Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 05/18

Sezonul Nordschleife a început pentru echipele BMW - final dramatic în Cupa BMW M235i Racing

M Motorsport Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,64 KB)
  
Photos(15x, ~64,82 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

VLN: echipele BMW au început sezonul Nordschleife
Bătălia pentru puncte şi victorii a început în "Infernul Verde". Sesiunea de teste şi pregătiri a fost victima condiţiilor meteorologice, dar a 64-a ediţie a ADAC Westfalenfahrt de sâmbătă a marcat startul oficial al sezonului 2018 din campionatul de anduranţă VLN ce are loc la Nürburgring. Cel mai bine clasaţi piloţi BMW au fost Nick Catsburg (Olanda), John Edwards (SUA) şi Richard Westbrook (Marea Britanie), aflaţi la comenzile #98 BMW M6 GT3 înscrisă de ROWE Racing. După patru ore de cursă, ei au ocupat locul al zecelea în clasamentul general. Jens Klingmann (Germania) şi Peter Dumbreck (Marea Britanie) au obţinut poziţia a 11-a cu modelul BMW M6 GT3 al Falken Motorsports. Pentru 2018, categoria SP9 este împărţită în subcategorii pentru prima dată, iar puncte se acordă pentru fiecare dintre acestea trei. Locul întâi în clasamentul SP9 Masters a revenit trioului format din Henry Walkenhorst, Rudi Adams şi Andreas Ziegler (toţi din Germania), aflat în cockpitul #36 BMW M6 GT3. Uwe Ebertz (Germania) şi Michael Hollerweger (Austria) au obţinut o victorie la clasă cu #160 BMW M4 GT4 înscris de Pixum Team Adrenalin Motorsport la categoria SP8T. În clasa SP10, BMW M4 GT4 al Team 828 Racing by Sorg Rennsport a trecut linia de sosire pe locul al doilea, cu Heiko Eichenberg (Germania) şi Yannick Mettler (Elveţia) la volan. Succesul în clasa V4 a revenit tandemului format din Marcel Manheller şi Carsten Knechtges (ambii din Germania), cu BMW 325i. În categoria SP4, Robert Pentén (Suedia) şi Olli Kangas (Finlanda) au fost câştigători cu BMW 325i. Cea de-a doua cursă din campionatul de anduranţă VLN de la Nürburgring este programată la 7 aprilie.

Cupa BMW M235i Racing: final dramatic în deschiderea sezonului
Pixum Team Adrenalin Motorsport a triumfat în Cupa BMW M235i Racing de la prima etapă a campionatului de anduranţă VLN de la Nürburgring. David Griessner (Austria) şi Yannick Fübrich (Germania) şi-au asigurat victoria cu maşina #650 după patru ore de cursă. Tobias Müller, Nico Otto şi Lars Peucker (toţi din Germania) au încheiat pe locul al doilea pentru Team Scheid - Honert Motorsport, care a înscris #666 BMW M235i Racing. Locul al treilea le-a revenit lui Tristan Viidas (Estonia) şi Inge Hansesaetre (Norvegia), care au concurat pentru Team Securtal Sorg Rennsport. A fost un final dramatic de cursă pentru dublul campion al Cupei, Michael Schrey (Germania); campionul en-titre a început ultimul tur în postura de lider al Cupei BMW M235i Racing, dar maşina lui s-a oprit la doar câţiva metri de linia de sosire, astfel că a fost nevoit să o împingă pentru a încheia competiţia. Efortul său a fost inutil, întrucât a fost eliminat din clasament după cursă. Per total, 19 modele BMW M235i Racing au luat startul în etapa de deschidere a noului sezon VLN.

FIA WEC: tabără de pregătire fizică pentru piloţii BMW la Viareggio
Cu aproape şase săptămâni înainte de începerea sezonului, cei patru piloţi BMW de bază pentru Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (WEC) au trecut printr-o săptămână de pregătire fizică intensă. De marţi până joi, Nick Catsburg (Olanda), António Félix da Costa (Portugalia), Augusto Farfus (Brazilia) şi Martin Tomczyk (Germania) au parcurs trei zile în tabăra de fitness de la Viareggio (ITA). Supervizaţi de doctorul echipei, Dr. Riccardo Ceccarelli (Italia), şi echipa sa Formula Medicine, cei patru piloţi s-au pregătit corespunzător conform unui program adaptat cerinţelor lor. "Tabăra de pregătire a fost o oportunitate binevenită pentru noi, piloţii, de a ne întâlni şi în afara circuitului", a spus Tomczyk. "Pregătirea a fost grea, dar ne-am şi distrat şi ne-am bucurat de atmosfera relaxată. Dr. Ceccarelli este o instituţie a motorsportului. Face acest lucru de mulţi ani şi a lucrat cu multe dintre numele mari. Am ştiut că ne aflăm pe mâni bune alături de el."

Australian GT: Top 10 pentru BMW M6 GT3, victorie la clasă pentru BMW M4 GT4
Steve Richards (Noua Zeelandă) şi Dean Grant (Australia) au sărbătorit un început de succes în Campionatul GT al Australiei, reuşind două clasări în Top 10. Piloţii BMW Team SRM au împărţit cockpitul #100 BMW M6 GT3 la Albert Park, în Melbourne (Australia). Richards a reuşit un start promiţător de sezon, cu o clasare pe locul al şaselea în prima dintre cele patru curse care au avut loc în programul Grand Prix-ului Australiei. Neozeelandezul şi-a îmbunătăţit performanţa, fiind al cincilea în a treia cursă. Week-endul a marcat debutul lui Grant în BMW M6 GT3, el clasându-se al 14-lea, respectiv al 15-lea în cele două curse. Xavier West (Australia) a fost şi el la volanul unui BMW M4 GT4 pe circuitul din Melbourne. Pilotul australian de la BMW Team SRM a obţinut victoria la clasa GT4 în prima cursă, după care a ocupat locul secund în următoarele trei manşe. Al doilea week-end de cursă din Campionatul GT al Australiei are loc la 14-15 aprilie, pe Bend Motorsport Park (Australia).

Curse de client BMW: serviciu complet nou pentru echipe în Germania
BMW M Motorsport continuă să-şi extindă serviciile pe care le oferă echipelor de client şi va include organizaţiile de dealeri BMW mai mult în susţinerea tehnică a maşinilor apropiate de serie. Patru dealeri din Germania - Autohaus Rolf Horn, Autohaus Cuntz, Walkenhorst Gruppe şi Schubert Motors - au fost pregătiţi special ca parteneri BMW M Motorsport la Academia de Pregătire BMW Group, punându-se accent pe susţinerea tehnică pentru caroseria, trenul de rulare, şasiul şi electronica noului BMW M4 GT4. Cu efect imediat, echipele BMW private care concurează cu BMW M4 GT4 pot adresa întrebări tehnice către aceşti parteneri BMW M Motorsport. A doua etapă a pregătirii va însemna că aceşti dealeri vor fi pregătiţi să ofere susţinere tehnică pentru BMW M235i Racing. Echipele pot găsi mai multe informaţii despre noul serviciu complet pe portalul destinat curselor de client de la BMW M Motorsport. Noul serviciu oferit reprezintă o colaborare şi mai strânsă între motorsport şi producţie în cursele de client şi simplifică accesul la susţinere tehnică pentru clienţii BMW M Motorsport. Pregătirea pentru dealerii germani este un proiect-pilot. Planul este de a extinde acest concept şi către alte pieţe.

Pirelli World Challenge: podium dublu pentru BMW M4 GT4 la Austin
Al doilea week-end de cursă din Pirelli World Challenge a adus două clasări pe podium pentru BMW M4 GT4 în etapa desfăşurată pe "Circuit of The Americas" (SUA). În a doua cursă a week-endului, modelele BMW M4 GT4 pilotate de Justin Raphael (SUA) şi Stevan McAleer (SUA) - echipaj al Team Classic BMW -, respectiv de Samantha Tan (SUA) şi Nick Wittmer (Canada) - înscrişi de BMW Team ST Racing - au obţinut locurile al doilea şi al treilea în clasamentul GTS Pro/AM. Echipajul Tan-Wittmer a încheiat prima cursă, de sâmbătă, pe poziţia a şasea. În ierarhia GTS AM, Aurora Straus (SUA) şi Al Carter (SUA) au avut toate motivele să sărbătorească; după locul secund de sâmbătă, cei doi piloţi au câştigat cursa finală de duminică. În total, nouă BMW M4 GT4 au concurat la Austin. Karl Wittmer (Canada) a urcat pe podium în clasa TC. Canadianul de la Team BMW Classic şi-a pilotat BMW M235i Racing spre locul al treilea, chiar înaintea lui Johan Schwartz, aflat şi el la comenzile unui model BMW M235i Racing. Per total, 11 BMW M235i Racing au concurat în categoria TC. Cea de-a doua cursă a acestei clase a adus o nouă clasare pe podium pentru un pilot BMW: Johan Schwartz (Rooster Hall Racing) a completat seria de rezultate pozitive pentru BMW M235i Racing. Al treilea week-end de cursă din Pirelli World Challenge este programat la 13-15 aprilie, la Long Beach (SUA).

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare