Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

A cincea victorie pentru Marc Márquez: pilotul spaniol din MotoGPTM continuă seria de succese în BMW M Award

Nou record: pentru a cincea oară consecutiv, Marc Márquez este cel mai rapid pilot din calificările MotoGPTM. +++ Automobilul învingătorului din 2017: exclusivul BMW M4 CS în nuanţă San Marino Blue metalizat. +++ Automobilul a fost decernat la finala sezonului MotoGP de la Valencia.

F90
·
Automobile BMW M
·
M4
·
Sport
·
Sport motociclete
·
Official Car of MotoGP
·
M5
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~96,74 KB)
  
Photos(28x, ~183,71 MB)

Bucureşti/Valencia. Deţinătorul recordului şi-a continuat seria câştigătoare în BMW M Award: Marc Márquez a fost, şi în 2017, cel mai rapid pilot în calificările clasei MotoGPTM, astfel că a câştigat râvnitul premiu pentru a cincea oară consecutiv. Spaniolul a cucerit BMW M Award în acest sezon cu un total de 343 de puncte şi un avans considerabil de 86 de puncte faţă de cel mai apropiat rival, Maverick Viñales. În acest an, Márquez a fost recompensat pentru performanţele sale din calificări cu noul BMW M4 CS. Ceremonia oficială de premiere a avut loc sâmbătă, în cadrul finalei MotoGP de la Valencia (Spania). La festivitatea de premiere au fost prezenţi, alături de Márquez, Carmelo Ezpeleta, director executiv al Dorna Sports - promotorul MotoGP -, şi Frank van Meel, preşedintele BMW M GmbH.

În ceea ce priveşte BMW M Award, Márquez merge din record în record. În 2013, el a devenit primul debutant care a câştigat vreodată acest concurs prestigios. Márquez a repetat succesul în 2014, iar în 2015 a devenit primul pilot care a câştigat BMW M Award de trei consecutiv. Cea de-a patra victorie la rând din 2016 l-a făcut deţinător unic al recordului, iar în acest an şi-a continuat seria istorică de succese.

Prin reuşita din 2017, Márquez adaugă modelul BMW M4 CS în nuanţă San Marino Blue metalizat la colecţia sa de automobile primite în calitate de câştigător al BMW M Award. Automobilul de înaltă performanţă este alimentat de un motor M TwinPower Turbo cu şase cilindri dispuşi în linie, care generează 460 CP şi un cuplu de 600 Nm şi permite performanţe remarcabile pe întregul interval al turaţiilor. Noul model deschide o nouă categorie de modele M de performanţă superioară – „CS”. Unul din elementele inovatoare de design sunt stopurile OLED inovatoare. După modelele speciale M4 GTS şi BMW M4 DTM Champion Editions, acesta este al treilea model de serie din lume care dispune de această tehnologie.

"Ştiu cât de râvnit este BMW M Award în rândul piloţilor MotoGP, iar acesta este motivul pentru care sunt deosebit de mândru că l-am câştigat pentru a cincea oară la rând", a declarat Márquez la ceremonia de decernare de la Valencia. "În fiecare an, BMW M GmbH vine cu ceva special şi sunt foarte încântat că acum pot apela la propriul BMW M4 CS. De altfel, după cinci victorii, motivaţia mea este la fel de ridicată, iar obiectivul meu clar pentru anul viitor este să câştig BMW M Award pentru a şasea oară!"

"BMW Award este de mult timp o componentă constantă şi importantă a MotoGP şi suntem încântaţi să sărbătorim un reper în acest sezon, odată cu decernarea celui de-al 15-lea premiu", a declarat Carmelo Ezpeleta, directorul executiv al Dorna Sports. "Tradiţia lungă a BMW M Award demonstrează şi cât de strâns şi puternic este parteneriatul cu BMW M GmbH. Este fantastic că BMW M GmbH onorează cele mai bune performanţe din calificări cu astfel de automobile exclusiviste de înaltă performanţă, aşa cum este BMW M4 CS în acest an. Seria de victorii a lui Marc Márquez în BMW M Award este foarte spectaculoasă - felicitări pentru o altă performanţă remarcabilă."

"Nu putem decât să ne scoatem pălăriile în faţa lui Marc Márquez: el a fost cel mai rapid pilot în calificările MotoGP cu începere din 2013, ceea ce îl face să fie imbatabil în BMW M Award. Felicitări pentru a cincea victorie consecutivă", a declarat Frank van Meel, preşedintele BMW M GmbH. "Sunt sigur că va experimenta plăcerea de a conduce cu noul BMW M4 CS - aşa cum a făcut şi cu cele patru automobile câştigate în anii precedenţi. Suntem mândri de acest mic reper pe care îl sărbătorim astăzi: cea de-a 15-a decernare a BMW M Award. Este foarte important pentru noi să onorăm performanţele pe care piloţii MotoGP le obţin pe parcursul sezonului şi suntem încântaţi că acest premiu este atât de apreciat de întreaga comunitate MotoGP de mulţi ani".

Ca partener de lungă durată al Dorna Sports, BMW M GmbH a oferit BMW M Award, în acest sezon, pentru 15-a oară. La fel ca sistemul de punctaj din curse, piloţii primesc puncte în fiecare week-end de Grand Prix în funcţie de poziţia lor în calificări. Pilotul cu cele mai multe puncte la sfârşitul sezonului câştigă BMW M Award sub forma unui automobil BMW M exclusiv. Marc Márquez este deţinătorul recordului, cu cinci victorii consecutive. Valentino Rossi şi Casey Stoner au câte trei BMW M Award în palmares. Jorge Lorenzo a obţinut de două ori râvnitul titlu. Sete Gibernau şi Nicky Hayden au câştigat câte o dată.

Informaţii suplimentare despre BMW M GmbH sunt disponibile online la: www.bmw-m.com.

BMW M GmbH BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Prin produsele şi serviciile în domenii de activitate precum automobilele BMW M şi BMW M Performance, BMW Individual, pachetele şi opţiunile M Sport sau BMW Group Driving Experience se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele foarte performante destinate utilizării în traficul cotidian.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi: BMW Group România Alexandru Şeremet Tel.: +40-726-266-224 E-mail: alexandru.seremet@bmwgroup.com

BMW Group Datorită celor patru mărci ale sale - BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 31 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

În 2016, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 2,367 milioane de automobile şi 145.000 motociclete. Profitul brut a fost de aproximativ 9,67 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 94,16 miliarde de euro. La 31 decembrie 2016, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 124.729 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

www.bmwgroup.com; www.bmw.ro Facebook: http://www.facebook.com/BMW.Romania Twitter: http://twitter.com/bmwromania YouTube: http://www.youtube.com/bmwgroupromania Site-uri de presă: www.presa.bmw.rowww.presa.mini.rowww.press.bmwgroup.com

www.press.bmwgroup-sport.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare