Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Premiera mondială a „FRANCHISE FREEDOM" a invadat cerul de pe ţărmul oceanului din Miami Beach cu 300 de drone zburătoare

Studio Drift, în parteneriat cu BMW, a creat o sculptură zburătoare ce a iluminat cerul la Art Basel Miami Beach.

Corporativ
·
Teme culturale
·
Comunicare de design, concept cars
 

Bucureşti/Miami Beach. În seara zilei de 6 decembrie, la South Beach, Studio Drift din Amsterdam, Lonneke Gordijn şi Ralph Nauta au prezentat cea mai recentă lucrare a lor, "FRANCHISE FREEDOM - o sculptură zburătoare a Studio Drift în parteneriat cu BMW", în faţa unei audienţe de sute de oaspeţi fascinaţi şi spectatori uimiţi. Cu ocazia Art Basel Miami Beach, 300 de drone luminoase s-au mişcat pe cer deasupra oceanului, imitând un stol de păsări şi creând o opera de artă performativă la interfaţa dintre tehnologie, ştiinţă şi artă.

 

"Totul poate fi simulat în animaţie şi în realitatea virtuală, dar credem că există o importanţă în crearea de experienţe reale pe care le puteţi simţi şi le puteţi vedea cu ochii dumneavoastră în lumea reală, nu numai printr-un ecran", spune Lonneke Gordijn, cofondatorul Studio Drift din Amsterdam, despre modul de gândire şi abordarea Studio Drift.

 

"A fost o plăcere unică în viaţă să vezi aşa ceva", spune Hildegard Wortmann, vicepreşedinte executiv al mărcii BMW. "Edmund Burke a fost cel care - la mijlocul secolului XVIII, în cadrul tratatului său binecunoscut despre sublim - a scris despre frumuseţe ca mişcare. Acesta este motivul pentru care Studio Drift şi Bayerische Motoren Werke sunt atât de ataşate ideii. «FRANCHISE FREEDOM» este o minune tehnologică şi o experienţă estetică uluitoare."

 

Pentru a sărbători Art Basel Miami Beach 2017, Studio Drift, BMW, Future\Pace, precum şi Faena au prezentat în premieră "FRANCHISE FREEDOM". Prin imitarea fenomenului natural al unui stol de păsări, este prima dată când această mişcare orchestrată este prezentată de maşini care lucrează cu algoritmi descentralizaţi la scară foarte largă. Dacă vremea permite, reprezentaţii suplimentare sunt planificate noaptea, la ora 20.00, de joi până duminică, în perioada 7-10 decembrie. Dronele evoluează pe plajă, deasupra mării, între străzile 32 şi 33 de pe Bulevardul Collins, în spatele Hotelului Faena din Miami Beach. Acestea sunt vizibile de la distanţă mare - calendarul detaliat va fi afişat pe Instagram de Studio Drift @studio.drift, Pace Gallery @pacegallery şi de BMW pe Instagram @bmwgroupculture şi Facebook #bmwgroupculture.

 

Studio Drift pune sub semnul întrebării echilibrul delicat dintre grup şi individ. Sacrificiul făcut de individul supus grupului cedează iluziei libertăţii, creând un ciclu fără sfârşit. Pentru a crea "FRANCHISE FREEDOM", Studio Drift a studiat modelele naturale de zbor ale graurilor şi le-a transpus în software special dezvoltat şi încorporat în drone. Tehnologia lor se bazează pe cercetarea universitară în curs de desfăşurare privind comportamentul de grup, deoarece principiile autoorganizării au devenit din ce în ce mai relevante în lumea noastră în schimbare.

 

BMW are o experienţă de 50 de ani pe plan mondial în recunoaşterea şi susţinerea talentului în artă. Compania realizează viziuni artistice şi acordă deplină libertate creativă oricărui artist sau instituţii cu care colaborează. Când Studio Drift a căutat un dialog cu BMW în ceea ce priveşte proiectul lor ambiţios, compania, ca partener pe termen lung al Art Basel, nu a putut refuza această provocare. Pentru o perioadă de peste o jumătate de an, au avut loc discuţii între BMW şi Studio Drift - la fel cum, anterior, a fost în cazul artiştilor precum Jeff Koons, Olafur Eliasson şi Cao Fei.

 

Colaborarea completă este documentată de patru filme, care urmează să fie lansate până la sfârşitul anului 2017. Primul, un portret al Studio Drift şi înregistrarea "FRANCHISE FREEDOM - o sculptură zburătoare a Studio Drift în parteneriat cu BMW", poate fi văzut la: www.bmw.com şi www.press.bmwgroup.com.

 

În timp ce Studio Drift şi-a prezentat cea mai recentă lucrare de artă la interfaţa dintre ştiinţă, artă şi tehnologie, Bayerische Motoren Werke a expus una dintre cele mai recente capodopere ale sale: BMW Concept Seria 8 a fost expus, pentru a fi admirat de către oaspeţi, la Faena Beach Dome în data de 6 decembrie 2017. Conceptul reprezintă o avanpremieră a viitorului model BMW - BMW Concept Seria 8 reprezintă noi idei de design şi tehnici de construcţie a formelor, reprezentând punctul culminant al performanţei sportive şi exclusivităţii la BMW, şi urmează să fie lansat în 2018, ca parte din cea mai ambiţioasă ofensivă de modele din istoria companiei.

 

Despre Studio Drift

Cu sediul în Amsterdam, Studio Drift a fost înfiinţat în 2006 de către Lonneke Gordijn (născută în 1980, la Alkmaar, Olanda) şi Ralph Nauta (născut în 1978, la Swindon, Marea Britanie), care au participat împreună la Academia de Design din Eindhoven. Studio Drift explorează relaţia dintre natură, tehnologie şi omenire în sculpturi interactive şi instalaţii specifice locaţiei. Studio Drift se inspiră din natură atât în mod oficial, cât şi filosofic, în timp ce procesul de creaţie este alimentat de tehnologii şi metode inovatoare. Lucrările inovatoare ale celor doi prind viaţă prin colaborări în curs de desfăşurare cu oameni de ştiinţă, departamente universitare, facilităţi de cercetare, programatori şi ingineri de computere. Practica lor este o dovadă a polenizării în ambele sensuri între evoluţia tehnică şi frumuseţea estetică, pătrunsă de conştientizarea potenţialului viitor.

 

Despre Future\Pace

Studio Drift este reprezentat de Galeria Pace, luând parte în programul Future\Pace al galeriei. Fondat de Mollie Dent-Brocklehurst (Galeria Pace) şi Mark Davy (fondator al Futurecity), Future\Pace oferă o abordare de pionierat în punerea în practică a artei "în domeniul public". Parteneriatul se bazează pe istoria vastă şi importantă a Pace şi Futurecity, unind resursele globale vaste ale Pace cu abordarea inovatoare a Futurecity pentru dezvoltarea la scară largă a comenzilor pentru artişti în spaţiul public. Future\Pace dezvoltă parteneriate şi oportunităţi cu un grup internaţional de artişti printre care Studio Drift, Kohei Nawa, Carsten Nicolai, Random International, Michal Rovner, Studio Swine, teamLab şi Leo Villareal, punând accentul pe arta care transformă convenţiile de sculptură publică prin atingerea sferei digitale.

 

Despre angajamentul cultural BMW Group

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

 

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie cu cele mai importante festivaluri de muzică clasică din România: Festivalul George Enescu şi Festivalul de muzică de cameră SoNoRo. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

 

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview

Facebook: https://www.facebook.com/BMW-Group-Culture-925330854231870

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru toamna 2017
Tue Nov 07 10:10:00 CET 2017
G31
Touring
Măsuri de actualizare a modelelor MINI în vara 2017.
Wed Jul 26 07:31:00 CEST 2017
MINI Countryman
Măsuri de actualizare a modelelor BMW pentru vara 2017
Wed Jul 26 07:30:00 CEST 2017
F45
Seria 5
BMW 530e iPerformance
Thu Apr 27 10:30:00 CEST 2017
F10h LCI
Seria 5
Preţuri Noul BMW Seria 5 Touring
Thu Apr 13 08:53:00 CEST 2017
G31
Touring
Show all

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare