Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

António Félix da Costa în puncte pentru MS&AD Andretti la debutul noului sezon Formula E în Hong Kong

Al patrulea sezon din Campionatul FIA Formula E a început cu suişuri şi coborâşuri pentru echipa MS&AD Andretti. António Félix da Costa (Portugalia) a încheiat în puncte, pe locul al şaselea, cursa de sâmbătă desfăşurată pe "Hong Kong Central Harbourfront Circuit".

BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,71 KB)
  
Photos(3x, ~5,6 MB)

Bucureşti/München. Al patrulea sezon din Campionatul FIA Formula E a început cu suişuri şi coborâşuri pentru echipa MS&AD Andretti. António Félix da Costa (Portugalia) a încheiat în puncte, pe locul al şaselea, cursa de sâmbătă desfăşurată pe "Hong Kong Central Harbourfront Circuit". În cea mai mare parte a cursei a doua, de duminică, el a părut că va obţine o clasare pe podium, după care o întârziere a demarajului la pit stop l-a coborât în pluton. În cele din urmă, el a încheiat pe locul al 12-lea. Kamui Kobayashi (Japonia) a câştigat votul fanilor, FanBoost, pentru ambele curse de la debutul său în Formula E, încheind pe poziţiile a 15-a şi a 18-a.

Cursa de sâmbătă
Félix da Costa a început sezonul al patrulea cu o evoluţie bună şi a încheiat pe locul al şaselea, astfel că a acumulat primele opt puncte din această stagiune pentru echipa MS&AD Andretti Formula E. El a luat startul de pe poziţia a opta şi s-a ferit de probleme în primul tur, unul plin de evenimente. Mai multe maşini din urma lui au fost implicate într-o coliziune, ceea ce a cauzat suspendarea cursei. După restartul în spatele Qualcomm BMW i8 Safety Car, Félix da Costa a urmărit conservarea energiei în prima jumătate a cursei. Prin urmare, el a fost unul dintre ultimii piloţi intraţi la pit stop, astfel că a fost lider al cursei la acel moment. În a doua jumătate a întrecerii, Félix da Costa a stat alături de plutonul fruntaş şi a putut să câştige un loc. În final, el a trecut linia de sosire pe locul al şaptelea, dar a fost promovat o poziţie ca urmare a penalizării lui Maro Engel (Germania). Kobayashi a încheiat prima lui cursă în Formula E pe locul al 15-lea. Victoria i-a revenit lui Sam Bird (Marea Britanie).

Cursa de duminică
O problemă cu luminile de start a făcut ca cea de-a doua cursă a week-endului să înceapă în spatele Qualcomm BMW i8 Safety Car. Félix da Costa a beneficiat de o răsucire a liderului Felix Rosenqvist (Suedia) şi a urcat de pe locul al şaselea, ocupat pe grilă, pe al cincilea. Câteva tururi mai târziu, el a reuşit o manevră de depăşire remarcabilă pentru a trece de Alex Lynn (Marea Britanoe), astfel că a ajuns pe poziţia a patra. Când pilotul oficial BMW a intrat la standuri, el se afla pe locul al patrulea, în urma lui Mitch Evans (Noua Zeelandă), şi viza o clasare pe podium. Totuşi, întârzierea cu care a demarat cea de-a doua maşină l-a costat timp pe Félix da Costa, ceea ce a făcut ca el să iasă din zona punctelor. El a încheiat cursa pe poziţia a 12-a. Kobayashi, care a beneficiat de FanBoost ca şi în cursa inaugurală, a trecut linia de sosire pe locul al 18-lea. Victoria i-a revenit lui Felix Rosenqvist (Suedia), după ce învingătorul iniţial, Daniel Abt (Germania), a fost descalificat ca urmare a monopostului neconform cu regulamentul FIA Formula E. Astfel, da Costa şi Kobayashi urcă un loc în clasament, pe poziţiile a 11-a, respectiv a 17-a.

Reacţii

António Félix da Costa, MS&AD Andretti Formula E: Sunt mulţumit că am câştigat puncte în startul sezonului. A fost un început bun sâmbătă. Am avut o problemă cu conexiunea radio, iar pit stopul a fost departe de a fi perfect. Putea obţine mai mult decât locul al şaselea. Duminică a fost un final dezamăgitor al uni curse care se anunţa foarte, foarte promiţătoare. Am avut calificări bune, aşa că am luat startul de pe locul al şaselea. Am reuşit să conservăm energia foarte - am parcurs un tur mai mult decât oricine altcineva. Urma să avem un al doilea stint axat pe ofensivă, după care a urmat pit stopul. Am pierdut 20 de secunde şi am încheiat cursa la 28 de secunde (n.a. ulterior, 23,3 secunde) de lider. Am fi fost foarte aproape. Cred că cel puţin locul al doilea ar fi fost realizabil, aşa că sunt dezamăgit pentru clasarea pe poziţia a 12-a. Vom vedea ce s-a întâmplat şi ne pregătim pentru Marrakesh.

Kamui Kobayashi, MS&AD Andretti Formula E: Mi-a plăcut foarte mult prima mea experienţă în Formula E. Fără îndoială, nu am obţinut maximum posibil de la monopost în aceste două curse, dar am fost mulţumit să termin manşele la debutul meu. Le mulţumesc tuturor fanilor ale căror voturi mi-au permis să utilizez FanBoost în ambele curse.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare