Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Dezamăgire pentru BMW în clasa SP9 a cursei de 24 de ore de la Nürburgring - Locul al 13-lea pentru Shell Helix BMW M6 GT3

Augusto Farfus (Brazilia), Markus Palttala (Finlanda), Christian Krognes (Norvegia) şi Fabian Schiller (Germania), aflaţi la comenzile #102 Shell Helix BMW M6 GT3, au încheiat pe locul al 13-lea al clasamentului general în cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania), fiind echipajul BMW cel mai bine clasat.

BMW Motorsport
·
24h Races
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~103,13 KB)
  
Photos(35x, ~51,95 MB)

Bucureşti/Nürburgring. Augusto Farfus (Brazilia), Markus Palttala (Finlanda), Christian Krognes (Norvegia) şi Fabian Schiller (Germania), aflaţi la comenzile #102 Shell Helix BMW M6 GT3, au încheiat pe locul al 13-lea al clasamentului general în cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania), fiind echipajul BMW cel mai bine clasat. Cvartetul a pierdut timp în fazele iniţiale ale cursei, ca urmare a unei coliziuni minore, după care a progresat fără nici o problemă majoră în restul cursei. În condiţii meteorologice dificile şi după multe incidente, doar două dintre cele patru BMW M6 GT3 care au luat startul în clasa SP9 au încheiat cursa. Competiţia a fost suspendată când mai erau trei ore şi jumătate şi a fost reluată în cele din urmă după o pauză de aproape două ore. Victoria a revenit modelului #912 Porsche. Echipele BMW private au obţinut trei victorii în celelalte clase.

După ce a ocupat locul al doilea la ediţia de anul trecut, norocul a părăsit încă o dată ROWE Racing. #99 BMW M6 GT3 - cu un echipaj format din Connor De Phillippi (SUA), Alexander Sims (Marea Britanie), Jesse Krohn (Finlanda) şi Martin Tomczyk (Germania) - a fost obligat să abandoneze sâmbătă seară, după o serie de circumstanţe nefericite: ca urmare a unui radiator deteriorat în urma unei coliziuni minore, motorul a fost distrus atât de mult încât maşina nu a mai putut continua. Maşina #98, în al cărui cockpit s-au aflat Nick Catsburg (Olanda), John Edwards (SUA), Richard Westbrook (Marea Britanie) şi Tom Blomqvist (Marea Britanie), a condus cursa de mai multe ori în prima fază, după care a primit o penalizare care a retrogradat-o la coada plutonului. Apoi, echipajul s-a confruntat în timpul nopţii cu probleme ale sistemului electric drive by wire, ceea ce i-a costat orice şansă pentru o poziţie bună şi a dus la abandonul maşinii.

#33 BMW M6 GT3 înscris de Falken Motorsports a pierdut timp din cauza reparaţiilor în prima treime a cursei, dar în cele din urmă a încheiat cursa de 24 de ore pe locul al 15-lea al clasamentului general. Jens Klingmann (Germania), Alexandre Imperatori (Elveţia), Stef Dusseldorp (Olanda) şi Peter Dumbreck (Marea Britanie) au fost piloţii care au urcat în cockpit.

Victoria în categoria BMW M235i Racing Cup - una extrem de disputată, în care au fost implicate 15 maşini - a revenit echipajului format din Heiko Eichenberg, Yannick Mettler (ambii din Germania), Torsten Kratz (Austria) şi Tristan Viidas (Estonia), reprezentanţi ai echipei Securtal Sorg Rennsport. Ei au devansat maşinile înscrise de Hofor Racing powered by Bonk Motorsport şi Pixum Team Adrenalin Motorsport, ocupantele locurilor al doilea şi al treilea. Echipele BMW de client au sărbătorit alte două victorii, în categoriile V4 şi SP4.

După probleme tehnice cu #60 BMW M4 GT4, al cărui cockpit l-au împărţit cu Dirk Adorf (Germania) şi Tom Coronel (Olanda), juniorii BMW Motorsport - Beitske Visser (Olanda) şi Nico Menzel (Germania) - au încheiat pe poziţia a opta a clasei SP 8T şi au acumulat experienţă preţioasă în timpul maratonului din "Infernul Verde".

Declaraţii după Cursa de 24 de ore de la Nürburgring:

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): Din păcate, nu a fost cursa de 24 de ore la care speram. Eram acolo, alături de grupul fruntaş, în ceea ce priveşte ritmul şi în unele momente am avut cea mai rapidă maşină din pluton. Acestea fac totul şi mai dezamăgitor prin prima incidentelor şi dificultăţilor tehnice care ne-au împiedicat să fim implicaţi în lupta pentru locurile fruntaşe din clasamentul general. Lasă un gust amar tuturor celor care au lucrat din greu în timpul pregătirilor şi al cursei. În cele din urmă, #102 BMW M6 GT3 a fost cel mai bine clasat BMW, pe locul al 13-lea. Echipele BMW au luptat superb în celelalte clase şi au obţinut trei victorii. Aceasta este latura pozitivă a ceea ce a fost, per ansamblu, o cursă foarte dificilă pentru noi. Felicitări echipei Porsche pentru victoria la general! Ne întoarcem la anul.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare