Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Studio Drift este partener al BMW pentru premiera mondială a sculpturii "FRANCHISE FREEDOM", realizată din 300 de drone care zboară grupat – proiect special în cadrul Art Basel

Max Hooper Schneider îşi prezintă BMW Art Journey în Collectors Lounge. BMW este partener oficial al Art Basel Miami Beach 2017.

Corporativ
·
Teme culturale
·
Lifestyle
·
Evenimente lifestyle
 

Bucureşti/Miami Beach. Pe parcursul ediţiei din acest an a Art Basel Miami Beach, BMW Group, partener de tradiţie al evenimentului, va prezenta două colaborări culturale majore. Una va fi premiera mondială "FRANCHISE FREEDOM - o sculptură zburătoare a Studio Drift în parteneriat cu BMW", creată de artiştii olandezi Lonneke Gordijn şi Ralph Nauta. După apus, 300 de drone iluminate vor simula un stol de păsări deasupra oceanului şi a plajei. În plus, noua lucrare a câştigătorului BMW Art Journey, Max Hooper Schneider, va fi expusă în BMW Lounge.

 

Noua lucrare a Studio Drift la Art Basel Miami Beach

" FRANCHISE FREEDOM - o sculptură zburătoare a Studio Drift în parteneriat cu BMW" este o lucrare de artă performativă la intersecţia dintre tehnologie, ştiinţă şi artă. Un roi zburător autonom, format din 300 de drone - fiecare echipată cu o sursă de lumină -, va imita fenomenul natural al unui stol de păsări pe 6 decembrie, ora 21.00 (7 decembrie, ora 4.00 - ora României), pe plaja din Miami, deasupra mării, la intersecţia Străzilor 32 şi 33 de pe Collins Avenue, în spatele Hotelului Faena din Miami Beach. Este pentru prima dată când un „stol” de asemenea dimensiuni este prezentat de maşinării care lucrează după algoritmi descentralizaţi. Inspirat de spectacolul graurilor care se strâng în stoluri foarte mari şi care expun tensiunea dintre libertatea individuală şi siguranţa în cifre, Studio Drift pune la îndoială echilibrul delicat dintre grup şi individ. Prima cercetare a Studio Drift privind acest proiect datează din 2007. Pentru a crea "FRANCHISE FREEDOM", Studio Drift a studiat modelele naturale de zbor ale graurilor şi le-a tradus în software special dezvoltat şi încorporat în drone.

 

BMW are o tradiţie de 50 de ani în recunoaşterea şi promovarea talentelor în artă. Compania face ca viziunile artistice să devină realitate şi omagiază libertatea deplină de creaţie a oricărui artist sau a oricărei instituţii cu care colaborează. Când Studio Drift a căutat un dialog cu BMW în ceea ce priveşte proiectul lor ambiţios, compania, ca partener tradiţional al Art Basel, a acceptat provocarea. De peste o jumătate de an au loc discuţii între BMW şi Studio Drift - la fel a fost anterior şi cu artişti precum Jeff Koons, Olafur Eliasson sau Cao Fei.

 

"Am fost impresionaţi de curajul BMW de a se implica aici, deoarece o lucrare de artă de acest fel şi asemenea amploare nu a fost testată vreodată. Ei au crezut în ideea noastră pentru că înţeleg pe deplin cât de complicate şi complexe sunt acele procese inovatoare", spune Lonneke Gordijn, cofondator Studio Drift din Amsterdam.

 

BMW se află în fruntea inovaţiei tehnologice, motiv pentru care "Franchise Freedom - o sculptură zburătoare a Studio Drift în parteneriat cu BMW" este atât de atractivă. Transformarea imposibilului în posibil este ceea ce caută atât compania, cât şi artiştii precum Lonneke Gordijn şi Ralph Nauta. Hildegard Wortmann, vicepreşedinte executiv al mărcii BMW, spune: "Studio Drift şi BMW abordează o simbioză a inovaţiei şi a frumuseţii. Îi felicit pe Lonneke Gordijn şi Ralph Nauta pentru perseverenţa lor de a-şi transforma efortul în realitate. «FRANCHISE FREEDOM» este o minune tehnologică, dar şi o experienţă estetică pe care trebuie să o admirăm."

 

Pentru a sărbători Art Basel Miami Beach 2017, Studio Drift, BMW, Future\Pace şi Faena prezintă în premieră "FRANCHISE FREEDOM". Evenimentul privat şi spectacolul inaugural vor avea loc în seara zilei de miercuri, 6 decembrie, pe plaja Hotelului Faena, cu reprezentaţii suplimentare, dacă vremea va permite, pe parcursul săptămânii, ora şi data vor fi anunţate pe Instagram de Studio Drift @studio.drift şi de BMW pe Facebook #bmwgroupculture. Dronele vor fi vizibile de la mare distanţă.

 

În timp ce Studio Drift prezintă cele mai recente lucrări de artă la intersecţia dintre ştiinţă, artă şi tehnologie, BMW va expune una dintre cele mai recente capodopere: BMW Seria 8 Concept va fi prezentat, la 6 decembrie 2018, pentru ca oaspeţii să-l vadă îndeaproape la Faena Beach Dome. Studiul reprezintă o avanpremieră a viitorului model BMW - BMW Seria 8 Concept înseamnă noi idei de design şi tehnici de construcţie a formelor, reprezentând punctul culminant al performanţei şi exclusivităţii sportive la BMW şi fiind pregătit pentru lansare în 2018 ca parte a celei mai mari ofensive de modele din istoria companiei.

 

BMW Art Journey la Art Basel Miami Beach

Câştigătorul BMW Art Journey, Max Hooper Schneider, îşi va prezenta noua sa lucrare la BMW Lounge de la Art Basel Miami Beach 2017, operă făcută ca răspuns la recenta sa călătorie maritimă pentru a explora recifele de corali din întreaga lume. Călătoria sa cercetează sistemele de recife de corali, de la Atolul Bikini până la "reciful" dezastrului de la Fukushima din Japonia, de la Lacul Baikal din Rusia până la coasta Madagascarului. Este important faptul că fiecare sistem de recife a fost compromis de contactul său cu oamenii şi fiecare dezvăluie un aspect specific al modului în care a avut loc această interacţiune, precum şi modul în care agenţii umani şi non-umani au acţionat în timp pentru a remedia daunele. Împreună, recifele spun o poveste despre moarte şi rezistenţă, corupţie şi renaştere.

 

BMW Art Journey este o colaborare globală între Art Basel şi BMW, creată pentru a recunoaşte şi susţine artiştii în devenire din întreaga lume. Acest premiu unic este deschis artiştilor care expun în secţiunile Discoveries şi Positions din cadrul expoziţiilor Art Basel Hong Kong şi Miami Beach. Două jurii de specialitate, compuse din experţi recunoscuţi pe plan internaţional, se întâlnesc întâi pentru a selecta o listă finală de trei artişti din secţiune, care apoi sunt invitaţi să prezinte propuneri pentru o călătorie menită să le dezvolte suplimentar ideile şi munca artistică. Juriul se reuneşte pentru a alege un câştigător din cele trei propuneri.

 

Printre câştigătorii anteriori ai BMW Art Journey se numără artistul de sunet şi reprezentaţie Samson Young (prezentat de a.m. Space, Hong Kong, la Art Basel Hong Kong în 2015), care reprezintă Hong Kong la Bienala de la Veneţia din 2017, videoartiştii germani Henning Fehr şi Philipp Rühr (prezentaţi de Galerie Max Mayer, Düsseldorf, la Art Basel Miami Beach în 2015), artistul britanic Abigail Reynolds (prezentat de Rokeby, Londra, la Art Basel Hong Kong în 2016), precum şi Max Hooper Schneider (prezentat de High Art, Paris, Art Basel Miami Beach în 2016) şi Astha Butail (reprezentată de GALLERYSKE, Bangalore, la Art Basel Hong Kong în 2017).

 

Următoarea listă de finalişti BMW Art Journey va fi anunţată la 7 decembrie, la ora 17.30 (8 decembrie, ora 0.30 - ora României) în BMW Lounge de la Art Basel Miami Beach 2017.

 

Membrii juriului de specialitate de la Miami Beach sunt:

Massimiliano Gioni, director artistic al New Museum (New York);

Gabi Ngcobo, custode al Bienalei de la Berlin pentru Artă Contemporană (Berlin);

Victoria Noorthoorn, director al Muzeului de Artă Modernă (Buenos Aires);

Philip Tinari, director al Centrului Ullens pentru Artă Contemporană (Beijing);

Susanne Pfeffer, director al Muzeului Fridericianium (Kassel).

 

BMW a susţinut Art Basel Miami Beach în calitate de partener pe termen lung şi oferă din nou serviciul VIP Shuttle. De asemenea, BMW este partener global al expoziţiilor internaţionale Art Basel şi Hong Kong.

 

Pentru mai multe informaţii despre artişti şi proiecte, vizitaţi: http://bmw-art-journey.com.

 

Despre Studio Drift

Cu sediul în Amsterdam, Studio Drift a fost înfiinţat în 2006 de către Lonneke Gordijn (născută în 1980, la Alkmaar, Olanda) şi Ralph Nauta (născut în 1978, la Swindon, Marea Britanie), care au participat împreună la Academia de Design din Eindhoven. Studio Drift explorează relaţia dintre natură, tehnologie şi omenire în sculpturi interactive şi instalaţii specifice locaţiei. Studio Drift se inspiră din natură atât în mod oficial, cât şi filosofic, în timp ce procesul de creaţie este alimentat de tehnologii şi metode inovatoare. Lucrările inovatoare ale celor doi prind viaţă prin colaborări în curs de desfăşurare cu oameni de ştiinţă, departamente universitare, facilităţi de cercetare, programatori şi ingineri de computere. Practica lor este o dovadă a polenizării în ambele sensuri între evoluţia tehnică şi frumuseţea estetică, pătrunsă de conştientizarea potenţialului viitor.

 

Despre Future\Pace

Studio Drift este reprezentat de Galeria Pace, luând parte în programul Future\Pace al galeriei. Fondat de Mollie Dent-Brocklehurst (Galeria Pace) şi Mark Davy (fondator al Futurecity), Future\Pace oferă o abordare de pionierat în punerea în practică a artei "în domeniul public". Parteneriatul se bazează pe istoria vastă şi importantă a Pace şi Futurecity, unind resursele globale vaste ale Pace cu abordarea inovatoare a Futurecity pentru dezvoltarea la scară largă a comenzilor pentru artişti în spaţiul public. Future\Pace dezvoltă parteneriate şi oportunităţi cu un grup internaţional de artişti printre care Studio Drift, Kohei Nawa, Carsten Nicolai, Random International, Michal Rovner, Studio Swine, teamLab şi Leo Villareal, punând accentul pe arta care transformă convenţiile de sculptură publică prin atingerea sferei digitale.

 

Despre Max Hooper Schneider

Max Hooper Schneider (născut în 1982, la Los Angeles) a absolvit Universitatea Harvard în 2011 cu o diplomă în arhitectură peisajului. Prezentarea tehnologiilor materiale şi a sistemelor biologice din acest domeniu continuă să-i insufle practica artistică. Opera lui Hooper Schneider dezvoltă şi explorează estetica succesiunii prin crearea de lumi care materializează şi dramatizează natura în diferite moduri, cu natura concepută ca un proces de schimbare neîncetată şi modulare morfogenă. Lucrarea rezultată elimină diferenţa dintre natural şi artificial, provoacă sistemele clasice de clasificare şi sugerează o viziune asupra lumii care încearcă să disloce oamenii de la poziţia lor asumată de centralitate şi superioritate în calitate de cunoscători şi actori în lume. Hooper Schneider locuieşte şi lucrează la Los Angeles.

 

Despre Art Basel

Fondat în 1970 de galerişti din Basel, Art Basel găzduieşte cele mai importante expoziţii mondiale pentru lucrări de artă modernă şi contemporană, situate în Basel, Miami Beach şi Hong Kong. Definit de oraşul şi regiunea care îl găzduieşte, fiecare eveniment este unic, lucru reflectat prin galeriile participate, lucrările de artă prezentate şi conţinutul programelor paralele, produs în colaborare cu instituţiile locale pentru fiecare ediţie. Angajamentul Art Basel a fost extins dincolo de expoziţiile de artă printr-o serie de iniţiative noi. În 2014, Art Basel a lansat propria Iniţiativă de Crowdfunding, în colaborare cu Kickstarter. Această iniţiativă prezinte proiecte de artă alese de un juriu către potenţiali binefăcători, între care se numără audienţa vibrantă a Art Basel şi comunitatea Kickstarter. Iniţiativa a catalizat sprijinului atât de necesar pentru proiecte de artă non-comerciale remarcabile din lume şi a contribuit la strângerea a peste două milioane de dolari pentru proiectele creative de pe mapamond. Pentru Art Basel Cities, lansat în 2016, Art Basel colaborează cu anumite oraşe partenere pentru a dezvolta programe vibrante şi generatoare de conţinut specifice fiecărui oraş în parte. Prin conectarea lor la universul global al artei prin competenţa şi reţeaua Art Basel, Art Basel Cities îşi susţine oraşele partenere în dezvoltarea peisajului cultural unic al acestora. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi artbasel.com.

 

Despre angajamentul cultural BMW Group

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

 

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie cu cele mai importante festivaluri de muzică clasică din România: Festivalul George Enescu şi Festivalul de muzică de cameră SoNoRo. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

 

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview.

Facebook: https://www.facebook.com/BMW-Group-Culture-925330854231870

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare