Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

MINI LIVING - BUILT BY ALL. MINI prezintă un nou concept vizionar de locuinţă la Milan Design Week

La ediţia din acest an a Salone del Mobile de la Milano (17-22 aprilie), MINI continuă orientarea dincolo de universul auto către alte soluţii de design, în special arhitectură, care să valorifice principiul de bază MINI de "utilizăre creativă a spaţiului".

Lifestyle
·
Evenimente lifestyle
·
MINI
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~161,95 KB)
  
Photos(31x, ~120,84 MB)
Update - imagini de la proiect.

Bucureşti/Milano. La ediţia din acest an a Salone del Mobile de la Milano (17-22 aprilie), MINI continuă orientarea dincolo de universul auto către alte soluţii de design, în special arhitectură, care să valorifice principiul de bază MINI de "utilizăre creativă a spaţiului".

De această dată marca colaborează cu compania londoneză de arhitectură Studiomama pentru a prezenta MINI LIVING - BUILT BY ALL. Această nouă instalaţie prezintă un concept de locuinţă vizionar adus la viaţă prin colaborarea strânsă dintre locatari şi arhitecţi. O suprafaţă de doar câţiva metri pătraţi este folosită pentru a crea spaţii foarte personale şi atractive. BUILT BY ALL este cea de-a treia instalaţie prezentată de MINI la Milano. "MINI LIVING oferă soluţii creative pentru viaţa urbană în colaborare - pe o amprentă redusă, dar oferind multe posibilităţi şi un grad ridicat de flexibilitate", explică Esther Bahne, director MINI pentru Strategie de Brand şi Inovaţie în Afaceri. "Primul nostru hub mare, care conţine peste 50 de apartamente şi spaţii comune/publice pe o suprafaţă de două ori mai mare, este în construcţie în prezent la Shanghai. Ca şi în cazul BUILT BY ALL, locatari sunt cocreatori ai spaţiului lor."

Modelarea lumii de mâine - elementul uman joacă un rol important
MINI LIVING - BUILT BY ALL adaugă principiul participării la temele de bază ale MINI LIVING, de exemplu utilizarea creativă a spaţiului mic de locuit, spaţiul accesibil public sau reciprocitatea traiului privat şi la comun. "Piaţa de locuinţe standardizate din prezent are o capacitate limitată de a îndeplini cerinţele individului", spune Oke Hauser, director de creaţie MINI LIVING, care explică abordarea din spatele instalaţiei. "Prin urmare, instalaţia noastră MINI LIVING - BUILT BY ALL transformă oamenii în creatori activi şi îi repune în centrul procesului de proiectare. Credem că, în cele din urmă, calitatea unui spaţiu de locuit este determinată de gradul în care locuitorii se identifică cu casa lor." 

MINI LIVING FACTORY OF IDEAS
Vizitatorii Design Week pot explora - aici şi acum - beneficiile MINI LIVING pentru locuitorii viitorului. Ei înşişi pot deveni creatori în FACTORY OF IDEAS. În conformitate cu ideea arhitecturii participative, vizitatorii au posibilitatea de a-şi crea propriile viziuni pentru spaţiile urbane de locuit sub forma unor modele conceptuale mici. Acestea vor fi expuse pe un Wall of Fame de-a lungul instalaţiei. Văzute ca o entitate singulară, ele simbolizează un microcartier aflat într-o extindere constantă.

Instalaţia MINI LIVING - BUILT BY ALL
Instalaţia MINI LIVING din acest an este localizată într-o cameră de legătură a complexului Zona Tortona. Aici, vizitatorii - unii dintre aceştia vor fi arhitecţi - pot experimenta realizarea la scară 1:1 a patru concepte diferite de spaţii de locuit concepute în colaborare cu Studiomama. Sunt patru unităţi de locuit contrastante, care acoperă o suprafaţă de doar 15-20 metri pătraţi, dar cu planuri foarte diferite şi în diferite forme, culori şi materiale. Abordarea care stă la baza proiectului permite fiecărei unităţi să exprime personalităţile individuale ale locuitorilor lor, în acelaşi timp cu sublinierea relevanţei conceptului în foarte situaţii. Unităţile de locuit sunt încorporate într-un spaţiu comun care include funcţii precum bucătărie comună, zonă de fitness şi atrium. Instalaţia adoptă structurile existente - de exemplu, stâlpii şi grinzile - şi le completează cu funcţionalităţi suplimentare. Rezultatul este un microcartier de sine stătător într-o hală a unei fabrici vechi. Instalaţia evidenţiază că până şi interiorul unei clădiri goale poate fi utilizat pentru a îmbogăţi viitorul arhitecturii urbane. Demonstrează că depozitele nefolosite, centrele comerciale abandonate şi birourile pot fi transformate în potenţiale spaţii de locuit.

Instalaţia va fi prezentată la Salone del Mobile, pe Via Tortona din Milano (Italia), în perioada 17-22 aprilie 2018.

Despre MINI LIVING
MINI LIVING este o iniţiativă care iniţial a fost lansată de MINI în 2016, având obiectivul de a crea soluţii arhitecturale creative pentru stilul de viaţă urban al viitorului. BUILT BY ALL este a treia instalaţie prezentată de MINI la Milan Design Week pentru a evidenţia aspectele MINI LIVING. În ultimii ani, prin instalaţiile MINI LIVING-BREATHE şi MINI LIVING - Do Disturb prezentate la Milano, MINI LIVING a expus concepte vizionare pentru locuit/lucrat în comun şi în colaborare în oraşele noastre. Primul proiect MINI LIVING de locuinţă îşi va deschide porţile la Shanghai în 2019. În acest caz, un concept inovator ca spaţiu pentru locuit şi lucru ia forma unor clădiri industriale transformate pe o suprafaţă de aproape 8.000 de metri pătraţi.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare