Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Expoziţia BMW Tate Live 2018: Ten Days Six Nights

Retrospectivă Joan Jonas în spaţiul Tanks de la Tate Modern. Proiectul, la a doua ediţie, dezvoltă colaborarea BMW şi Tate în căutarea a noi modalităţi de expresie a artei moderne.

Corporativ
·
Teme culturale
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~103,18 KB)
  
Photos(5x, ~7,75 MB)

Bucureşti/Londra. Tate Modern va organiza cea de-a doua expoziţie anuală BMW Tate Live în martie 2018 în spaţiul subteran al Tate – „Tanks”. Joan Jonas, un pionier al performance art, va fi punctul principal al proiectului care coincide cu o retrospectivă iimportantă a activităţii sale în galeriile Tate. Programată a se desfăşura pe parcursul a 10 zile şi şase nopţi, expoziţia BMW Tate Live 2018 va include reprezentanţiile şi instalaţiile lui Jonas, incluzând lucrări de pionierat care nu au fost făcute publice timp de 40 de ani. Activitatea ei va fi prezentată în dialog cu o selecţie intergeneraţională de artişti - printre care Jason Moran, Mark Leckey, Sylvia Palacios Whitman şi Jumana Emil Abboud -, ceea ce demonstrează moştenirea de durată şi impactul puternic pe care le-a avut asupra artiştilor contemporani.

Graeme Grieve, directorul executiv al BMW Group din Marea Britanie şi Irlanda, a declarat: "BMW este mândru de lunga sa relaţie cu Tate Modern şi în special cu evoluţia BMW Tate Live, lansată anul trecut într-un nou format bine primit. Este deosebit de interesant faptul că Joan Jonas se va afla în centrul atenţiei, printre o serie de perfromance artists de ultimă oră la evenimentul din luna martie, care au fost prezentaţi într-unul din evenimentele noastre BMW Tate Live Performance Room din 2013. Aşteptăm cu nerăbdare ca anul viitor să ne unim din nou forţele cu Tate - sunt sigur că va fi un alt eveniment memorabil".

De-a lungul celor 10 zile ale expoziţiei, vizitatorii vor fi invitaţi să exploreze o serie de instalaţii în Tanks. Acestea vor include "Reanimation", instalaţie renumită a lui Joan Jonas, un mediu spontan realizat din filmările proiectate ale peisajelor arctice şi lumina reflectată prin zeci de cristale suspendate. De asemenea, vor apărea două lucrări sculpturale timpurii ale lui Jonas: "Cones/May Windows (After Mirage)" din 1976 şi "Stage Set" din 1977. Interesul lui Jonas pentru mituri şi mister va fi reluat într-o nouă reprezentaţie în foaierul Tanks, semnată de Jumana Emil Abboud, care foloseşte folclorul şi basmele palestiniene.

Programul de şase nopţi se va deschide cu Jonas, care va interpreta live alături de tradiţionalul său colaborator, celebrul pianist şi compozitor de jazz Jason Moran. Cea de-a treia şi a patra noapte vor fi dedicate celor trei spectacole seminale dintr-o perioadă de formare din cariera lui Jonas: "Mirror Check", "Mirror Piece II" şi "Mirage". Ultimul week-end se va concentra pe artista chiliano-americană Sylvia Palacios Whitman, o colegă a lui Jonas, care a devenit cunoscută tot la New York în anii '70. Ea va interpreta în premieră în Marea Britanie şi va debuta o nouă colaborare cu Christopher Rauschenberg, fiul legendarului artist experimental Robert Rauschenberg. Ultima seară va cuprinde şi o performanţă participativă a câştigătorului premiului Turner, Mark Leckey.

În plus faţă de programul serii cu bilete, vor fi şi reprezentanţii zilnice gratuite ale "Mirror Piece II" a lui Jonas şi, la reflux, expoziţia se va extinde pe malurile Tamisei pentru o versiune reconfigurată a reprezentaţiei "Delay Delay" a lui Jonas, un ritual în aer liber care se va juca zilnic pe Bankside.

Expoziţia urmăreşte succesul expoziţiei inaugurale BMW Tate Live din acest an, care a avut zeci de mii de vizitatori în primăvara anului 2017. Parte a programului actual de reprezentaţii al Tate Modern, în parteneriat cu BMW, prima ediţie Ten Days Six Nights a deschis noi orizonturi pentru formatul expoziţional, cu un program în continuă schimbare de instalaţii şi reprezentaţii live. Primele spaţii muzeale din lume dedicate reprezentaţiilor, filmului şi instalaţiilor, găzduite de Tanks şi de noua terasă au inclus o sculptură de ceaţă de Fujiko Nakaya, un mediu plin de plante pentru dans şi dezbatere de Isabel Lewis şi o serie de spectacole şi proiecţii unice.

Expoziţia BMW Tate Live 2018: Ten Days SixNoghts îi are drept custozi pe Catherine Wood (custode executiv de Artă Internaţională, Reprezentaţii), Andrea Lissoni (custode executiv al Artei Internaţionale, Film) şi Isabella Maidment (custode asistent de Reprezentaţii).

Despre BMW Tate Live
BMW Tate Live este un parteneriat internaţional major între BMW şi Tate, care îşi propune să aducă în prim-plan rolul central al experimentării live în istoria artei şi în rândul artiştilor care lucrează în prezent. Programul a prezentat până acum peste 50 de artişti, incluzând atât figurile emergente, cât şi cele mai cunoscute din întreaga lume. A început în 2012 cu primul program de reprezentaţii din lume creat pentru difuzarea online live şi a evoluat într-o serie continuă de spectacole la Tate Modern. Pe măsură ce spectacolul a jucat un rol din ce în ce mai important în viziunea Tate Modern pentru viitorul muzeului, prima expoziţie anuală BMW Tate Live a fost deschisă la Tanks în 2017. Pentru informaţii suplimentare, vă rugă accesaţi tate.org.uk/bmwtatelive.

Despre angajamentul cultural BMW Group
De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie cu cele mai importante festivaluri de muzică clasică din România: Festivalul George Enescu şi Festivalul de muzică de cameră SoNoRo. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview

Facebook: https://www.facebook.com/BMW-Group-Culture-925330854231870

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare