Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW şi Artsy anunţă un parteneriat global major

Colaborarea începe cu o serie de videoclipuri despre viitorul artei în care apar Trevor Paglen, Elizabeth Diller şi Marcel Dzama.

Corporativ
·
Teme culturale
 

Bucureşti/München/New York. BMW şi Artsy îşi unesc forţele pentru a colabora în promovarea artelor la scară globală. Începutul cooperării lor este "The Future of Art" (Viitorul artei), o serie de videoclipuri scurte. Lansat în 2017, fiecare film are un lider de opinie creativă care vorbeşte despre viitorul producţiei artistice şi al inovaţiei în artă. Primele două filme i-au avut ca protagonişti pe Trevor Paglen şi Elizabeth Diller. Acum, cel de-al treilea videoclip scurt al lui Marcel Dzama este disponibil online ca o continuare a seriei. Dincolo de seria de filme, BMW şi Artsy intenţionează să dezvolte noi idei digitale pentru lumea artei.

 

Cu BMW în avanposturile inovaţiei tehnologice şi lider al universului digital în industria auto, Artsy este un partener natural în domeniul culturii. În ultimii 50 de ani, BMW a fost implicat în sute de iniţiative culturale în întreaga lume. Atât Artsy, cât şi BMW îşi reunesc inteligenţa, cunoştinţele şi reţeaua pentru a crea în viitor platforme semnificative pentru arta contemporană.

 

Cum arată viitorul artei? Cum va evolua rolul artei într-o lume din ce în ce mai digitală, mai globală şi mai saturată de imagini? Atât seriile de film, cât şi viitoarele proiecte care vor urma vor aborda aceste întrebări. În ceea ce priveşte seria de filme - fiecare reprezentând viziunea unică a unui creator -, Artsy explorează unde se îndreaptă producţia artistică. Reflectând asupra rolului tradiţiei într-o epocă a evoluţiei tehnologice rapide, impactul potenţial al noii lucrări - de la schiţe intime la clădiri de ultimă oră - asupra audienţei viitorului este discutat de artistul Trevor Paglen, arhitectul Elizabeth Diller şi pictorul, scenaristul şi regizorul Marcel Dzama.

 

Sebastian Cwilich, cofondator, preşedinte şi COO Artsy:

"Există o sinergie naturală între Artsy şi BMW. Ca un pionier în tehnologie şi design şi un susţinător de lungă durată al artelor, BMW este partenerul perfect pentru Artsy pe măsură ce evoluăm discuţia în jurul artei şi culturii şi împreună aducem la viaţă povestea vizionarilor creativi. Aşteptăm cu nerăbdare să ne extindem relaţia şi să continuăm să inovăm la intersecţia dintre artă şi tehnologie."

 

Jörg Reimann, director BMW International Brand Experience:

"Credem în consolidarea inovaţiei şi a esteticii, în crearea unei experienţe unice şi imersive în tot ceea ce facem. Ca brand cultural, parteneriatul pe termen lung al BMW cu Artsy creează o legătură puternică cu una dintre cele mai mari entităţi înfloritoare din lumea artei de astăzi".

 

Trevor Paglen

În opera sa artistică, Trevor Paglen se concentrează pe tehnologia de ultimă oră, dar îşi imaginează viitorul artei ca rămânând ferm înrădăcinat în forme ale trecutului. Lucrând împreună cu Muzeul de Artă din Nevada pentru lansarea Reflectorului Orbital, Paglen a fotografiat un satelit care va fi vizibil de pe Pământ şi are obiectivul de a încuraja o relaţie mai sănătoasă între om şi mediul său.

 

Elizabeth Diller

Arhitecta care forţează limitele, al cărui studio de design interdisciplinar Diller Scofidio&Renfro este cunoscut pentru proiectele inovatoare care reutilizează materiale neconvenţionale şi se joacă cu spaţiul, îşi prezintă viitorul artei în cel de-al doilea film. Diller are în vedere modul în care clădirile pot depăşi timpul prin proiectare, în timp ce adaptează evoluţia continuă a activităţilor şi a formelor de artă care vor exista în ele.

 

Marcel Dzama

Pictorul, scenaristul şi regizorul Marcel Dzama este cunoscut pentru desenele sale fantastice, de influenţă suprarealistă, în cerneală şi acuarelă ale personajelor hibrid. În interiorul studioului său bizar din Brooklyn, Dzama descrie tensiunea dintre artiştii care îmbrăţişează şi cei care resping noile tehnologii în activitatea lor. De asemenea, el comunică dorinţa de încetinire a omenirii într-o epocă în care informaţia ajunge la noi cu un ritm tot mai accelerat.

 

Artsy este platforma globală pentru colectarea şi descoperirea artei. Artsy este partener al unor muzee importante, galerii internaţionale, case de licitaţie şi târguri de artă pentru a crea cea mai mare piaţă de artă din lume. Tehnologia Artsy permite creşterea întregii pieţe de artă prin conectarea eficientă a cererii şi ofertei la scară globală. Cu peste 2.500 de parteneri din peste 90 de ţări şi cea mai citită publicaţia online de artă, Artsy permite unei audienţe globale să înveţe, să descopere şi să colecţioneze artă. Lansată în 2012, Artsy are sediul în New York City şi birouri în Londra, Berlin, Hong Kong şi Los Angeles.

 

Pentru a vizualiza seria de videouri The Future of Art şi pentru mai multe informaţii, accesaţi https://www.artsy.net/series/artsy-editors-future-art.

 

Despre angajamentul cultural BMW Group

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

 

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, aşa cum este Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, şi se implică în diverse proiecte culturale aşa cum a fost colaborarea cu artistul Adrian Mitu pentru seriile Blue Coffee şi Blue Hero. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

 

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview.

Facebook: https://www.facebook.com/BMW-Group-Culture-925330854231870

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare