Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Welt Jazz Award 2018.

BMW Welt Jazz Award deschide seria de proiecte culturale BMW Group în acest an cu o serie de concerte la BMW Welt. A 10-a aniversare sub sloganul "Jazz moves".

Corporativ
·
Teme culturale
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~334 KB)
  
Photos(7x, ~30,6 MB)

Bucureşti/München. BMW Group are o istorie de peste jumătate de secol de activități culturale de anvergură. În ultimii deceniu, BMW Welt Jazz Award deschide seria de evenimente ale anului cu o serie de concerte în cadrul BMW Welt. A 10-a aniversare a proiectului oferă un total de şase matinee duminicale gratuite între februarie şi aprilie 2018. Tema acestei ediţii va fi "Jazz moves" şi va fi interpretată de ansambluri internaţionale renumite în clădire Double Cone a BMW Welt. Muzicienii prezenţi provin din diferite ţări, printre care Finlanda, Norvegia, Austria, Elveţia şi Germania. Concertul final al BMW Welt Jazz Award şi competiţia pentru premiul în valoare totală de 15.000 de euro vor avea loc la 9 iunie 2018, în auditoriul BMW Welt.

 

Începând cu primele sale zile de ragtime, boogie-woogie şi New Orleans dixie până la punctul culminant al popularităţii sale, epoca swing, jazzul a fost însemnat şi făcut în primul rând pentru a inspira dansatorii. Astăzi, într-un moment în care genul cuprinde o gamă largă de stiluri, mulţi muzicieni de jazz se dedică încă o dată muzicii care îi inspiră pe oameni să se mişte - aşa cum se va vedea în viitoarele spectacole live, în care muzicienii vor continua tradiţia sau vor dezvolta muzică de dans nouă ca parte a genului, creând în acelaşi timp combinaţii ritmice complet noi.

 

După al şaselea şi cel din urmă matineu, juriul de specialitate va nominaliza două dintre trupele participante pentru a cânta în concertul final din auditoriul BMW Welt, unde va fi ales câştigătorul. Pe lângă un premiu de 10.000 de euro, ansamblul câştigător va primi un trofeu creat special de BMW Design; locul al doilea va primi 5.000 de euro. Ansamblul cu cea mai bună medie combinată a tuturor concertelor va primi Premiul Publicului, care include o reprezentaţie în staţiunea Schloss Elmau.

 

Maximilian Schöberl, director de comunicare al BMW Group, a declarat: "Jazzul este constant în flux - la fel ca BMW AG. Suntem încântaţi să sărbătorim a 10-a aniversare a acestei competiţii imparţiale, cunoscută şi populară mult dincolo de graniţele Germaniei, cu o temă atât de puternică. «Jazz moves» se va transforma în şase matinee interesante petrecute în atmosfera unică a clădirii Double Cone a BMW Welt. În plus, aşteptăm cu nerăbdare concertul final - nici unul nu ar fi posibil fără partenerii noştri pe termen lung, cărora le mulţumim."

 

"A 10-a aniversare a BMW Welt Jazz Award oferă o mare oportunitate de a ne exprima recunoştinţa faţă de BMW AG pentru angajamentul lor cultural continuu şi pentru că a fost un partener de încredere şi susţinător al oraşului München de mai multe decenii. În centrul tuturor eforturilor culturale ale BMW sunt evenimente cu un recurs internaţional care sunt în egală măsură accesibile tuturor sufletelor curioase ale oraşului nostru", a adăugat Dieter Reiter, primarul capitalei landului, München.

 

Anul acesta va avea loc şi cea de-a treia ediţie a BMW Welt Young Artist Jazz Award, acordat împreună cu municipalitatea München. Pe lângă premiul în bani, câştigătorul va avea ocazia de a concerta la Jazzclub Unterfahrt, dar va beneficia şi de o apariţie la festivalul Leipziger Jazztage. Tinerii muzicieni şi ansambluri care au jazzul în repertoriu şi provin din München sau zonele înconjurătoare sunt eligibili pentru concurs. Aşa cum anterior a fost cazul lui Josef Reßle şi Roman Sladek, membrii juriului BMW Welt Jazz Award vor decide câștigătorul.

 

Programul BMW Welt Jazz Award 2018

 

Matinee: între orele 11.00 şi 13.30, în clădirea Double Cone a BMW Welt:

18 februarie 2018        LBT

25 februarie 2018        Jukka Eskola Soul Trio

18 martie 2018            PUERTA SUR – Tangomoods. Arroyo/Schläppi/Engler

25 martie 2018            Andi Kissenbeck’s CLUB BOOGALOO

8 aprilie 2018               Beady Belle

22 aprilie 2018             BartolomeyBittmann progressive strings Vienna

 

Intrarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Accesul se face de la ora 10.30 în funcție de numărul de locuri disponibile în sală.

 

 

Marea finală la auditoriul BMW Welt, de la ora 19.00

9 iunie 2017                 Concertul final, cu cei doi finalişti desemnaţi

 

Biletele pentru marea finală din data de 9 iunie 2018 vor fi disponibile cu începere din 18 februarie 2018, la BMW Welt şi München Ticket.

 

Ca şi în anii anterior, programul va fi găzduit de Beate Sampson, specialist în jazz şi editor al postului de radio german BR-KLASSIK.

 

Juriul

Grupul de specialişti reputaţi, condus de Oliver Hochkeppel (jurnalist de muzică şi afaceri culturale la cotidianul german Süddeutsche Zeitung), este compus din:

Roland Spiegel, editor de muzică, specializat în jazz, la Bayerischer Rundfunk (radioul public din Bavaria) BR-KLASSIK;

Andreas Kolb, redactor-şef al revistelor JazzZeitung şi neue musikzeitung;

Heike Lies, muzicolog, divizia de muzică şi teatru muzical a Departamentului de Afaceri Culturale al oraşului München;

Christiane Böhnke-Geisse, director artistic al festivalului internaţional de jazz "Bingen swingt".

 

Artişti şi ansambluri

 

18 februarie 2018: LBT

Împreună cu basistul Maximilian Hirning şi bateristul Sebastian Wolfgruber, pianistul Leo Betzl interpretează în mod regulat sub titulatura de grup ritmic LBT. De asemenea, muzicienii se reunesc şi în cadrul Vincent Eberle Quintett, precum şi Jazzrausch Bigband, care recent a primit invitaţia unei reprezentaţii la Lincoln Center din New York. În cei trei ani de la înfiinţare - la acel moment, membrii ansamblului încă studiau la Universitatea de Muzică şi Teatru -, LBT a produs muzică ce surprinde audienţa prin dramă şi emoţie. Trioului îi place să experimenteze şi, ca atare, a câştigat diverse premii, printre care Premiul Steinway pentru Tinere Talente, Premiul Kurt Maas şi Premiul Hansjörg Henzler Jazz. Cu noul lor program care oferă o combinaţie de tehno şi jazz, cei trei tineri muzicieni se potrivesc perfect temei "Jazz moves" a BMW Welt Jazz Award 2018.

 

25 februarie 2018: Jukka Eskola Soul Trio

În timp ce Norvegia şi Suedia s-au aflat timp de mai mulţi ani în fruntea revoluţiei jazzului european, Finlanda a intrat în scenă abia acum câţiva ani. Trompetistul Jukka Eskola ar trebui să fie menţionat alături de giganţi precum pianistul Iiro Rantala, saxofonistul Timo Lassy şi trompetistul Verneri Pohjola. De-a lungul ultimilor zece ani, şi-a demonstrat versatilitatea prin alăturarea la ansambluri renumite care interpretau diferite tipuri de muzică, printre care dancefloor cu Five Comers Quintet, jazz expresionist cu big bandul lui Mikko Innanen şi parodii distractive de jazz cu Jimi Tenor. Împreună cu organistul Mikko Heleva şi bateristul Teppo Mäkynen, Solo Trio al lui Eskola aduce o nouă lumină în esenţa jazzului. Urmând propriile reguli şi folosind o abordare plină de umor, trioul va interpreta soul jazz în mişcare aşa cum se auzea în anii '60-'70, care a fost popularizat pentru prima oară de nume legendare precum Blue Note şi Prestige la structura Double Cone a BMW Welt.

 

18 martie 2018: PUERTA SUR - Tangomoods. Arroyo/Schläppi/Engler

Începând cu anii '50, ritmurile latino-americane, care aproape întotdeauna corespund mişcărilor de dans, au fost una dintre cele mai importante influenţe ale muzicii jazz. În ultimii ani, tangoul s-a dovedit a fi una dintre cele mai influente redescoperiri pentru o multitudine de noi combinaţii muzicale. Trioul Puerta Sur din Zürich - cu basistul Daniel Schläppi, violonistul Andreas Engler şi cântăreaţa argentiniană Marcela Arroyo - utilizează acest dans celebru ca inspiraţie pentru muzica lor mondială. Cei trei combină rădăcinile europene cum ar fi cele din vocea lui Arroyo, şcolită în sunetele tradiţionale portugheze Fado şi Engler, şi adaugă improvizaţiile instrumentale fascinante şi aranjamentele New Tango de Schläppi pentru a crea un sunet cu adevărat unic. Înţeles, redus la esenţă şi plin de suspans, acest concept muzical va încânta din nou publicul de la BMW Welt cu cel de-al treilea program de colaborare "Tangomoods".

 

 

25 martie 2018: Andi Kissenbeck’s CLUB BOOGALOO

Născut în Bonn şi predând la Conservatorul din München, pianistul Andreas Kissenbeck este unul dintre principalii interpreţi la orgă Hammond din Europa. Cu doctoratul în teoria muzicii şi o teză de doctorat despre "Rare Grooves" din anii '60, el este unul dintre cei mai bine reflectaţi reprezentanţi ai valului retro din prezent. Trupa lui Kissenbeck - Andi Kissenbeck's CLUB BOOGALOO - a înregistrat trei albume până în prezent şi are o nouă perspectivă asupra tradiţiei muzicale de Harlem spaniol, o versiune de hard bop cu influenţe latine. Este acompaniat de chitaristul şi cântăreţul Thorsten Goods, de toboşarul Tobias Backhaus şi de saxofonistul Karel Ruzicka. Audienţa de la structura Double Cone a BMW Welt va experimenta programul multifaţetat al trupei, cu explorările sale în muzica funk a lui Jimmy Smith, after-beats torenţiale ale lui Joey DeFrancesco şi, bineînţeles, "Boogaloo" aşa cum a fost interpretat de Lee Morgan.

 

8 aprilie 2018: Beady Belle

Concept bandul norvegian Beady Belle al cântăreţei Beate S. Lech şi al basistului Marius Reksjø a fost fondat în 1999, la sediul plin de talent al clăparului şi directorului casei Bugge Wesseltoft. De atunci, formaţia a fost în fruntea NuJazz, care combină elemente de muzică folk, soul, funk şi electronică pentru a crea sunete moderne pentru cluburi. Cele şapte albume de succes ale trupei, care au inclus şi invitaţi precum Jamie Cullum şi India.Arie, sunt o dovadă a potenţialului creativ şi al progresului continuu ale bandului. Programul său pentru trio, On My Own, este o lucrare intimă centrată în jurul vocii puternice a lui Lech şi a abilităţii sale uimitoare de a modula. La ediţia aceasta a BMW Welt Jazz Award, Beady Belle va încânta audienţa cu un sextet înfiinţat pentru a interpreta şi aranjamente vocale. Lech şi Reksjø vor fi acompaniaţi de clăparul David Wallumrød, bateristul Bjørn Sæther şi back vocals Anja Martine Mørk şi Sofie Tollefsbøl.

 

22 aprilie 2018: BartolomeyBittmann progressive strings Vienna

Cu fuziunea lor rock puternică, aceşti doi tineri muzicieni - violoncelistul Matthias Bartolomey şi violonistul Klemens Bittmann - vor demonstra cum combină şi dezvoltă muzica de coarde tradiţională austriacă şi improvizaţia jazz. Originar din oraşul austriac Graz, Bittmann a studiat vioara clasică, precum şi vioara de jazz cu Didier Lockwood şi a devenit renumit ca minte creatoare dispusă să depăşească frontierele ca fondator al ansamblurilor Beefólk und Folksmilch. Născut în Viena, Bartolomey - cunoscut în general pentru opera sa clasică, inclusiv ca violoncelist solo al Concentus Musicus - este şi un admirator feroce al lui John McLaughlin şi al orchestrei Mahavishnu şi, pentru el, această colaborare "este o eliberare a energiei acumulate pe o perioadă lungă de timp “. La BMW Welt, duoul BartolomeyBittmann îşi va prezenta calităţile remarcabile şi progresive ca interpreţi de coarde, ceea ce a făcut ca dirijorul austriac Nikolaus Harnoncourt să declare: "Este incredibil de bine interpretat şi nu se poate face mai bine!"

 

Această ediţie a premiului BMW Welt Jazz va beneficia din nou de sprijinul generos al organizaţiilor BR-KLASSIK, nmz, nmz-online şi JazzZeitung.de, al staţiunii Schloss Elmau şi al departamentului de afaceri culturale din oraşul München.

This edition of the BMW Welt Jazz Award will once again enjoy the generous support of BR-KLASSIK, nmz, nmz-online and JazzZeitung.de, resort Schloss Elmau and the Department of Cultural Affairs of the city of Munich.

 

Despre angajamentul cultural BMW

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

 

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie cu cele mai importante festivaluri de muzică clasică din România: Festivalul George Enescu şi Festivalul de muzică de cameră SoNoRo. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare