Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 04/18

Juniorii BMW Motorsport au încheiat tabăra de pregătire fizică - Ultimul test pentru BMW M8 GTE înaintea prologului WEC

M Motorsport Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~75,49 KB)
  
Photos(27x, ~48,64 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

Programul BMW Motorsport Junior: tabără de pregătire fizică la Viareggio
La doar câteva săptămâni după ce piloţii BMW din DTM au încheiat tabăra de pregătire fizică la Formula Medicine, promoţia 2018 a juniorilor BMW Motorsport a vizitat Viareggio (Italia) pentru a se pregăti fizic şi mental pentru sezonul următor. Ricky Collard (Marea Britanie), Mikkel Jensen (Danemarca), Dennis Marschall (Germania), Nico Menzel (Germania) şi Beitske Visser (Olanda) au efectuat diferite forme de pregătire pentru corp şi minte sub conducerea echipei de specialişti a Dt. Riccardo Ceccarelli (Italia). Reacţia şi exerciţiile de concentrare au fost îmbinate cu pregătirea rezistenţei şi a anduranţei, inclusiv box, escaladă şi mountain biking. Pe lângă pregătirea fizică, s-a pus accentul şi pe un team buildingul organizat la Viareggio. De-a lungul celor trei zile, juniorii BMW Motorsport şi-au petrecut timpul împreună şi s-au cunoscut mai bine. "Tabăra de pregătire fizică Formula Medicine este complet diferită de orice am experimentat anterior", a declarat Marschall. "Importanţa deosebită acordată sesiunilor de pregătire mentală şi concentrării este foarte preţioasă pentru mine şi face ca tabăra să fie ceva foarte special. Diversele provocări fizice sunt enorme. Fără îndoială, au fost cele mai istovitoare trei zile ale sezonului de până acum. În grupul nostru de juniori, mereu ne-am motivat şi încurajat între noi, iar provocările au fost distractive."

WEC: testul final pentru BMW M8 GTE înaintea prologului de la Le Castellet
În această săptămână, BMW M8 GTE va efectua ultimul test de anduranţă la Aragón (Spania) înaintea prologului oficial al Campionatului Mondial FIA de Anduranţă (WEC) care va avea loc la Le Castellet (Franţa), la 7 aprilie. Va fi pentru prima dată când BMW M8 GTE se va întâlni cu adversarii săi din categoria GTE Pro cu care se va confrunta în lunile următoare, inclusiv în cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franţa). Piloţii oficiali BMW Philipp Eng (Austria), Augusto Farfus (Brazilia) şi Martin Tomczyk (Germania), precum şi juniorul BMW Motorsport Mikkel Jensen (Danemarca) vor fi prezenţi la testul de la Aragón. Va fi prima apariţie a lui Jensen în programul BMW M8 GTE şi o ocazie bună de a se familiariza cu modul în care se desfăşoară activitatea la circuit. Jensen va fi prezent la toate cursele WEC din 2018 în calitate de pilot de rezervă.

DTM: Bruno Spengler în acţiune la Seefeld, Maisach şi în Africa de Sud
Pilot BMW în DTM, Bruno Spengler (Canada) a avut o săptămână departe de circuit care a fost pe cât de intensă, pe atât de diversă. Totul a început cu un week-end petrecut la BMW X Challenge la Seefeld (Austria), un eveniment organizat de BMW Germania şi partenerul premium al BMW Motorsport, BMW Bank. Spengler a fost implicat în competiţia pe echipe, la trei discipline, împotriva ambasadorului mărcii BMW, Magdalena Neuner (Germania), a ambasadorului BMW în biatlon, Fritz Fischer (Germania), şi a multiplului campion olimpic de sanie, Georg Hackl (Germania). Participanţii şi-au câştigat locul prin câştigarea unui concurs BMW Bank. Echipele de câte opt componenţi, conduse de Spengler, Neuner, Fischer şi Hackl, s-au întrecut la biatlon cu fat bikes, săniuş cu wok de patru persoane şi BMW Driving Experience. Team Spengler a fost câştigătorul clasamentului general cu cele trei probe. "Evenimentul a fost fantastic, pentru că înseamnă experienţă de echipă reală", a declarat Spengler. "Doar împreună am putut obţine ceva, acesta fiind motivul pentru care ne-am înţeles bine. A fost distractiv pentru toţi cei implicaţi."

După o escală la sediul BMW and MINI Driving Academy din Maisach (Germania), unde a fost filmat un spot cu ambasadoarele BMW pentru atletism Anna şi Lisa Hahner (ambele din Germania), Spengler a zburat în Africa de Sud pentru a asista la Finala Mondială a BMW Golf Cup International. El a jucat câteva runde la Fancourt Resort din George (Africa de Sud), alături de jucătorii de golf amatori din jurul lumii care s-au calificat pentru finala seriei de turnee internaţionale. "A fost prima dată când am putut asista la Finala Mondială", a declarat Spengler. "Sunt impresionat şi nu numai pentru că sunt un împătimit al golfului. Ştiu pasiunea şi perfecţiunea pe care BMW le pune în organizarea evenimentelor din motorsport. Aşa că a fost fantastic să pot trăi acest lucru la un turneu de golf unic. A fost şi mai plăcut că am putut împărtăşi aceasta cu oameni din atât de multe ţări diferite. Aşa trebuie să fie sportul."

DTM: BMW Motorsport a prezentat fanilor modelul BMW M4 DTM în 3D
BMW Motorsport a oferit celor peste 2,7 milioane de fani pe care îi are pe Facebook o imagine complet inovatoare a BMW M4 DTM, una pe care doar inginerii au văzut-o până acum. Datele de calcul pentru maşină au fost utilizate pentru a genera un model tridimensional, la care fiecare utilizator se poate uita în detaliu pe pagina de Facebook BMW Motorsport. Aceştia pot mişca BMW M4 DTM în orice direcţie şi pot privi modelul din unghiul convenabil. Obiectivul este de a aduce tehnologia din spatele maşinii cât mai aproape de fani.

Pentru a vedea modelul 3D, accesaţi linkul: https://www.facebook.com/BMWMotorsport/posts/1717520508287103.

Pirelli World Challenge: Grahovec, pe podium cum BMW M4 GT4
Noul sezon Pirelli World Challenge a început în week-end cu două curse organizate la St. Petersburg (SUA). Anul acesta, patru piloţi concurează cu noul BMW M4 GT4 în categoria GTSA. Duminică, în cea de-a doua cursă, Toby Grahovec (SUA) a oferit dovada potenţialului pe care îl are maşina BMW Customer Racing şi a urcat pe a doua treaptă a podiumului. De asemenea, el a reuşit şi cel mai rapid tur al cursei. Grahovec a fost cel mai bine clasat pilot BMW şi în cursa de sâmbătă, ocupând poziţia a cincea în categoria lui.

Cursa de 24 de ore de la Silverstone: victorie la clasă pentru BMW M235i Racing
Cu un model BMW M235i Racing, Hofor Racing powered by Bonk Motorsport a obţinut victoria în clasa A3 a cursei de 24 de ore de la Silverstone (Marea Britanie). A fost un succes foarte special pentru maşina #131 datorită combinaţiei de piloţi cu şi fără dizabilităţi ce au urcat în cockpit în cadrul proiectului "Mission Possible - Racing with Handicap". Michael Schrey (Germania, campionul absolut VLN), Martin Kroll (Elveţia) şi doi piloţi din Austria - Gustav Engljähringer şi Michael Fischer - au parcurs 386 de tururi, încheind cu trei tururi avans faţă de Team DUWO Racing, care a concurat tot cu un BMW M235i Racing.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare