Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Raliul Dakar 2018 - Etapa 4: San Juan de Marcona - San Juan de Marcona

• Mikko Hirvonen a obţinut locul al patrulea în etapa a patra • Jakub "Kuba" Przygonski ocupă locul al zecelea în clasamentul general • Al Rajhi şi Garafulic au început cursa de revenire

MINI Motorsport
·
Dakar Rally
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~121,83 KB)
  
Photos(16x, ~10,28 MB)

Bucureşti/München. Întârziată de ceaţa densă, etapa a patra a avut parte de un start spectaculos în categoria auto, unde maşinile au pornit în grupuri de câte patru. Acustica motoarelor de competiţie a fost un motiv de distracţie pentru numeroşii spectatori prezenţi la punctul de start, aflat pe marginea oceanului, de-a lungul unui tronson lung. Pentru sportivi a fost semnalul unei noi zile disputate, care anunţa o probă specială de 330 de kilometri prin dune, nisip şi pământ, combinat cu zone pietroase.

Mikko Hirvonen (Finlanda) şi Andreas Schulz (Germania), aflaţi la comenzile noului MINI John Cooper Works Buggy, au fost primii din familia MINI care au concurat în etapa a patra şi au făcut-o cu stil. La finalul rundei cu o lungime de 440 km, Hirvonen a fost cronometrat cu al patrulea timp al zilei.

Hirvonen: "Ziua aceasta a fost chiar bună. Nu am avut probleme majore. A trebui să ne întoarcem de două ori pentru a găsi waypoint. De asemenea, a fost foarte mult praf. Sunt bucuros că am putut demonstra potenţialul de care dispune MINI John Cooper Works Buggy."

Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) şi Timo Gottschalk (Germania) au dus cel de-al doilea MINI John Cooper Works Buggy pe un loc din Top 10, ocupând poziţia a noua. Cu Rajhi pilotând în acelaşi ritm rapid care l-a făcut un specialist al competiţiilor cross-country, MINI JCW Buggy se află acum pe locul al 31-lea în clasamentul general, un rezultat excelent dacă ţinem cont că se afla pe poziţia a 49-a după etapa anterioară.

Yazeed Al Rajhi: "Ne-am oprit de două ori. O dată pentru a schimba o roată, apoi pentru o mică problemă tehnică. Dar, per total, a fost o zi mult mai bună."

Încă o dată, Jakub "Kuba" Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia) au avut un ritm susţinut care le-a permis să fie performanţi în mod constant, aşa cum au arătat de la începutul competiţiei. A fost o tactică bună pentru că au fost feriţi de probleme, iar echipajul a fost recompensat cu locul al 12-lea la finalul etapei. Acest rezultat îi plasează în Top 10 al clasamentului general.

Przygonski: "A fost o zi grea şi lungă. S-au petrecut multe lucruri de-a lungul acestei etape. Am avut trei pene de cauciuc şi, normal, fără roţi de rezervă rămase am început să ne îngrijorăm. Am rămas blocaţi într-un canion, iar dunele erau foarte moi, ceea ce le-a făcut imposibil de traversat, aşa că a trebui să ocolim pentru că nu se putea urca pe nisip. Apoi a fost şi praful..."

Spiritul de luptă a fost demonstrat şi de echipajul Boris Garafulic (Chile) - Filipe Palmeiro (Portugalia). Determinaţi să recupereze timpul pierdut în etapa a doua, cei doi au reuşit acest lucru la finalul etapei, încheiată pe locul al 14-lea. Astfel, ei au ajuns pe poziţia a 36-a în clasamentul general, urcând 19 locuri - acum, sunt la mică distanţă de tandemul Al Rajhi - Gottschalk.

Orlando Terranova (Argentina) şi Bernardo Graue (Argentina) au fost victimele unui incident de cursă, ceea ce a făcut ca maşina lor, MINI John Cooper Works Rally, să se răstoarne. Cu toate acestea, ei au revenit în competiţie şi au încheiat etapa.

Etapa a cincea va duce competitorii de la San Juan de Marcona la Arequipa, fiind parcurs un traseu de legătură de 666 de kilometri şi o probă specială de 268 km. Pentru mai multe informaţii despre Dakar 2018, accesaţi site-ul competiţiei.

Raliul Dakar 2018: rezultatele echipajelor MINI după etapa 4

Loc

Pilot

Navigator

#

MINI

Echipă

Timp

10

Jakub Przygonski (Polonia)

Tom Colsoul (Belgia)

312

MINI John Cooper Works Rally

Orlen Team

12h11:37 +1h35:30

12

Mikko Hirvonen (Finlanda)

Andreas Schulz (Germania)

305

MINI John Cooper Works Buggy

X-raid Team

13h15:49 +2h39:42

16

Orlando Terranova (Argentina)

Bernardo Graue (Argentina)

307

MINI John Cooper Works Rally

X-raid Team

14h15:10 +3h39:03

31

Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită)

Timo Gottschalk (Germania)

314

MINI John Cooper Works Buggy

X-raid Team

18h55:06 +8h18:59

36

Boris Garafulic (Chile)

Filipe Palmeiro (Portugalia)

317

MINI John Cooper Works Rally

X-raid Team

19h55:10 +9h19:03

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare