Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

MINI UK prezintă: MINI LIVING URBAN CABIN la Festivalul de Design de la Londra 2017

MINI UK prezintă MINI LIVING URBAN CABIN: o structură modulară urbană pe Southbank, în parteneriat cu Sam Jacob Studio. Un proiect reper la London Design Festival, în perioada 16-24 septembrie.

Lifestyle
·
Evenimente lifestyle
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~158,47 KB)
  
Photos(16x, ~26,51 MB)

Bucureşti/Londra. Pe măsură ce urbanizarea în continuă creştere face ca spaţiul privat să devină din ce în ce mai mult un lux, cererea de spaţii de locuit comune, multifuncţionale, este tot mai mare - deschizând calea pentru branduri precum MINI LIVING să ofere soluţii inovatoare.

 

MINI LIVING este un proiect de cercetare pe termen lung privind viitorul habitatelor urbane, explorând modul în care utilizarea creativă a spaţiului prin design inovator poate sprijini oraşele noastre şi nevoile oamenilor care trăiesc în ele. Folosirea creativă a spaţiului prin design a fost cea care a făcut marca MINI atât de faimoasă încă din 1959.

 

Pentru cea de-a 15-a ediţie al Festivalului de Design de la Londra, MINI LIVING a prezentat URBAN CABIN: o microcasă pe Southbank pentru locuitorii oraşului pentru a învăţa unul de la altul şi pentru a face schimb de resurse.

 

URBAN CABIN este o structură modulară, proiectată în studioul MINI LIVING, realizată dintr-o suprafaţă reflectorizantă acoperită cu o plasă de cupru, care reflectă contrastul bogat al împrejurimilor sale londoneze. Sam Jacob Studio a primit comanda de la MINI LIVING de a construi două module care reprezintă caracterul Londrei; o bucătărie comună, simbolizând importanţa pieţelor alimentare în cultura modernă, şi o microbibliotecă în care vizitatorii sunt încurajaţi să împărtăşească cărţi într-un oraş în care numărul bibliotecilor publice scade în fiecare an. Contribuţia lui Jacob la acest proiect se bazează pe experienţa sa în utilizarea designului pentru a susţine comunicarea şi colaborarea, pentru a deveni un loc de schimb şi pentru a reuni oamenii.

 

Numărul adulţilor care vizitează bibliotecile publice din Anglia a scăzut cu aproape o treime în ultimul deceniu. În încercarea de a reînvia biblioteca ca un spaţiu pentru a învăţa, a împrumuta şi a întâlni oameni, o combinaţie de cărţi de design modern şi clasice atemporale care reflectă ultimii 400 de ani de viaţă din Londra va fi în biblioteca MINI LIVING. În perioada 20-24 septembrie, iubitorii de cărţi vor putea să se întâlnească pentru a schimba cărţile tematice favoritele despre Londra ultimilor 400 de ani.

 

MINI LIVING abordează una dintre cele mai presante provocări ale vieţii urbane - lipsa unor locuinţe atractive şi accesibile - şi oferă o soluţie potenţială sub forma unui concept modern de trai în comun. "Într-o lume urbanizată tot mai generalizată, putem folosi designul pentru a transforma spaţiile în locuri utile şi semnificative pentru oraş; locuri care oferă caracteristici şi funcţii locale specifice pentru a crea o identitate unică pe diferite straturi experimentale", spune Oke Hauser, director de creaţie al MINI LIVING.

 

"Suprafaţa reflectorizantă a URBAN CABIN se joacă cu reflexiile mediului înconjurător, în timp ce interiorul este un spaţiu interactiv conceput pentru a înţelege şi a evalua nevoile personale ale locuitorilor Londrei. Este esenţial pentru procesul nostru de proiectare să înţelegem cu adevărat ceea ce face ca viaţa în acest oraş să fie unică", explică Corinna Natter, experince designer MINI LIVING.

 

Colaborarea dintre MINI LIVING şi Jacob se bazează pe ideea că Londra este un oraş al contrastelor dintre trecut şi prezent. "Întotdeauna am fost interesat de combinaţii, juxtapuneri şi fuziuni; în modul în care proiectele pot să se bazeze pe referinţe diferite şi să creeze posibilităţi alternative", explică Jacob. "Adesea, aceasta înseamnă a aduce împreună contrariile aparente pentru a crea alianţe neaşteptate şi limbaje de design. Obiectivul este de a deschide posibilităţile de proiectare făcând referire şi la lumea din jurul nostru."

 

În următoarele luni, MINI LIVING va prezenta instalaţii URBAN CABIN suplimentare în marile oraşe globale, următorul dintre acestea fiind New York în timpul "Archtober". URBAN CABIN va fi dezvăluit la A/D/O, un spaţiu în Greenpoint (Brooklyn) dedicat investigării rolului designului în modelarea viitorului nostru. Construit pentru designeri, dar deschis tuturor, A/D/O dispune de un spaţiu de lucru cu facilităţi de creare a prototipurilor, o zonă de relaxare comună, un magazin de design, un restaurant, precum şi o gamă de programare orientată spre designeri profesionişti, menită să provoace şi să învigoreze diverse practici creative. Instalaţia de la A/D/O va găzdui evenimente şi ateliere de lucru care se vor concentra pe dezvoltarea ulterioară a URBAN CABIN într-un concept locuibil pentru anul 2018.

 

Directorul Festivalului de Design de la Londra, Ben Evans, explică: "Toţi trăiesc şi lucrează undeva, dar majoritatea dintre noi ne gândim rareori la spaţiile şi locurile în care locuim. Acest proiect-reper, la fel ca toate proiectele Festivalului de Design de la Londra, ne provoacă să ne oprim şi să analizăm modul în care designul încadrează şi defineşte lumea în care trăim".

 

Despre Festivalul de Design de la Londra

Înfiinţat în 2003 de către Sir John Sorrell CBE şi Ben Evans, London Design Festival sărbătoreşte şi promovează Londra drept capitala de design a lumii. Festivalul de Design de la Londra şi-a câştigat reputaţia de moment calendaristic important al sezonului de creaţie de toamnă de la Londra, alături de Săptămâna Modei de la Londra, Frieze Art Fair şi Festivalul de Film de la Londra, atrăgându-i pe cei mai mari gânditori, practicieni, comercianţi cu amănuntul şi educatori într-o sărbătoare la nivel municipal.

 

#LDF17

www.londondesignfestival.com

www.instagram.com/L_D_F_official

www.twitter.com/L_D_F

www.facebook.com/LondonDesignFestival

 

Despre MINI LIVING

MINI LIVING este o iniţiativă lansată în 2016 ca o platformă creativă pentru MINI pentru a dezvolta soluţii arhitecturale pentru viitoarele spaţii urbane de locuit.

 

Anul trecut, MINI LIVING a prezentat concepte vizionare pentru spaţii de locuit/lifestyle/lucru comune şi în colaborare în zone urbane prin instalaţiile MINI LIVING - Do Disturb (la Salone del Mobile din Milano), MINI LIVING - Forest (la Festivalul de Design de la Londra 2016) şi MINI LIVING - Breathe -, care a explorat un spaţiu comun de locuit (la Salone del Mobile din Milano).

 

2017 a însemnat lansarea primului spaţiu de lucru comun permanent MINI LIVING din Brooklyn (New York). A/D/O este un spaţiu creativ în Greenpoint (Brooklyn) dedicat explorării unor noi limite ale designului. În esenţă este Academia de Design, care oferă o gamă de programări designerilor profesionişti, menită să le provoace şi să le revigoreze practica creativă. De asemenea, spaţiul dispune de restaurant, bar, spaţiu de lucru, laboratoare de fabricare şi zone publice.

 

www.mini.co.uk/living

 

Despre Sam Jacob Studio

Sam Jacob Studio este o practică de colaborare care lucrează în domeniul arhitecturii, al designului şi al urbanismului. Aducem gândirea de design creativă în proiecte pentru o gamă largă de clienţi culturali şi comerciali.

 

Cu peste 20 de ani de experienţă în industrie, studioul realizează proiecte de design la scară urbană şi arhitecturală, precum şi elaborează obiecte şi strategii.

 

Activitatea noastră se bazează pe o înţelegere profundă a semnificaţiei sociale şi culturale a designului, evidenţiată de rolurile lui Sam în calitate de editorialist pentru Dezeen (cel mai influent site de design din lume), critic de design pentru Art Review şi redactor pentru Icon, precum şi funcţiile sale de profesor de arhitectură la UIC şi director al Nightschool la Asociaţia de Arhitectură din Londra.

 

Abordarea noastră de design depăşeşte practica tradiţională. Alături de design, îi ajutăm pe clienţi să înţeleagă potenţialul designului de a atrage publicul şi pieţele, dezvoltând abordări care folosesc designul ca modalitate de a construi relaţii, experienţe şi, astfel, de a crea valoare socială, culturală şi economică.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare