Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Raliul Dakar 2018 - Etapa 3: Pisco - San Juan de Marcona

• Etapa 3, Deşertul Ica, s-a dovedit a fi o altă zi provocatoare pentru toţi competitorii din Dakar • Jakub "Kuba" Przygonski a încheiat a treia etapă pe locul al nouălea • Garafulic şi-a reintrat în ritm şi a încheiat etapa pe poziţia a 13-a

MINI Motorsport
·
Dakar Rally
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~122,58 KB)
  
Photos(11x, ~8,01 MB)

Bucureşti/München. Ziua a treia din ediţia 2018 a Raliului Dakar a oferit încă o dată multe momente dramatice pe parcursul unei probe speciale dificile. Etapa a treia a inclus 208 de kilometri de legătură, dar cei 296 km din Deşertul Ica au fost cei care s-au dovedit dificili.

Jakub "Kuba" Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia) au fost primul echipaj MINI care a trecut linia de sosirea etapei a treia. Fiind atenţi la problemele pe care le puteau provoca nisipul şi dunele din deşert, la care s-a adăugat recuperarea lui Colsoul după problemele medicale din ziua precedentă, Przygonski şi navigatorul său nu au forţat excesiv şi şi-au asigurat locul al nouălea în etapă - cei doi ocupă acum poziţia a opta în clasamentul general.

Przygonski: "Astăzi a fost destul de dificil, navigaţia nu a fost chiar uşoară. În urnele locuri a fost mult mai dificil să vezi dunele pentru că soarele cădea vertical pe vârful lor şi, din cauza pantelor şi rampelor, nu a fost deloc uşor. Trebuie să rămânem concentraţi pentru că terenul se schimbă din nisip în pietre. Am avut o pana şi am schimbat foarte repede roata."

Boris Garafulic (Chile) şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia) au început etapa a treia cu multă determinare după incidentul petrecut cu o zi înainte, ceea ce a făcut ca ei să revină foarte târziu la bivuacul de peste noapte, cu un deficit de 11 ore faţă de lider. Cu toate acestea, echipajul MINI John Cooper Works Rally a încheiat etapa a treia pe locul al 13-lea, ceea ce arată cât pozitive sunt echipajele din raliurile cross-country.

Garafulic: "A fost o etapă bună pentru noi. Nu am avut nici un fel de probleme, chiar dacă a fost extrem de solicitant din cauza soarelui care bătea din faţă."

Etapa a treia a fost încheiată pe locul al 16-lea de echipajul format din Orlando Terranova (Argentina) şi Bernardo Graue (Argentina). În ciuda unor probleme de navigaţie şi cu pneurile, o nouă clasare constantă a permis echipajului argentinian să-şi păstreze locul în Top 10 al clasamentului general, acolo unde ocupă poziţia a opta.

Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) şi navigatorul Timo Gottschalk (Germania) au fost şi ei victimele unui incident petrecut în etapa anterioară, astfel că au încercat să recupereze o parte dintre cele şapte ore pierdute cât au fost blocaţi în sune. Încheind pe locul al 30-lea în etapa de luni, cei doi au recuperat câteva locuri şi acum se află pe poziţia a 49-a la general.

Al Rajhi: "A fost o zi bună chiar dacă am luat startul de pe o poziţie atât de joasă, ceea ce a însemnat că am rulat în praf, motiv pentru care am fost precauţi. Apoi l-am văzut pe Mikko blocat în dune, aşa că am rămas cu el să-l ajutăm şi am încheiat ziua împreună."

Ghinionul a fost de partea echipajului Mikko Hirvonen (Finlanda) - Andreas Schulz (Germania). Hirvonen a început în trombă şi se afla pe drumul spre un nou rezultat excelent în Top 10. Dar, la mijlocul specialei, Hirvonen a lovit un banc adânc de nisip şi a rămas blocat. Rezultatul acestui incident a fost încheierea etapei pe locul al 39-lea.

Hirvonen: "Am alunecat pe o parte într-o dună şi ne-am blocat în nisip. Nu ne puteam mişca nici înainte, nici în spate, nici în lateral, aşa că săpat ceva timp pentru a scoate roţile de rezervă de sub maşină. Am pierdut foarte mult timp. Este păcat, dar asta a fost."

Echipajul spaniol Joan "Nani" Roma - Alex Haro părea a fi capabil să obţină o clasare în Top 5 la finalul etapei a treia. Din păcate, cu aproximativ un kilometru din proba specială off-road, Zeiţa Fortuna a întors spatele echipajului iberic, astfel că cei doi s-au răsturnat cu MINI John Cooper Works Rally. Chiar dacă echipajul a reuşit să ajungă la finalul probei speciale, Roma a fost preluat şi dus la spital pentru verificări medicale preventive, astfel că nu a mai parcurs tronsonul de legătură. Rezultatul final este că echipajul nu mai poate continua Dakarul 2018.

În cadrul etapei a patra, echipajele vor parcurge o buclă în jurul San Juan de Marcona. Pentru mai multei informaţii despre Dakar 2018, accesaţi site-ul competiţiei.

Raliul Dakar 2018: rezultatele echipajelor MINI după etapa 3

Loc

Pilot

Navigator

#

MINI

Echipă

Timp

8

Orlando Terranova (Argentina)

Bernardo Graue (Argentina)

307

MINI John Cooper Works Rally

X-raid Team

7h10:17 +35:19

11

Jakub Przygonski (Polonia)

Tom Colsoul (Belgia)

312

MINI John Cooper Works Rally

Orlen Team

7h19:11 +44:13

20

Mikko Hirvonen (Finlanda)

Andreas Schulz (Germania)

305

MINI John Cooper Works Buggy

X-raid Team

8h43:20 +2h08:22

49

Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită)

Timo Gottschalk (Germania)

314

MINI John Cooper Works Buggy

X-raid Team

15h04:08 +8h29:10

55

Boris Garafulic (Chile)

Filipe Palmeiro (Portugalia)

317

MINI John Cooper Works Rally

X-raid Team

18h41:55 +12h06:57

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare