Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Pregătiri pentru al patrulea sezon din Campionatul FIA Formula E: MS&AD Andretti şi BMW au testat la Valencia

Testul oficial din presezon, ce a avut loc la Valencia (Spania), deschide faza crucială de pregătiri pentru al patrulea sezon în Campionatul FIA Formula E pentru BMW şi MS&AD Andretti Team. Săptămâna trecută, de luni până joi, toate echipele reprezentate în Formula E s-au reunit pe "Circuit Ricardo Tormo". Cum miercuri a fost zi de pauză, echipele au avut trei zile de teste pe circuitul iberic.

BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~89,17 KB)
  
Photos(98x, ~168,8 MB)

Bucureşti/Valencia. Testul oficial din presezon, ce a avut loc la Valencia (Spania), deschide faza crucială de pregătiri pentru al patrulea sezon în Campionatul FIA Formula E pentru BMW şi MS&AD Andretti Team. Săptămâna trecută, de luni până joi, toate echipele reprezentate în Formula E s-au reunit pe "Circuit Ricardo Tormo". Cum miercuri a fost zi de pauză, echipele au avut trei zile de teste pe circuitul iberic.

Pentru doi dintre piloţii oficiali BMW, acesta a fost momentul unei experienţe mai profunde a Formulei E: Tom Blomqvist (Marea Britanie) şi Alexander Sims (Marea Britanie) au acumulat, cu ocazia acestor teste, mai multe cunoştinţe despre competiţie. Ei au alternat la comenzile maşinilor cu pilotul oficial BMW António Félix da Costa (Portugalia), care este deja confirmat ca pilot titular pentru cel de-al patrulea sezon. Formula completă de piloţi a echipei MS&AD Andretti va fi anunţată la o dată ulterioară.

În cadrul colaborării strânse cu MS&AD Andretti, BMW va fi alături de echipă de-a lungul întregului sezon, continuând pregătirea pentru participarea ca echipă oficială în cel de-al cincilea sezon. Prima etapă din calendarul 2017/2018 este Hong Kong ePrix (Hong Kong), la 2 decembrie 2017. În total, sezonul constă din 14 curse în întreaga lume. Finala va avea loc la Montréal (Canada), la finalul lunii iulie 2018.

Declaraţii după testul de la Valencia

Tom Blomqvist: Sunt mulţumit de test pentru că am învăţat multe despre Formula E. Într-un fel, este destul de diferit faţă de ceea cursele aşa cum le ştiam, dar este foarte interesant şi atrăgător, aşa că mi-a plăcut. Întregul concept este complet diferit. Maşinile sunt electrice şi trebuie să ştii să gestionezi energia, în timp ce cursele pe care le-am făcut anterior erau de atac maxim şi nu avea grija consumului. Aici trebuie să ai grijă de multe lucruri legate de energie pentru a fi sigur că nu rămâi fără resurse. Înseamnă să mergi cât mai repede posibil, dar şi să gestionezi energia de care dispui. Este o filosofie foarte interesantă, iar pilotul poate avea un impact major.

Alexander Sims: Formula E are numeroase aspecte unice, care o fac să fie diferită de alte competiţii din motorsport. Aceasta înseamnă de la gestiunea energiei până la modul în care performează cauciucurile, pentru că sunt foarte diferite de pneurile slick standard pe care le avem în mod normal. Iniţial am făcut simulări de rulaj la maximum, aşa că a fost ca în Formula 3 sau GT. Provocarea cea mai mare a fost când am trecut la evoluţii în regim de cursă, încercând să găsim cea mai bună gestiune a energiei. A fost o combinaţie foarte interesantă când am pilotat, pentru că mereu mă gândeam cum să economisesc energie sau să o folosesc cât mai eficient. Treci prin procedurile de "coasting" şi recuperare - după care treci prin viraj şi rulezi la limită. După aceea, trebuie să economiseşti din nou energie. Este o combinaţie foarte interesantă şi, sincer, mi-a plăcut.

António Félix da Costa: Sunt mulţumit de test. Am parcurs multe tururi şi am testa numeroase lucruri noi. Avem câţiva ingineri noi în culise, care aduc idei noi. Am folosit testul pentru a reuni toate părţile şi pentru a evalua schimbările astfel încât să fim în forma cea mai bună la deschiderea sezonului în Hong Kong. Am acumulat multe informaţii importante, care vor fi foarte preţioase la curse. Abia aştept noul sezon.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

GENEVA MOTOR SHOW.

Here you can see the live transmission of the BMW Group press conference at the Geneva International Motor Show 2018.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare