Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Motorsport News - Numărul 06/17

Michael Schrey câştigă BMW M235i Racing Cup şi titlul VLN 2017 - Trei piloţi BMW din DTM la Cupa Mondială FIA GT din Macao

Motorsport Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~77,77 KB)
  
Photos(6x, ~7,08 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

VLN: Michael Schrey repetă victoria în clasamentul general
Apărare cu succes a titlului: cursa finală palpitantă în campionatul de anduranţă VLN ce are loc la Nürburgring a consemnat apărarea cu succes a titlului de către Michael Schrey (Germania) în clasamentul general. Pilotul Bonk Motorsport Team, care a concurat în clasele Cup5 şi TCR în finala stagiunii, este primul pilot în 20 de ani care câştigă titlul VLN în sezoane consecutive. Ultimul pilot care a reuşit o asemenea realizare a fost pilotul oficial BMW Motorsport Dirk Adorf (Germania) în 1996 şi 1997. Schrey a încheiat sezonul cu un avantaj de doar 0,2 puncte faţă de adversarii săi, asigurând a cincea victorie în clasamentul general pentru echipa Bonk şi a 15-a oară când o echipă BMW obţine primul loc. Au fost şi două clasări în Top 10 pentru Walkenhorst Motorsport în categoria SP9, după ce Jordan Tresson (Franţa) şi Jonathan Hirschi (Elveţia) au ocupat locul al şaselea cu BMW M6 GT3, iar Peter Posavac (Germania) şi Alex Lambertz (Germania) au trecut linia de sosire pe poziţia a opta cu BMW Z4 GT3. Modelul BMW M6 GT3 înscris de Falken Motorsports şi pilotat de Peter Dumbreck (Marea Britanie) şi Stef Dusseldorp (Olanda) a terminat pe locul al zecelea în categoria lui.

BMW M235i Racing Cup: al doilea titlu pentru Michael Schrey
Pe lângă victoria în clasamentul general, Michael Schrey (Germania) a triumfat şi în BMW M235i Racing Cup, repetând succesul din 2016. Schrey a luat startul în a 42-a ediţie DMV Münsterlandpokal cu un avantaj de 50 de puncte faţă de cel mai apropiat rival. Chiar dacă nu a terminat cursa în categoria Cup5, rivalii săi nu au reuşit să reducă deficitul. Victoria în cursa finală din sezonul BMW M235i Racing Cup a revenit echipajului format din Yannick Fübrich (Germania) şi David Griessner (Austria), aflat la comenzile maşinii #675 înscrisă de Pixum Team Adrenalin Motorsport. Thomas Jäger (Austria) şi Rudi Adams (Germania), echipieri ai Scheid-Honert Motorsport, au terminat pe locul al doilea, asigurându-şi locul secund în Cupa BMW M235i Racing, înaintea lui Griessner, în ierarhia generală. Yannick Mettler (Elveţia) şi Patrick Hinte (Germania) - echipajul FK Performance - a trecut linia de sosire pe poziţia a treia. Echipa Bonk Motorsport a lui Schrey îşi asigurase deja titlul în competiţia echipelor încă de la penultima etapă a sezonului.

Cupa Mondială FIA GT: trio DTM la start în Macao
Sezonul DTM 2017 este încheiat - dar cel puţin trei piloţi oficiali BMW se vor reîntâlni pe circuit în luna noiembrie când vor participa la Cupa Mondială FIA GT din acest an, ce are loc în Macao (China). Marco Wittmann (Germania), Augusto Farfus (Brazilia) şi Tom Blomqvist (Marea Britanie) vor participa la provocarea ridicată de legendarul "Guia Circuit". Wittmann, campion DTM în 2014 şi 2016, va fi la comenzile unuia dintre modele BMW M6 GT3 înscrise de FIST Team - AAI Motorsports. "Am fost la Macao în mai multe rânduri şi îmi place acest circuit. Este foarte dificil şi nu te lasă să faci nici cea mai mică eroare", a spus Wittmann. "Cu combinaţia sa provocatoare de secţiuni rapide şi foarte înguste, face ca pulsul fiecărui pilot să fie foarte ridicat. M-am bucurat de succes acolo, în special în Formula 3, şi am urcat pe podium. Acolo, experienţa mea în GT a fost cu BMW Z4 GT3. Sunt curios să văd cum se comportă BMW M6 GT3 pe străzile înguste. Aştept cu nerăbdare ultima mea cursă din acest an şi sper că victoria mea în finala DTM de la Hockenheim va continua şi în Macao." Farfus va fi la comenzile celui de-al 18-lea BMW Art Car, creat de Cao Fei (China) şi înscris de BMW Team Schnitzer. Blomqvist va concura cu un alt BMW M6 GT3 pentru echipa ROWE Racing.

Young Driver Test: Eriksson şi Eng în teste la Lausitzring
Săptămâna aceasta, juniorul BMW Motorsport Joel Eriksson (Suedia) şi pilotul oficial BMW Philipp Eng (Austria) au ocazia de a testa BMW M4 DTM în cadrul DTM Young Driver Tests ce au loc pe Lausitzring (Germania). Eriksson, care a făcut parte din programul BMW Motorsport Junior încă din 2016, s-a bucurat de succes în Campionatul European FIA Formula 3 din acest an, cele şapte victorii ducându-l spre locul al doilea în clasamentul general. Eng a concurat în ADAC GT Masters pentru BMW Team Schnitzer şi a obţinut patru clasări pe podium, inclusiv o victorie în deschiderea sezonului de la Oschersleben (Germania). De asemenea, a participa cu ROWE Racing în Blancpain GT Series.

ELMS: Brabham BMW BT52 la finala sezonului de la Portimão
Finala sezonului din European Le Mans Series (ELMS) a avut loc în week-end la Portimão (Portugalia) şi a consemnat apariţia unei maşini clasice şi de succes din portofoliul BMW Group Classic: Pedro Piquet (Brazilia), fiul triplului campion mondial de Formula 1 Nelson Piquet (Brazilia), a parcurs câteva tururi pe "Autódromo Internacional do Algarve" cu Brabham BMW BT52. Monopostul Brabham BMW BT52 a creat senzaţie când a apărut în Formula 1 în 1983, Piquet câştigând titlul pentru BMW.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare