Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 06/2018

Juniorii BMW Motorsport au luat startul în Seria Europeană GT4 2018 la Zolder - Podiumuri în etapa de deschidere a sezonului din British Touring Car Championship

M Motorsport Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~79,76 KB)
  
Photos(6x, ~7,05 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

Seria Europeană GT4: contingent BMW puternic la etapa de deschidere de la Zolder
Sezonul 2018 din Seria Europeană GT4 a început în week-end cu un total de zece BMW M4 GT4 pe circuitul de la Zolder (Belgia) şi cu juniorii BMW Motorsport Beitske Visser (Olanda) şi Nico Menzel (Germania) în acţiune. Cei doi vor petrece întregul sezon în cockpitul maşinii #110 BMW M4 GT4, înscrisă de echipa RN Vision STS, şi au punctat în ambele curse ale primei etape a sezonului. Maşina a trecut linia de sosire pe locul al şaptelea atât în cursa de sâmbătă, cât şi în cea de duminică. În cea de-a doua manşă, Visser şi Menzel au reuşit o cursă de recuperare foarte bună după ce au luat startul de pe poziţia a 17-a a grilei. În ambele curse, cel mai bine clasat BMW M4 GT4 a fost maşina #1 a echipei MDM Motorsport. Simon Knap şi câştigătorul BMW Sports Trophy în 2017, Max Koebolt (ambii din Olanda), au ocupat locul al cincilea în cursa de sâmbătă, respectiv a şaselea în manşa de duminică.

3 întrebări pentru... Beitske Visser şi Nico Menzel

Ce concluzii aţi tras după primul week-end de cursă în Seria Europeană GT4?
Beitske Visser: Sunt foarte mulţumită de începutul sezonului. Să obţii două clasări pe locul al şaptelea într-un pluton de 40 de maşini, pe un circuit care, probabil, nu este cel mai potrivit pentru BMW M4 GT4 este un rezultat bun. Dacă tot cadrul şi condiţiile ar fi fost perfecte, am fi putut obţine mai mult.

Nico Menzel: Părerea mea este că este corectă clasarea în plutonul median. Cu asemenea pluton puternic, calificările sunt cruciale. Sâmbătă nu a mers foarte bine pentru noi, aşa că a trebuit să ne descurcăm cu starturi de pe locurile al optulea, respectiv al 17-lea. Este foarte dificil să progresezi de acolo, chiar dacă viteza noastră în cursă a fost mare, în special duminică.

Cum a fost să lucraţi împreună şi cu noua echipă RN Vision STS?
Visser: Colaborarea noastră a fost foarte bună. Mă descurc foarte bine cu Nico. Cred că, odată ce ne vom cunoaşte mai bine pe parcursul următoarelor week-enduri de cursă, iar circuitele vor fi mai potrivite pentru BMW M4 GT4, vom fi în curând în disputa pentru locurile de pe podium.

Menzel: Facem o echipă foarte bună. Este foarte plăcut să lucrăm cu oamenii de la RN Vision STS; totul este concentrat şi totuşi relaxat. Participarea cu Beitske este şi un exemplu de muncă de echipă bună, aşa cum a fost evoluţia mea de duminică - Am putut să urc atât de mult în clasament pentru că ea a avut grijă de pneuri şi mi-a dat o maşină în perfectă stare de funcţionare. Colaborăm foarte bine.

Sezonul vostru în programul BMW Motorsport Junior a început cu tabăra de pregătire fizică de la Formula Medicine. Cum a fost?
Visser: Din punct de vedere fizic, a fost greu, dar aşa se presupune că este o tabără de pregătire fizică. Latura psihologică de la Formula Medicine mi s-a părut foarte impresionantă. Nu cred că poţi beneficia de aşa pregătire mentală bună altundeva în motorsport.

Menzel: La o tabără de pregătire fizică precum aceasta trebuie să fii într-o formă fizică foarte bună, dar cred că toţi suntem. La Formula Medicine, mereu am învăţat multe despre mine. Cum să reacţionez la situaţii de stres sau la erori pe care le-am făcut. Cum să te descurci în situaţii precum acestea oferă plus valoare taberelor de la Formula Medicine.

Seria Blancpain GT: week-endul de deschidere pentru Sprint Cup la Zolder
Sprint Cup din Seria Blancpain GT a avut primul week-end de cursă la Zolder. Echipa 3Y Technology concurează în categoria Silver Cup cu un BMW M6 GT3. În cursa de sâmbătă, echipajul format din Andrew Watson (Marea Britanie) şi Lukas Moraes (Brazilia) a încheiat pe locul al patrulea, ratând de puţin un podium în categoria lor. Duminică, cei doi au ocupat locul al cincilea la clasa lor.

Campionatul Super GT al Japoniei: început de sezon pentru BMW M6 GT3 la Okayama
Sezonul din Campionatul Super GT al Japoniei a început la Okayama (Japonia), odată cu prima dintre cele opt curse. În acţiune şi în acest an este echipa Autobacs Racing Team Aguri (ARTA), care anul trecut a încheiat pe locul al doilea în clasamentul general al clasei GT300. În 2018, Shinichi Takagi (Japonia) şi Sean Walkinshaw (Marea Britanie) vor împărţi cockpitul #55 ARTA BMW M6 GT3. Cei doi au obţinut locul al şaselea în prima etapă.

BTCC: clasări pe podium pentru WSR la începutul noului sezon
Fanii British Touring Car Championship (BTCC) au fost trataţi cu un început turbulent al sezonului 2018 la Brands Hatch (Marea Britanie). Piloţii BMW ai echipei West Surrey Racing (WSR), care anul trecut a obţinut titlurile echipelor şi constructorilor, au fost printre principalii protagonişti pe circuitul Indy scurt. În prima dintre cele trei curse de duminică, Colin Turkington (Marea Britanie) a fost implicat în disputa pentru primul loc, alături de modelul său BMW 125i M Sport, până la sosire. El a ratat victoria pentru doar 0,547 secunde, obţinând locul al doilea. Coechipierul său, Andrew Jordan (Marea Britanie), a urcat şi el pe podium, încheind al treilea. Rob Collard (Marea Britanie) a trecut linia de sosire pe poziţia a 15-a. Stephen Jelley (Marea Britanie), pilot Team Parker Racing, tot pe un BMW 125i M Sport, a terminat al 22-lea. Condiţiile meteorologice în schimbare au răsturnat întregul pluton în cea de-a doua cursă. A plouat înainte de start, iar Jordan a fost implicat într-un duel tripartit pentru poziţia de lider, după ce a avansat mult în prima jumătate a întrecerii. Condiţiile s-au schimbat dramatic odată ce circuitul s-a uscat, iar plutonul fruntaş a retrogradat în clasament, fără şanse de îmbunătăţire cu anvelopele de ploaie. Jordan a trecut linia de sosire pe locul al 21-lea. Collard a fost al 26-lea, Turkington al 27-lea, iar Jelley a fost obligat să se retragă din cursă. Aceste rezultate au definit poziţiile pe grilă pentru a treia şi ultima cursă. Turkington a început cursa de revenire şi a urcat până pe locul al nouălea la final. Jordan a fost al 17-lea, Jelley a încheiat al 23-lea. Collard a abandonat.

ADAC GT Masters: Klingmann susţine Team MRS
Pilot oficial BMW, Jens Klingmann (Germania) va susţine echip de client BMW , Team MRS, în deschiderea sezonului din ADAC GT Masters, ce va avea loc în week-end (14-15 aprilie) la Oschersleben (Germania). Klingmann va împărţi cockpitul BMW M6 GT3 cu pilotul obişnuit, Christopher Zöchling (Austria). MRS concurează, cu BMW M6 GT3, pentru prima dată în ADAC GT Masters. În total, trei BMW M6 GT3 participă la stagiunea 2018 din ADAC GT Masters. Celelalte două maşini sunt înscrise de BMW Team Schnitzer, echipajele fiind formate din Timo Scheider (Germania) şi Mikkel Jensen (Danemarca), respectiv Dennis Marschall (Germania) şi Victor Bouveng (Suedia).

Alegerea cititorilor: BMW, constructorul favorit în categoria turismelor
Cititorii revistei "MOTORSPORT aktuell" au fost chestionaţi recent pentru a alege "Concurentul Anului 2017" - şi au ales BMW ca fiind cel mai bun în numeroase categorii. Printre altele, li s-a cerut să aleagă constructorul favorit în cursele auto. 24,6 % dintre participanţi au votat pentru BMW în categoria "Turisme", ceea ce a făcut ca marca să fie pe primul loc. De asemenea, cititorii şi-au ales modelul favorit într-o categorie auto, selectând totodată şi competiţia preferată pentru modelul ales. Aceasta arată ce competiţie afectează în mod favorabil percepţia pozitivă a modelului de serie. Modelele BMW Seria 1 şi BMW Seria 2 au câştigat în clasa compactă, cu 18,9% dintre voturi. Motive populare pentru această alegere a fost participarea în competiţiile monomarcă şi apariţiile în cursele de turisme. În clasa medie (superioară), 33,0% dintre voturi au asigurat victoria pentru modelele BMW Seria 3 şi BMW Seria 4. Aceste modele se bucură de o popularitate specială în rândul cititorilor datorită participărilor în cursele de turisme. Rezultatele complete ale sondajului "Concurentul Anului 2017" sunt publicate în cel mai recent număr "MOTORSPORT aktuell".

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare