde după peste 37 de minute de competiţie, trebuie să recunoşti că nu ai fost mai tare decât cel care a terminat pe locul al doilea, ci şi un pic mai norocos", a continuat Zanardi. "Dar, fără îndoială, am fost la fel de puternic precum adversarii mei şi, pe măsură ce mă apropii de vârsta de 51 de ani, cred că este destul de remarcabil, având în vedere că unii dintre aceşti tipi au în jur de 24-25 de ani. Deci sunt mândru de reuşită şi o iau ca atare."

Sâmbătă (2 septembrie), Zanardi va concura în cursa individuală în lungime de 60,7 kilometri, iar duminică (3 septembrie) va fi programată ştafeta pe echipe pentru el şi echipa naţională a Italiei. Zanardi este campion mondial şi în aceste două discipline.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare