Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Motorsport News - Numărul 02/18

Prima apariţie în cursă pentru modelul BMW M4 GT4 înscris de echipe private - BMW M6 GT3, victorios la Buriram

Motorsport Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~77,02 KB)
  
Photos(9x, ~8,86 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

Dubai 24h: prima apariţie în cursă pentru modelul BMW M4 GT4 înscris de echipe private
Debut cu succes: BMW M4 GT4 a trecut cu bine de prima sa apariţie competiţională sub culorile echipelor private şi a dovedit că este un model fiabil. Toate cele trei BMW M4 GT4 prezente pe grilă au ajuns la finalul cursei de 24 de ore ce a avut loc la Dubai (Emiratele Arabe Unite). Securtal Sorg Rennsport s-a descurcat cel mai bine cu condiţiile extreme oferite de deşertul din Dubai şi a parcurs 534 de tururi ale circuitului cu o lungime de 5,390 kilometri, ducând modelul BMW M4 GT4 pe locul al cincilea în clasamentul categoriei. Alte două BMW M4 GT4 au fost în mijlocul acţiunii pentru 3Y Technology. "Cel mai recent membru al familiei de produse BMW Motorsport a fost în acţiune pentru prima dată sub culorile echipelor private - cu ocazia acestui test de anduranţă extrem de provocator din deşert", a spus directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "Am lăsam în urmă multe luni de dezvoltare şi teste intense. Sunt încântat să văd BMW M4 GT4 în acţiune sub culorile echipelor private. De-a lungul sezonului îşi va demonstra potenţialul în nenumărate curse de pe mapamond. În total, zece modele BMW au fost prezente pe lista de start din Dubai. A fost un start foarte plăcut pentru sezonul 2018 al echipelor de client."

Dubai 24h: Cinci BMW M235i Racing în pluton; Hofor Racing obţine victoria
Cinci modele BMW M235i Racing au concurat în categoria CUP1 a cursei de 24 de ore de la Dubai (Emiratele Arabe Unite). Maşina #131, înscrisă de Hofor Racing powered by Bonk Motorsport, a ieşit învingătoare după 519 tururi ale circuitului în lungime de 5,390 kilometri, la volanul maşinii aflându-se Martin Kroll (Elveţia), Michael Schrey (Germania), Michael Fischer (Austria), Bernd Küpper (Germania) şi Gustav Engljähringer (Austria). Locul al doilea a revenit Securtal Sorg Rennsport, în timp ce Team QSR Racingschool a ocupat ultima treaptă a podiumului.

Asian Le Mans Series: BMW M6 GT3 câştigă la Buriram
A doua victorie în trei curse: FIST-Team AAI şi BMW M6 GT3 au câştigat a treia cursă din Asian Le Mans Series. După şase ori, maşina pilotată de Jesse Krohn (Finlanda), Jun San Chen (Taipei) şi Chaz Mostert (Australia) a trecut linia de sosire a circuitului de la Burinam (Thailanda), în lungime de 4,554 kilometri, pe prima poziţia în clasamentul GT. După victoria de deschidere de la Zhuhai (China) şi locul al doilea reuşit la Fuji (Japonia), AAI şi-a extins avantajul în clasamentul general al categoriei GT şi acum are o şansă mare de a obţine titlul la ultima etapă. A patra şi ultima rundă din Asian Le Mans Series va avea loc la Sepang (Malaysia), la 4 februarie.

FIA Formula E: Spengler şi Eriksson la testul debutanţilor de la Marrakech
la o zi după cea de-a treia cursă a sezonului, echipa MS&AD Andretti Formula E a fost implicată în testul oficial pentru debutanţi al Campionatului ABB FIA Formula E, care a avut loc la Marrakech (Maroc). Bruno Spengler (Canada) a fost în acţiune în cockpitul maşinii #27. Pilotul oficial BMW, care are o bogată experienţă în DTM, a marcat o premieră; a fost prima sa apariţie din carieră într-un monopost din Formula E. "A fost o provocare mare pentru mine, pentru că ultima dată când am urcat într-un monopost a fost în 2004. Pe lângă aceasta, au fost o mulţime de lucruri noi pe care a trebuit să le învăţ, dar mi-a plăcut foarte mult", a spus Spengler. "Maşina reacţionează foarte diferit de cele cu care sunt obişnuit. Am fost surprins de cât de multă putere a motorul, în special când accelerezi la ieşirea de la standuri. De asemenea, nu am fost obişnuit să aud toate zgomotele pe care, de obicei, nu le auzi din cauza acusticii motorului. De exemplu, de fiecare dată auzi ce se întâmplă cu maşina. În simularea de cursă, a trebuit să fiu sigur că pilotez complet diferit de cum o fac de obicei din moment ce trebuie să iau piciorul de pe acceleraţie mai devreme pentru ca bateria să se reîncarce. Am învăţat lucruri noi încetul cu încetul şi a fost plăcut să lucrez cu echipa." În vârstă de 17 ani, americanul Colton Herta a rulat pe circuit cu maşina #28 a echipei MS&AD Andretti. Noul coechipier al lui Spengler la BMW în DTM, Joel Eriksson (Suedia), a absolvit şi el prima experienţă în Formula E la testul debutanţilor de la Marrakech; el a efectuat testul într-unul din monoposturile DS Virgin Racing.

Piloţii pentru BTCC: West Surrey Racing mizează pe constanţă
Echipa învingătoare nu se schimbă: cu o formulă neschimbată, West Surrey Racing va începe "Mission Defend Title" în British Touring Car Championship (BTCC). Ca şi anul trecut, Rob Collard (Marea Britanie) şi Colin Turkington (Marea Britanie) vor concura cu două modele BMW 125i M Sport. În 2017, WSR şi BMW au câştigat titlurile echipelor, respectiv constructorilor. Collard şi Turkington au totalizat 20 de podiumuri de-a lungul anului, ceea ce a făcut ca ei să ocupe locul al doilea, respectiv al cincilea în campionatul piloţilor. Ca şi în stagiunea anterioară, deţinătorul titlului BTCC din 2013, Andrew Jordan (Marea Britanie), completează formula în cel de-al treilea BMW 125i M Sport. Sezonul BTCC 2018 va debuta la Brands Hatch (Marea Britanie), la 8 aprilie.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare