Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 08/18

Clasări în Top 5 pentru BMW M6 GT3 în ADAC GT Masters la Most - Echipele BMW, victorioase în America de Nord

M Motorsport Newsletter
·
Automotive
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~106,58 KB)
  
Photos(12x, ~51,72 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

ADAC GT Masters: MRS GT-Racing, cea mai bine clasată echipă BMW la Most
După începutul spectaculos de sezon la Oschersleben (Germania), în urmă cu două săptămâni, a fost rândul Autodrom Most (Cehia) să găzduiască cursele a treia şi a patra ale acestui sezon din ADAC GT Maters. Cei mai bine clasaţi piloţi BMW în cele două manşe au fost Jens Klingmann (Germania) şi Christopher Zöchling (Austria). Ei au ocupat locurile al cincilea, respectiv al zecelea cu #14 BMW M6 GT3, înscris de echipa MRS GT-Racing. "Suntem mulţumiţi de week-end, pentru că a fost o îmbunătăţire considerabilă faţă de etapa de deschidere de la Oschersleben", a declarat Klingmann. "Am început foarte bine, cu locul al treilea în calificările de sâmbătă. Din păcate, nea lipsit un pic de ritm în cursă în comparaţie cu adversarii noştri. În ciuda acestui deficit, reglajul de bază la Most a fost mai bun pentru noi decât la Oschersleben, circuitul fiind mai potrivit pentru maşina noastră, datorită virajelor intermediare şi rapide. Modul în care se desfăşoară lucrurile cu echipa şi cu coechipierul meu Christopher Zöchling este bun. Sunt încrezător înaintea următoarei etape."

Rezultatul de la Most s-a dovedit unul dificil pentru BMW Team Schnitzer. Pilotul oficial BMW Timo Scheider (Germania) şi juniorul BMW Motorsport Mikkel Jensen (Danemarca) au încheiat pe poziţia a şasea în manşa de sâmbătă, ceea ce a reprezentat locul al treilea şi un podium în competiţia Junior. Echipajul #42 BMW M6 GT3 a trebuit să se mulţumească cu locul al 21-lea în cursa a doua. "Este frustrant că nu am obţinut mai mult din acest week-end", a declarat Jensen. "Aş fi putut obţine mai mult în calificările de sâmbătă. Cu o poziţie mai bună pe grilă, am fi putut obţine o clasare pe podium. Cu toate acestea, în fiecare week-end învăţ câte ceva. Îmi plac echipa şi coechipierul. Ne distrăm de minune şi lucrăm foarte bine împreună. Sunt încrezător că vor urma şi rezultate mai bune."

Dennis Marschall (Germania) şi Victor Bouveng (Suedia) au avut un week-end dificil. În calificări s-au confruntat cu o problemă care i-a împiedicat să ia startul în cursa de sâmbătă. Apoi, Marschall şi Bouveng au fost obligaţi să abandoneze duminică. Acum, ADAC GT Masters ia o scurtă vacanţă în mai, după care se va relua la Red Bull Ring (Austria), la 9-10 iunie.

Campionatul FIA Formula E ABB: Week-end dificil la Paris pentru MS&AD Andretti Formula E
Week-endul de cursă de la Paris - a opta etapă din Campionatul FIA Formula E, ar fi putut fi unul mai bun pentru MS&AD Andretti Formula E. Nici António Félix da Costa (Portugalia), nici Tom Blomqvist (Marea Britanie) nu au încheiat cursa din capitala Franţei. Din păcate, am avut o problemă tehnică care mă împiedica să frânez. Prin urmare, a trebuit să abandonez", a declarat Félix da Costa. "Este păcat, pentru că întrecerea debutase foarte promiţător pentru mine şi echipa mea." Félix da Costa a reuşit cea mai bună evoluţie a sa în calificările acestui sezon, fiind al cincilea pe grilă cu #28 Andretti ATEC-003. "Să iei startul din Top 5 a fost un rezultat foarte bun în calificări. Arată că am făcut o treabă bună ca echipă", a spus Félix da Costa. Maşina #27, cu Blomqvist la volan, a fost afectată într-un incident petrecut în primul tur. Acest lucru a compromis orice şanse pentru un rezultat bun, iar britanicul a trebuit să abandoneze. Următoarea oprire a circului Formula E este Berlin (Germania), pentru Berlin E-Prix, la 19 mai.

Pirelli World Challenge: echipele BMW câştigă în Virginia
Week-endul de cursă din Pirelli World Challenge la Virginia International Raceway (SUA) a început cu o serie de succese pentru echipele BMW. Trei BMW M4 GT4 au urcat pe podium în clasa GTS pentru amatori la finalul cursei de sâmbătă. Toby Grahovec şi Chris Ohmacht (ambii din SUA), piloţi ai echipei Classic BMW, au încheiat înaintea tandemului format din Henry Schmitt şi Greg Liefooghe (ambii din SUA / Stephen Cameron Racing) şi a echipajului Randy Mueller - Michael Camus (ambii din SUA / Epic Motorsports). Grahovec şi Ohmacht au încheiat pe locul al patrulea în clasamentul general. În cursa TC, Johan Schwartz (SUA), de la Rooster Hall Racing, a fost cel care a triumfat cu BMW M235i Racing. Karl Wittmer (Canada) a urcat şi el pe podium, pe locul al treilea. În cursa de duminică a clasei GTS, Aurora Straus şi Jon Miller (ambii din SUA / ST Racing) au fost ocupat locul al optulea în clasamentul general, dar, mai important, au triumfat în categoria amatorilor. Ultima treaptă a podiumului a revenit echipajului Schmitt - Liefooghe, care au bifat a doua prezenţă pe podium în acest week-end. La final de week-end, Karl Wittmer şi-a trecut în cont o nouă clasare pe locul al treilea al clasei TC.

Campionatul GT al Italiei: BMW M6 GT3 pe podium la deschiderea sezonului
Sezonul acesta din Campionatul GT al Italiei a început cu o clasare pe podium pentru echipa BMW Padova la Imola (Italia). Stefano Comandini şi Alberto Cerqui (ambii din Italia) au încheiat pe poziţia a treia cu #15 BMW M6 GT3 în cursa de sâmbătă. Cei doi nu au reuşit să încheie a doua manşă, disputată duminică.

ESET V4 Cup: deschiderea sezonului la Hungaroring
Sezonul acesta din ESET V4 Cup a început cu multă acţiune la Hungaroring (Ungaria) în acest weekend. BMW M6 GT3 a terminat de două ori pe locul al patrulea, ratând de puţin o clasare pe podium. Jakub Kubas (Slovacia) de la echipa Racing Trevor a fost al patrulea în cursa de anduranţă. În cursa a doua, de sprint, desfăşurată duminică, Jakub Knoll (Cehia) a încheiat şi el al patrulea pentru echipa Šenkýř Motorsport.

Alessandro Zanardi: noul BMW M5 pentru ambasadorul mărcii BMW
Ambasador al mărcii BMW, Alessandro Zanardi (Italia) este acum fericitul posesor al noului BMW M5. Sergio Solero, preşedinte şi director general al BMW Italia, i-a înmânat cheile noului automobil la începutul sezonului BMW Driving Experience de la Vallelunga (Italia). BMW M5 al lui Zanardi, în nuanţă Frozen Dark Silver, nu numai că dispune de numeroase echipamente BMW M speciale, dar a fost modificat şi pentru a îndeplini cerinţele lui speciale. Zanardi poate frâna prin intermediul levierului de frână de pe volan. Şi acceleraţia se face manual, cu ajutorul unei soluţii inovatoare cu Bluetooth wireless, dezvoltată de Fiadel Italiana. Acest sistem permite pilotului să aplice nivelul perfect de acceleraţie, în timp ce menţine controlul volanului. Levierul, care este operat cu ajutorul degetului mare, reproduce cu acurateţe presiunea asupra pedalei de acceleraţie. Zanardi nu a putut rezista să nu piloteze noul BMW M5 pe circuitul de la Vallelunga. "Să conduci BMW M5 este ceva extraordinar. Nu numai datorită vitezei, ci şi pentru că te simţi una cu circuitul", a declarat Zanardi. "De fiecare dată când am şansa să încerc un automobil BMW M, am impresia că au atins vârful perfecţiunii. Cu toate acestea, este clar pentru mine că BMW reuşeşte mereu să ridice standardul în dezvoltarea maşinilor perfecte." Zanardi merge acum în Belgia, unde cvadruplul campion paralimpic şi de zece ori campion mondial de paraciclism va lua parte la Cupa Mondială de Paraciclism de la Ostend.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare